Biskopsgården

Vädersolsgatan 17

Alla bilder
+

Charmigt radhus i ett barnvänligt område med naturen runt knuten!

5 rok varav 3-4 sovrum 80/20 kvm 128 kvm tomtarea
Nu har ni chansen att förvärva ett av de populära radhusen på Vädersolsgatan! Radhuset ligger i ett barnvänligt område med naturen runt knuten och ett stenkast från grundskola. Här erbjuds ett välskött radhus i två hela plan med inredd vind. Radhuset har en öppen social planlösning med stora sällskapsytor, tre sovrum, inredd vind och två uteplatser. Till fastigheten hör ett separat förråd på framsidan som är vinterbonat. Här bor ni granne med skola, förskola, naturområdet Svarte mosse samt torg. Från torget går även spårvagnarna hela vägen in till Göteborg Centrum på ca 15 minuter. Ett bekvämt och trivsamt boende. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Välkomna till ett hem att trivas i.
Beskrivning

Interiör

Entréplan
Välkomnande hall med praktisk förvaring i form av hatthylla och skjutdörrsgarderob och klädkammare. Hallen har vävtapet och plastmatta på golv.

Ljust vardagsrum med stora fönsterpartier mot en insynsskyddade altanen. I vardagsrummet får man plats med en större soffgrupp. Mellan kök och vardagsrum finns det plats för ett större matbord för sex personer. Vardagsrummet här tapetserade väggar och parkettgolv.

Vit kök med generösa arbetsytor, goda förvaringsmöjligheter och vita luckor. Kökets maskinella utrustning består av diskmaskin, spis, ugn och en kyl/frys.

Helkaklad gäst-wc med toalett, kommod och spegelskåp..

Övre plan
På övre plan finns det tre sovrum. Ett av rummet har skjutdörrsgarderober. Alla sovrummen har plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Helklaklat badrum med badkar, wc, kommod, spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Fin inreddvind med två takfönster. Praktiskt utrymme som ett extra allrum. Allrummet har plastmatta och tapetserade väggar.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 3-4 sovrum
Boarea/biarea
80/20 kvm
Tomtareal
128 kvm
Upplåtelseform
Tomträtt
Fastighetsbeteckning
Biskopsgården 71:4

Om fastigheten

Byggnadstyp
2 plansradhus med inredd vind
Byggnadsår
1957
TV/Internet
Fiber
Grundläggning
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Liggande träpanel och stående panel
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Renoveringar

2021 Fiber indraget
2021 nya köksluckor.
2021 Ny tvättmaskin samt torktumlare
2021 Ny betonggolv framför huset samt tak mellan hus och förråd
2015 lades yttertaket om med ny papp, läkt, takpannor samt delvis nya plåtdetaljer. Utfört av
fackmän.

Tomten

Tomtarea: 128 kvm
Driftkostnader
Försäkring
3 500 kr
Renhållning
993 kr
Hushållsel
4 925 kr
Samfällighet
30 301 kr
Totalt
39 719 kr/år

Samfällighet inkluderar värme, vatten och en parkeringsplats.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
1 823 000 kr (fastställt 2021, värdeår 1957)
Byggnadsvärde
823 000 kr
Markvärde
1 000 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse