Olofstorp

Västra Rydetvägen 40

Alla bilder
+

Stilfull nyrenoverad tvåplanshus i lantlig idyll!

6 rok varav 3 sovrum 121/19 kvm 1 615 kvm tomtarea
I en magisk lantlig idyll hittar ni här ett väl omsorgsfullt nyrenoverad tvåplansvilla från 2018. Mysig bullerbykänsla genomsyrar denna fridfulla plats, helt privat utan grannar med fin utsikt omgiven av skog och ängar. Huset har i princip totalrenoverats både invändigt och utvändigt där man bl.a. dragit ny el, installerat nya vattenledningar med filterlösning, golvvärme, fiber indraget och bergvärme, nytt påkostat badrum samt installerat ett nytt fint kök med hög standard. Hela huset har även fått ny isolering. Här får du det bästa av två världar, rena och exklusiva material som blandas smakfullt med tidstypiska originaldetaljer och funktionalitet. Här andas en modern och trivsam känsla och huset inrymmer tre stycken sovrum, fräscht och påkostat badrum, ett minst sagt rymligt och modernt kök tillsammans med vardagsrum i vinkel. Lägg där till en ljuvlig, väl tilltagen altan och en stor lekvänlig tomt i idealiskt söderläge med naturen och skogen som närmste granne. På tomten finns ett garage och en praktisk förrådsbyggnad. Det lantliga läget erbjuder rekreation i form av natur och i närområdet finns två hästgårdar med möjligheter att hyra boxplatser. Närheten till Göteborg, Lerum och Olofstorp innebär skolor, förskolor och all social service som man kan önska. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Inne i närliggande samhället Olofstorp finns en liten närbutik med postservice, pizzeria, Thai-take-away, restaurang, frisör, skönhetssalong, blomsteraffär och plantskola med mera. ICA Nära finns i Gunnilse. Närmsta köpcentrum är Allum i Partille. Fritidsaktiviteterna är många för hela familjen i och omkring Olofstorp. Längs Björsbovägen ligger Dansereds hästupplevelser, drömmen för barnen med stort hästintresse och Lerjedalens golfbana för golfentusiasten ligger några minuter bort med bil. Inom behagligt avstånd ligger även de populära badplatserna vid Älsjön och Smörvattnet. Närmsta busshållplats heter Bergums kyrka där Blå Express trafikerar med täta turer som smidigt tar er in till Göteborg city på ca 30 minuter..

Det är näst intill omöjligt att inte förälska sig i denna helt magiska plats. Hjärtligt välkomna på visning!
Beskrivning

Interiör

På entréplan kommer du in i en praktisk hall med bra förvaringsmöjligheter. Praktiskt förråd under trappan samt två garderober. Trappa upp till övre plan.

Sedan kommer du direkt till till "hemmets hjärta" köket som är nyrenoverat, håller en hög standard och har fina materialval.
Stora fönster från golv till tak låter köket bada i dagsljus. Köket är som gjort för festliga sammankomster i form av goda arbetsytor och en köksö som blir en given plats att samlas invid. Vidare utrustat med spishäll, fläkt och inbyggd ugn & micro samt kyl och frys från 2018. Synliga takbjälkar samt tak med infällda spotlights och led- belysning.

Vardagsrum och kök ligger i öppen planlösning och från vardagsrummet kommer man ut på altandäcket och den underbara trädgården. Matrummet har gott om utrymme för ett riktigt stort matbord i vilken form du vill. Här är du redo för det mesta som kan hända runt matbordet i en familj, livets upp- och nedsidor som ni möter tillsammans. Här finns även utgång till den stora och mycket trevliga altanen som har sol hela dagen och gott om plats för släkt och vänner. Här kan ni njuta lååånga kvällar i gott sällskap - Hur härligt som helst!

Husets badrum är även det rymligt med modern standard. Fint helkaklat med ljusgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Utrustat med kommod med stenbänkskiva, handukstork, golvvärme, takdusch, wc samt spottar med dimmer. Här finns dessutom tvättmaskin, torktumlare med praktisk arbetsbänk samt garderob.

En specialtillverkad och vacker trätrappa leder oss vidare till det övre planet. Här erbjuder huset tre bra i varierande storlek.

Direkt till höger en mycket rymligt master bedroom med gott om plats för större dubbelsäng samt skrivbord om så önskas.
Stora fönster med fin ljusinsläpp och två pardörrar i fil vetter ut mot den harmoniska balkongen. Rummet har två kattvindar, med god förvaring.

Till vänster finner ni två sovrum i bra storlek och ordentligt plats för både säng och andra trivselmöbler. Kanske vill ni inreda ett hemmakontor i någon av dessa?
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rok varav 3 sovrum
Boarea/biarea
121/19 kvm
Tomtareal
1 615 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Bergums-Skår 3:5

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plans friliggande hus
Byggnadsår
1990
Grundläggning
Kryp/plintgrund
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme (vattenburet system)
Fönster
3-glasfönster isoler

Renoveringar

2018 Rivit och bytt all golv, reglar, stomme mm på entréplan
2018 Rivit och bytt alla innerväggar samt innertak på entréplan
2018 Rivit och bytt all ytterpanel på huset
2018 Dragit om all el samt nytt elskåp
2018 Dragit nya rör i huset, allt tillgängligt underifrån huset med krypgrund där, nytt vattenfilter och kopplingar,
2018 Hela huset har fått ny isolering
2018 Vattenburen golvvärme hela entréplan
2018 Byggt nytt kök inklusive nya vitvaror
2018 Byggt nytt badrum
2018 Nytt golv i det stora sovrummet på övre plan.
2018 Grävt och installerat avlopp
2018 Grävt och installerat bergvärme
2018 Dränerat runt huset
2018 Dragit in fiber i huset
2019 Byggt ny altan
2021 Byggt balkong övre plan samt satt upp den väggen mot sovrummet
2021 Nya pvc fönster och ny isolering i det stora sovrummet

Tomten

Tomtarea: 1 615 kvm
Driftkostnader
Försäkring
1 731 kr
Vatten/avlopp
1 731 kr
Vägavgift/snö
1 800 kr
Hushållsel
15 136 kr
Samfällighet
2 650 kr
Totalt
23 048 kr/år
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Olofstorp är ett samhälle beläget knappt två mil från de centrala delarna från Göteborg och ca åtta kilometer från Lerums centrum. Här bor du mitt i lantlig idyll, omgiven av underbar natur med både djupa skogar och många sjöar. Det är ett lugnt område med blandad bebyggelse som gårdar, villor och nyare grupphusområden. I området råder en fin sammanhållning med god stämning bland de boende.

Närservice

Det som tidigare var en renodlad landsbygd är idag ett område med många barnfamiljer vars utbildningsbehov är väl tillgodosedda i form av både förskola och skola i området. Närmsta tre förskolorna är Skattkammaren, Olofstorpsvägen och Bergums Framtid. På Bergums skola går ca 750 elever från F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer både in till Göteborg, Lerums kommun, samt mellan stadsdelarna. Med buss når du centrala Göteborg på cirka 25 minuter.

Övrigt

Omgivningarna erbjuder många och vackra naturupplevelser.
Fritidsaktiviteter finns det gott om i närheten, såsom golf på Lerjedalens golfklubb och Stora Lundby golfbana. Här finns flertalet hästgårdar och fritidslantgården i Bergum där man tar med sig barnen som får hjälpa till med skötsel av kor, grisar, höns, getter och får. Bredvid den vackra Bergums kyrka ligger Snipeberget där det ordnas ett fantastiskt midsommarfirande varje år.
Stora Älsjön inbjuder till härliga bad och har en egen badförening där man som medlem får ta del av bl .a. badhytt, toalett, hopptorn och trampolin. Vidare finns Tyrsjön som har både strand och bryggor och runt sjön går en trevlig promenadslinga om 1,7 km för den lite mer aktiva.
För den fiskeintresserade finns flertalet bra fiskesjöar i närheten. Vill man istället hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 559 000 kr (fastställt 2021, värdeår 1990)
Byggnadsvärde
1 883 000 kr
Markvärde
676 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bergum GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bergums-Skår GA:2 ändamål: Vägar


Last: Avtalsservitut: Elledning, 14-IM1-41/1312.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Elledning
Planbestämmelser
Områdesbestämmelse

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse