Skintebo

Bredängen 8

Alla bilder
+

Charmerande pittoreskt radhus i barnvänligt område!

5 rok varav 3-4 sovrum 113/15 kvm 92 kvm tomtarea
Nu ges tillfälle att förvärva ett mycket välskött radhus i barnvänliga Skintebo, med smakfullt renoverat kök, stort vardagsrum och anslutning till en härlig uteplats. Generöst fönsterparti längs ena väggen bidrar med ljusinsläpp. På entréplan finns ett modernt badrum, tvättstuga, genomgående vackra golv och vit tak som ger en nordisk atmosfär. Övervåningen nås från hallen via en vitmålad flygande trappa och vackra trappsteg. Utöver tre sovrum har övervåningen ett stort badrum med massagebadkar samt en generös inredd klädkammare. Huset erbjuder två uteplatser med sol från morgon till kväll. Perfekt läge för barnfamiljen med gräsmatta utanför knuten. Huset har fiberanslutning via Bahnhof. Extra förrådsutrymme utanför garagebyggnaden. Parkeringsplats under tak i parkeringshuset ingår.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Direkt närhet till havet och natursköna Amundön med vackra promenadstråk. Närhet till service, restauranger och butiker i Nya Hovås. Diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Entréplan
Den möblerbara entrén under tak erbjuder ett lugnt och avkopplande läge med gott om plats för matbord eller loungmöbel. Från entrén välkomnas vi in i en rymlig hall med entrédörr med runt fönster som släpper in ljus. Här finns plats för ytterkläder samt goda avhängningsmöjligheter i form av en platsbyggt spegelgarderob. På golvet ligger det ett matt, metallskimrande slitstark klinkergolv som sedan övergår till en fin 2-stav parkett.

Till vänster i hallen finner ni det smakfullt renoverade Marbodal-köket med läcker inredning i vitt. Köket är ljust och med gott om arbetsyta, avställningsytor samt plats för matgrupp vid fönstret. Den maskinella utrustningen består av helintregrerad induktionshäll (90 cm bred), ugn, vertikalfläkt, micro samt integrerad diskmaskin. Underskåpsarmatur smart lampa som går att koppla till lkea bridge och Philipps hue bridge samt att man då kan röststyra via Google home , dimra stänga av samt sätta på. På golvet ligger ett vackert skeppsgolv i ek. Väggarna är vitmålade samt fondvägg med liggande vitmålad råspont.

I anslutning till köket ligger tvättstugan som totalrenoeverades 2012. Tvättstugan är utrustad med förvaringsskåp, tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare. Ena långväggen är vitt helkaklat samt infällda spotlights i taket. Nyare golvbrunn med våtrummsmatta.

På entréplan i angränsning till hallen finns ett helkaklat badrum som totalrenoverades 2014 i mycket smakfullt stil. Badrummet är utrustat med snygg äggformat tvättställ, golvvärme, handdukstork, takdusch samt wc-stol. Infällda spotlights med dimmerfunktion. Massiv ekdörr med runt fönster.

Vardagsrummet är ljust och rymligt med gott om plats för både matgrupp och soffa. Nyare 2-stav parkett (2015) nymålade väggar samt fondvägg med liggande vitmålad råspont. Härligt ljusinsläpp via stora fönster samt en helglasad altandörr. Den härliga altanen nås härifrån.

Från vardagsrummet kliver ni ut till en trivsam altan perfekt för att avnjuta sommarlunchen eller sena grillkvällar. Altanen erbjuder många sköna soltimmar om sommarhalvåret. En ny skyddande markis finns som skydd för solen.

Övre plan
En vacker vitmålad trätrappa med vackra skeppsdäck för dig upp till övre plans allrum. Ljust tapetserade väggar och fint 1-stav parkettgolv (2016).

Det första sovrummet ligger till vänster om hallen och är perfekt som barnrum. Samma fina 1-stav parkett, tapetserade väggar och vitmålat tak. Fint ljusinsläpp från fönstret på husets framsida. Gott om förvaringsutrymmen i form av en platsbyggd spegelgarderob samt fin spegeldörr som genomgående för samtliga rum på övre plan.

Det största sovrummet ligger längst in till vänster om hallen och har gott om plats för dubbelsäng. Vackert skeppsgolv, vitmålade väggar och ett fint ljusinsläpp från fönstret på husets framsida.

Rymligt rum som idag används som barnrum men kan med fördel också användas som arbetsrum/gästrum. Väggarna är tapetserade, vitmålad tak och på golvet ligger samma fina 1-stav trägolv.

Stor klädkammare med bra förvaringsmöjligheter. Rummet kan även användas som barnrum. Vackert skeppsgolv pryder golven även här. På vinden finns dessutom gott om mer förvaringsutrymmen, eller varför inte inreda för ett rum till?

Rymligt och påkostad badrum med exklusiva material, som är utbyggd och stambytt under 2011. Badrummet är utrustat med stilrent massagebadkar, handdukstork, WC samt tvättställ med kommod. Fina detaljer som infällda högtalare och dimbara spotlights i taket. Golvvärme som ger en behaglig komfort och fin fondvägg med mosaik. Massiv ekdörr.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
5 rok varav 3-4 sovrum
Boarea/biarea
113/15 kvm
Tomtareal
92 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Skintebo 2:275

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggnadsår
1974
TV/Internet

Fiberanslutning via Bahnhof
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Takbeklädnad
Betongpannor samt plåtkupor
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmning
Direktverkande el och luft/luft värmepump
Fönster
3-glasfönster isoler
Energiprestanda
73 kWh/m² år

Renoveringar

2020
Ny diskmaskin
Ny Terassmarkis (R 1500)
2019
Byte av EL CENTRAL
2018
Tilläggsisolering och plåtinklädnad av 3 st Takkupor samt byte av ett fönster och friskluftsventiler i varje takkupa.
Byte av radiatorer på övervåning
Ny pelare framsida (bärande)
2016
Ny parkett Sovrum 3 utbyggnad av förråd samt bortagning av soprum
Ny varmvattenberedare
Torktumlare installerat
2015
Ny parkettgolv vardagsrum , övre hall och sovrum 2
2014
Ny luftvärmepump
Ny parkett golv på nedreplan samt ny klinkers i hallen
2013
Ny utbyggnad av altan framsida samt baksida
Totalrenovering av tvättstugan med nya skåp bänkar underlimmad diskho, godkänd golvbrunn samt nytt golvmaterial
2012
Badrumsrenovering nedre plan gjort av yrkesman
Kvalitets dokument finns (Byggkeramikrådet)
2011
installation av inbrott & brandlarm
Nytt skeppsdäck golv sovrum 1
Total renovering samt utbyggnad av badrum på övre plan
Kvalitets dokument finns (Byggkeramikrådet)
2010
installation av spegel garderob nedre samt övre plan
Nya innerdörrar med karm, dörr till badrum och duschrum i massiv ek
Total renovering av kök inklusive nya vitvaror
Nya fönster på nedre plan till 3 glas , ny entredörr och altandörr
1999
Nytt yttertak gjort av yrkesman (undertak , papp läkt , takpannor

Tomten

Tomtarea: 92 kvm
Driftkostnader
El
21 400 kr
Försäkring
4 314 kr
Hushållsel
10 702 kr
Samfällighet
13 824 kr
Totalt
50 240 kr/år

OBS! Totala El-kostnad på 32 102 kr är fördelad mellan uppvärmning (beräknad till 21 400 kr/år ) respektive hushållsel (beräknad till 10 702 kr/år), detta då elkostnaden är gemensam för förbrukningen till uppvärmning samt förbrukningen till hushållet.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
3 633 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1974)
Byggnadsvärde
2 177 000 kr
Markvärde
1 456 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:1 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:25 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Skintebo GA:3 ändamål: Grönområden

DEL I SAMFÄLLIGHETSFÖRENING
Som boende i Skintebo är du medlem i minst två samfällighetsföreningar. Dels är du med i Skintebo samfällighetsförening (SSF) som omfattar alla boende. Det är en av Sveriges största samfälligheter med totalt 479 friköpta radhus och 320 bostadsrätter. Dessutom är du också medlem i någon av de 8 mindre (del)samfälligheterna.

Delsamfälligheterna ansvarar för lokala uppgifter som genomförande av städdagar och skötsel av verktygsförråd, grönområden, lekplatser och rabatter. Den stora samfälligheten ansvarar för uppgifter som gäller hela området (P-däck, samlingslokaler, bredband, tv, befintliga dräneringar, vatten och avlopp m.m.).

Samfällighetsavgiften till SSF är f.n på 3 456 kr och betalas per kvartal.
Avgiften till delsamfälligheten är f.n på 1 250 kr och betalas per år.

För information om Skintebo Samfällighetsförening (SSF) gå gärna in på hemsidan:
https://skinteboportalen.se
Planbestämmelser
Stadsplan

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse