Hovås

Klåvavägen 24

Alla bilder

Unik och gedigen arkitektritad villa i härliga Hovås!

11 750 000 kr 10 rok varav 6-7 sovrum 280 kvm 897 kvm tomtarea
Unik, ståtlig och representativ arkitektritad villa högt och fritt belägen i härliga Hovås. En medelhavsinspirerad dröm med spatiösa ytor ger dig möjlighet att bo på hela 280 kvm fördelat på två plan. Här erbjuds möjligheter att bo i rymlig 4:a på övre plan, och hyra ut en lika stor lägenhet på entréplan eller hyr ut hela villan om du hellre önskar ett mindre hyreshus att sköta om. Hyresgäst finns redan. På så vis får man ett centralt boende till rimlig månadskostnad! Huset präglas av en väldisponerad planlösning med generösa ytor, stilrena och lättskötta materialval samt stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp. Huset erbjuder två bostäder med ett modernt och välutrustat kök i öppen anslutning till matplats och vardagsrum med gott om plats för umgänge och härlig vy i tre olika väderstreck. Vidare finner ni tre sovrum varav ett Master Bedroom med walk-in closet, ett helkaklat badrum samt en klädkammare för vartdera bostad. Tvättstugan är praktiskt placerad på entréplan med groventré. Tomten är lummig och uppvuxen grönska runt hela huset ger dig en privat och ombonad känsla. Omgivningen är lugn och området barnvänligt. Uppvärmning från bergvärme vilket bidrar till låga driftskostnader..

Fastigheten är inte enbart intressant för eget boende utan också som investering för uthyrning. Tilltalande investeringsobjekt där potentiella hyresintäkter beräknas uppgå till ca 35 000 – 45 000 kr per månad. Det finns flera olika uthyrningsalternativ..

Här bor ni i ett mycket attraktivt och barnvänligt område en kort promenad från härliga strandpromenader, salta havsbad, naturreservaten Sandsjöbacka och Amundön samt Hovås småbåtshamn. Ni bor också nära en av Sveriges äldsta och vackraste golfbanor och vid Nya Hovås erbjuds ett bra utbud av affärer, restauranger, träningsmöjligheter, vårdcentral och apotek. Inom kort gångavstånd finns busshållplatsen där expressbussarna går in till centrala Göteborg.

Detta hus bör absolut ses och upplevas!
Beskrivning

Interiör

Fakta

Snabbfakta

Begärt pris
11 750 000 kr
Antal rum
10 rok varav 6-7 sovrum
Boarea
280 kvm
Tomtareal
897 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Hovås 25:2

Om fastigheten

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggnadsår
2013
TV/Internet
Viasat
Fiber
Grundläggning
Betong
Grundmur
Betong
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Fasad
Puts
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
59 kWh/m² år

Tomten

Tomtarea: 897 kvm
Driftkostnader
El
15 000 kr
Försäkring
6 000 kr
Vatten/avlopp
7 000 kr
Sotning
250 kr
Totalt
28 250 kr/år
Personer i hushåll
5 st

Säljaren har fast avtal på elförbrukning fram till jan 2024

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Varmt välkommen till Hovås - där staden, naturen och havet möts. Precis vid havet och gamla Säröbanan ligger Hovås, ett av de mest attraktiva bostadsområdena i Göteborgs närhet. Här är vacker natur och en aktiv livsstil i fokus med anrika Göteborgs Golfklubb i hjärtat av området.
Njut av större båthamnar och flera salta badplatser såsom Amundön, Hovåsbadet och Hovås kallbadhus. Stora Amundön är ett av alla populära utflyktsmål tack vare sina badvänliga stränder, varma klippor och öppna strandängar.
Sandsjöbackas naturreservat, strax öster om Hovås, erbjuder omväxlande terräng och har välskötta motionsslingor för dig som vill promenera eller koppla av med en löptur. Bada och fiska i sötvatten eller vandra bland vidsträckta ljunghedar och dalgångar.

Närservice

Omedelbar närhet till Nya Hovås med ICA Kvantum, fiskaffär, restaurangerna Sociale, The Elephant, Nakhon och Wrapsody. I Nya Hovås finns även gym, systembolag, apotek, bageri, sushi och vårdcentral.

Kommunikation

Kommunikationerna in till centrala Göteborg är utmärkta och gamla Säröbanan skapar stora möjligheter för den som vill cykelpendla. Banvallen utmed havet är verkligen ett av Göteborgs vackraste promenad- och cykelstråk. Inom kort gångavstånd finns busshållplatsen där expressbussarna går in till centrala Göteborg.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
7 927 000 kr (fastställt 2021, värdeår 2013)
Byggnadsvärde
5 400 000 kr
Markvärde
2 527 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25 ändamål: Vägar, Samfällighet: Göteborg Hovås S:18


Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 14-IM1-79/690.1


Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning Mm, 14-IM1-79/691.1
Förmån: Officialservitut Väg, 1480K-2013F45.2
Förmån: Officialservitut Väg, Parkering, 1480K-2013F45.3
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Vattenledning Mm

Visning

sön 1 oktober kl 16:00

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Boka visning | anmäl intresse