Biskopsgården

Väderstrecksgatan 1

Alla bilder

Totalrenoverat 3-vånings radhus med bästa gavelläge!

5 rok varav 4 sovrum 99 kvm 330 kvm tomtarea
Nu har ni en unik chans att förvärva ett enastående totalrenoverat gavelradhus med områdets bästa läge. Bostaden har genomgått omfattande renoveringar där nästan allt har blivit utbytt. Modernt genomgående ytskikt i ljusa nyanser med stilfull elegans. Trädgårdstomten är en riktig pärla med en vidsträckt uteplats och en förtrollande träaltan i söderläge. Den unika gavelpositionen möjliggör en extra rymlig altan som smyckar hela gaveln och fortsätter till baksidan av huset. Framsidan har huvudentrén med ett närliggande förråd och en vacker stenläggning. På entréplan finns kök och vardagsrum, förenade genom en elegant matplats och stilfullt nytt kök. Entréplanets golv pryds av stora vackra klinkers med golvvärme. En helkaklad WC/tvättstuga med golvvärme nås från hallen och erbjuder gott om förvaringsutrymme för familjens tvättbehov. Från vardagsrummet nås altanen i ett soligt söderläge. Här ges gott om sol och erbjuder en stor social plats där både utemöbler och grill får plats utan att det blir trångt. På andra våning finns de tre sovrummen och det helkaklade badrummet. Trappan tar dig upp till den inredda vinden som kan användas som ytterligare sovrum eller som allrum. Här är det snedtak och takfönster samt ljusa ytskikt. Förvaringsmöjligheter finns under de båda trapporna, samt inbyggd förvaring på första plan. Här bor du nära natur och goda kommunikationer. Här bor ni granne med skola, förskola, naturområdet Svarte mosse samt torg. Från torget går även spårvagnarna hela vägen in till Göteborg Centrum på ca 15 minuter. Ett bekvämt och trivsamt boende..

I kostnaden för samfällighet ingår uppvärmning, varmvatten, avlopp, vägavgift/snö samt tv/bredband via ComHem. Även en parkeringsplats tillhör bostaden och ingår i kostnaden.
Beskrivning

Interiör

En enhetlig ljusgrå klinkerplatta med golvvärme pryder hela entréplanet, tillsammans med väggar som är målade i vitt.

På entréplan hittar vi husets kök och vardagsrum, som är sammanlänkade genom matplatsen. Köket är fullt utrustat med vita skåpsluckor samt moderna vitvaror. Maskinparken består av kyl och frys i fullhöjd, ugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt köksfläkt. Belysning i form av spotlights över bänk och i tak.

Badrummet är helkaklat och har golvvärme, det nås från hallen, och innehåller en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare samt diskho.

Från vardagsrummet har du tillgång till altanen som är inriktad mot soligt söderläge och sträcker sig runt gaveln fram till husets entré. Altanen är generöst tilltagen och erbjuder gott om solsken samt utgör en rymlig social yta där det finns tillräckligt med plats för utemöbler, en studsmatta, grill och andra föremål utan att det känns trångt.

På andra våningen är husets tre sovrum samlade samt ett helkaklat badrum.

Från andra våningen har du även tillgång till vinden, som har omvandlats till ett fjärde sovrum i bostaden. Här finns snedtak och takfönster, tillsammans med ljusa ytskikt.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 4 sovrum
Boarea
99 kvm
Tomtareal
330 kvm
Upplåtelseform
Tomträtt
Fastighetsbeteckning
Biskopsgården 74:13

Om fastigheten

Byggnadstyp
2-plans radhus med inredd vind
Byggnadsår
1957
TV/Internet
Fiber
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel och stående panel
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Renoveringar

År 2016 genomfördes en totalrenovering av huset, inklusive följande åtgärder:

2016 Alla fönster, inklusive vindfönstren, byttes ut
2016 Hela huset fick parkettgolv installerat
2016 Samtliga dörrar, inklusive altandörren, byttes ut år
2016 Nymålade väggar i samtliga rum
2016 Båda badrummen totalrenoverades med nya badrumsmöbler
2016 Spotlights i taket hela entréplan
2017 Byggdes en altan runt omkring huset.
2019 Genomfördes en installation av golvvärme med kakel på entrévåningen samt i vardagsrummet och köket.
2020 Ersattes fasaden med nya paneler, och gaveln slipades och målades om
2022 Ny kylskåp och frys
2022 Fiber indragen
2023 Installerades nya element i vardagsrummet.

Tomten

Tomtarea: 330 kvm
Driftkostnader
Försäkring
3 500 kr
Renhållning
993 kr
Hushållsel
4 925 kr
Samfällighet
30 301 kr
Totalt
39 719 kr/år
Personer i hushåll
3 st

I avgiften till samfälligheten ingår uppvärmning, varmvatten, avlopp, tv/bredband via ComHem, parkering samt skötsel av gemensamma ytor såsom gångvägar och grönytor. Dessutom ingår snöröjning.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 737 000 kr (fastställt 2021, värdeår 1957)
Byggnadsvärde
1 455 000 kr
Markvärde
1 282 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning (1957-04-24) Stadsplan (1957-03-01)

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse