Vallda - Lerkil

Solbergsvägen 14

Alla bilder
+

Smakfull design nära Lerkils hamn och badvik!

4 rok varav 2-3 sovrum 140 kvm 1 178 kvm tomtarea
Med oslagbart läge i attraktiva Lerkil finner ni denna omsorgsfullt designade, stilfulla och vackra enplansvilla med loft. Ett drömhem som erbjuder en idyllisk hemesterupplevelse och är idealiskt belägen i anslutning till båtliv och bad i Lerkil. Vid första anblicken av bostaden möts man av en enastående karaktär som är svårslagen. Materialvalen är mycket väl valda och smakfulla, stora fönster, högt i tak med många snygga detaljer bidrar till att skapa en känsla av stilfull elegans och hög kvalitet. Tre separata utgångar till ett väl tilltaget altandäck, vilket bjuder in till många härliga sommarkvällar med sol och grillning. På fastighetens baksida finns en unik och lugn oas som ger en avkopplande miljö. Här finner ni ytterligare en byggnad som idag används som golfstudio med golfsimulator. Fungerar även utmärkt som gästrum eller ett hemmakontor. En stor trädgård som inkluderar planteringar av rododendron och syrener ger många möjligheter för trädgårdsentusiaster och barnen en fantastisk plats för massa lek och bus. Denna lättskötta trädgård ger solchanser hela dagen. På Solbergsvägen bor du på en en skyddad återvändsgata i ett lugnt och tryggt område. Här kan du njuta av naturen med svampplockning, fågelkvitter, skogen och havet med salta bad som närmaste granne..

Bara några minuters promenad bort finns flera badvikar och Lerkils fiskehamn, som är en av Kungsbackas största småbåtshamnar. Här finns 750 båtplatser med full hamnservice, restaurang och kiosk. Under sommarmånaderna finns det möjligt för er att enkelt köpa färsk fisk och skaldjur direkt från fiskebåtarna i hamnen. För golfentusiaster finns det flera golfbanor i närheten så som Vallda GK, Gräppås GK eller Kungsbacka GK. Busshållplatsen ligger endast en kort promenad bort, där du sedan enkelt kan ta dig vidare mot Kungsbacka Station. Från Solbergsvägen är det ett kort avstånd till både mataffär, skolor, vårdcentral och serviceutbudet i Vallda.

Ett drömboende som måste upplevas på plats!
Beskrivning

Interiör

I entrén möts man av en pampig hall med en imponerande takhöjd som sträcker sig ända upp till taknocken. Här finner man ett sovloft som för närvarande används som gästrum. Inredningen är praktfull och modern med sin noga utvalda design.

Denna bostad disponeras med två väl tilltagna sovrum varav en master bedroom med inbyggd förvaring med skjutdörrar.

Bostadens badrum erbjuder en upplevelse av hotelllyx i ditt eget hem varje dag. Det är en väl genomtänkt oas med en yta på hela 15 kvadratmeter, inklusive en separat takdusch med glasvägg, ett rymligt badkar och dubbla handfat med spegel. Ljusinsläppet i badrummet är rikligt och skapas genom fönster från tak till golv som ger en härlig utsikt mot den grönskande baksidan av hemmet. Badrummet är utformat med minsta detalj i åtanke för att skapa en känsla av lyx och avkoppling.

Vidare presenteras stora sociala ytor som naturligt integrerar med vardagsrum, matsal och det stilrena köket. Påkostat vitt högglansigt kök med italienskt höj och sänkbar bänkfläkt. Stor köksö och fantastiska arbetsytor. Vitvaror från Siemens och Cylinda.

Vid större middagsbjudningar ni från köket ut i matsalen som har plats för många gäster. Fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Vy över både kök och matsal skapar en härlig atmosfär.

Det öppna sambandet mot vardagsrummet ger gästerna chans till mingel och samtal i varierande miljö. Stora fönsterpartier skänker in ljus och tillför design. Gott om plats för soffgrupp och andra möbler. Här finns även en härlig öppen spis som är helt rätt placerad för bra värmespridning i huset. Från vardagsrummet tar ni er ut på altanen med underbar kvällssol. Njut av solnedgången och den friska havsbrisen på sommarkvällarna.

Huset genomgick omfattande renoveringar både 2015 och 2018. Sedan dess har villan uppdaterats löpande och är idag fulländad på alla plan!
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
4 rok varav 2-3 sovrum
Boarea
140 kvm
Tomtareal
1 178 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Buera 6:68

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 plan med källare samt mindre källardel
Byggnadsår
1954, 2018: Ombyggnad/Tillbyggnad
Grundmur
Krypgrund/Källare
Stomme
Trä
Fasad
Liggande träpanel
Takbeklädnad
Pulpettak med betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme via vattenburen golvvärme
Fönster
2-/ & 3-glasfönster isoler
Energiprestanda
47 kWh/m² år

Renoveringar

2020 Trappan utvändigt murades upp på plats till entrén.
2019 Balkong byggdes.
2018 Altan byggdes.
2018 Takfönster över matrummet på plats.
2018 Trappan till loftet klart och golv och målning.
2016 Badrummet klart.
2016 Rivs den gamla toaletten.
2016 Isolering insprutning i huset.
2016 Målning av all panel på huset.
2016 Utbyggnad av huset hall, vardagsrum, badrum och loft.
2014 Köket byggdes och installerades.

Tomten

Tomtarea: 1 178 kvm
Driftkostnader
Försäkring
5 350 kr
Vatten/avlopp
13 000 kr
Renhållning
2 472 kr
Totalt
20 822 kr/år
Personer i hushåll
2 st

I uppvärmningen ingår kostnad för hushållsel.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Lerkil ligger på norra delen av Onsala halvön och är ett utpräglat villaområde och många gånger havsnära. Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten. Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs. För den som älskar båtar finns det en stor privat hamn som tar upp till 750 båtar och kan vara ett bra ställe att testa fiskelyckan på. Nere vid Lerkils hamnen, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat, dryck och glass samt av vidsträckt havsutsikt.

Närservice

Vallda har en egen vårdcentral, veterinär klinik, det finns ett flertal olika take away restauranger, restauranger och en välsorterad ICA butik i Vallda Backa. För den sportintresserade finns det flera idrottsanläggningar, ridskola, gym och golfklubb.

Kommunikation

Med buss tar man sig runt bäst i Vallda, det finns två bussar som trafikerar och det är 733 och 734. Se Västtrafikshemsida för uppdaterad tidtabell.

Övrigt

I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr. Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten. Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs. Nere vid Lerkils hamn, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat och dryck samt av vidsträckt havsutsikt.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
4 047 000 kr (fastställt 2021, värdeår 1977)
Byggnadsvärde
2 309 000 kr
Markvärde
1 738 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Buera GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Buera GA:9 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Byggnadsplan Fråga Väckt Om Förordnande

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse