Bergsjön

Stratosfärgatan 6

Alla bilder
+

Attraktivt parhus i lugnt barnvänligt område!

7 rok varav 4-5 sovrum 138/50 kvm 146 kvm tomtarea
Nu har ni chansen att förvärva detta radhus med möjlighet till extra lägenhet för uthyrning. Eftermiddagskaffet dricker du på entrésidan av huset dit solen når först på dagen. Hela dagen njuter du av solens strålar på trädgårdssidan som ligger i söderläge. Med en social planlösning, uteplats i härligt läge, dubbla badrum, garageplats och ett attraktivt läge kan vi nu erbjuda detta boende. Ett familjeboende med sammanlagt fyra sovrum, med möjlighet till fem. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Bra läge i området med grönområde på trädgårdssidan. Bilfritt bland husen gör boendet barnvänligt! Nära till skola, förskola, grönområden, kommunikationer och service. Badsjön Bergsjön ligger ca 500 m från huset, skönt inbäddad i grönska, du går hitt på några minuter för ett härligt svalkande dopp.

Välkomna boka er för visning!
Beskrivning

Interiör

Den inglasade verandan blir till ett extra rum den varmare säsongen, trevligt att ta sin första kopp kaffe här ute. Ett mindre förråd finns i anslutning till entrén.

Hallen är ljus med en praktiskt stor platsbyggd garderob.

Tvättstugan har tvättmaskin och torkskåp samt ho. Allt för att underlätta i det vardagliga hushållsarbetet. Här finns även husets värmepanna.

Vägg i vägg finns badrum med handfat och wc.

Köket är riktigt rymligt. Här får ett större matbord plats utan att det känns trångt. Bra arbetsytor, gott om förvaring i skåp samt lådor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, micro, spis, ugn och fläkt.

Vardagsrummet i söderläge är ljust inrett och med parkettgolv. Rummet är tillräckligt stort för att rymma både soffgrupp och matsalsgrupp. Dörr ut till balkong i perfekt läge för solen under den senare delen av dagen.

Övre plan erbjuder fyra sovrum samt allrum, och ett generöst badrum med takfönster. .

I källarplanet finns en komplett lägenhet med ett stort vardagsrum, sovalkov, wc, kök samt egen entrédörr. Här finner du även utgång ut till altan och trädgården. Badrum med dusch. Gott om förvaring i den nedre hallen med 4 garderober samt förrådet under trappan.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
7 rok varav 4-5 sovrum
Boarea/biarea
138/50 kvm
Tomtareal
146 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Bergsjön 52:11

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1981
TV/Internet
Kabel-TV ComHem
Fiber, installerad december 2020, Internetkoppling 250/250 där internetkoppling ingår i installationskostnaden till och med 2022. Fiberleverantör: IP-Only. Nätleverantör: Ownit.
Stomme
Träreglar
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä och plåt
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp
Kommunalt
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
Isoleringskassetter
Energiprestanda
62 kWh/m² år

Renoveringar

Nuvarande ägare:
2020 Målning av yttertaket över huvudentrén (tjärpapp).
2020 Indragning av fiber (kostnadsfri fiberuppkoppling fram till december 2022).
2016 Ommålning av tvättstugans väggar med våtrumsfärg och inköp av ny tvättmaskin.
2014 Byte av golvet på balkongen (tryckimpregnerat).
2013 Ommålning av alla innerväggar (genomgående vita väggar).

Förra ägaren:
2012 Ommålning av fastigheten..
2005 Inredning av källarlägenhet med tillhörande badrum och kökspentry.
2003 Byte av vitvaror i köket.
1998 Renovering av två badrum.

Tomten

Tomtarea: 146 kvm

Uteplats

Inglasad uteplats i norrläge, vid entrén
Balkong i söderläge
Altan i söderläge och gräsmatta

Övriga utrymmen

Förråd finns en bit bort i området

Bilplats

Garage i länga
Driftkostnader
Försäkring
6 078 kr
Renhållning
2 838 kr
Hushållsel
11 350 kr
Samfällighet
24 400 kr
Totalt
44 666 kr/år
Personer i hushåll
3 st

Samfällighetsavgiften ingår: Värme, vatten, kabel tv, garage, förråd, snöröjning, skötsel av området samt samfällighetslokalen. Avierna skickas ut i januari, april, augusti och oktober. Det görs en vattenavläsning per år och vattenförbrukningen justeras i jämförelse med mängden vatten som har gått åt. Har du förbrukat mer får du erlägga lite mer pengar och har du använt mindre vatten får du tillbaka pengar.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Bergsjön är Göteborgs högst belägna stadsdel. Den ligger i nordöstra Göteborg och har cirka 15 000 invånare. Nästan alla Bergsjöns gator har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum. Stadsdelen som till ytan är en av Göteborgs minsta ligger cirka 8 kilometer från centrala Göteborg. Det ligger också granne med Lärjedalen, som är en oas i Göteborg, med mycket vacker natur.

Närservice

Stadsdelens två stora torg är Rymdtorget och Komettorget. Rymdtorget är en stor knutpunkt i Bergsjön där både spårvagnar och bussar stannar och har kommit att kallas Bergsjöns Centrum. Här finner du en god närservice med en mängd varor i en annorlunda mix, antingen det gäller frukt och grönt, charkuterivaror eller orientaliska teer och kryddor. Efter Rymdtorget fortsätter spårvagnarna till Komettorget, som är sträckans ändstation. Under 2006 byggde man om Gärdsås torg i västra Bergsjön som fick fler butiker och folkhögskola som resultat. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan och föreningen. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av gymnastikpass.

I närheten finns Lärjeåns dalgång med sina härliga promenadstråk. Lärjeåns dalgång är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna. För sommarens varmare dagar så rekommenderas Bergsjöbadet för ett svalkande dopp. Hit tar du dig på 20 minuter till fots eller 7 minuter med cykel och här erbjuds hopptorn, badbryggor och grillplats.

Kommunikation

Närmsta hållplats är Atmosfärgatan, belägen ett stenkast från husen. Härifrån går buss 58 med täta turer. De tar dig in till centrum på lite drygt tjugo minuter, och fortsätter sedan mot Tynnered respektive Saltholmen. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Parkering

Garage i länga

Övrigt

Bergsjöplatåns samfällighetsförening består av 80 fastigheter och är uppdelad i 8 marklag.Varje marklag har en kontaktperson som byts ut en gång per år.

Samfällighetsföreningens ändamål är att förvalta den samfällighet för vilken den har bildats. I vårt fall har vi att förvalta:

• Vägar inom området
• Samfällighetslokal
• Fjärrvärme/vattendistribution
• Avloppsanläggningar
• Radio o TV kabelnät
• Belysningsanläggning
• Grönområden
• Garage och parkeringar


Föreningen har en ordinarie stämma eller även kallad årsmöte per år.
Vår stämma infaller i mars då en styrelse väljs vars uppgift är att:

• Förvalta samfälligheten och föreningens tillgångar.
• Föra redovisning över föreningens räkenskaper.
• Föra förteckning över ägare till delägande fastigheterna.
• Årligen inför ordinarie stämma avge förvaltningsberättelse över föreningens verksamhet.
• I övrigt uppfylla vad lagen föreskriver om styrelsens handhavande av föreningens angelägenheter

Informationen är hämtad från bergsjoplatan.se
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
1 919 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1981)
Byggnadsvärde
1 473 000 kr
Markvärde
446 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Bergsjön GA:5 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Stadsplan

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse