Lindome

Fritzes väg 3

Alla bilder
+

Charmigt enplanshus i attraktivt område med högt läge!

3 rok varav 2 sovrum 66/6 kvm 1 586 kvm tomtarea
Nu finns chansen att förvärva detta charmigt hemtrevliga hus med underbar vy mot de natursköna omgivningarna. Högt läge utan insyn med två trevliga uteplatser i söder, respektive i väst. Huset har ett mycket privat läge och rymmer tre rum och kök med ett mysigt loft, väl tilltaget badrum samt en fristående förrådsbyggnad. Från köket kliver man ut på den stora altanen som löper i vinkel mot husets entré i söderläge. Bostaden har genomgående bra standard och skick då den genomgått betydande renoveringar och ombyggnationer de senaste åren. Här är det bara att flytta in och njuta av tillvaron. För den som vill förädla bostaden ytterligare med ut- eller ombyggnad är detta verkligen ett drömläge. Möjligheterna är många! Trädgården är mycket charmig och just nu står våren i blom. Här bor man rofyllt med ett vackert landskap som omsluter fastigheten. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Utmärkta kommunikationer. Med närhet till skolor, förskolor, badplats och bra pendling mot centrala Mölndal eller vidare färd mot Göteborg eller Kungsbacka. Möjlighet finns för ett snabbt tillträde eller efter överenskommelse..

Varmt välkommen att trivas
Beskrivning

Interiör

Bostadens disponeras enligt följande:

En mycket välkomnande rymlig entréhall med mycket ljusinsläpp. Här finns gott om förvaring med bra utrymme för ytterkläder och skor. I hallen möts du av ett praktiskt klinkergolv med golvvärme och ljusa väggar.

Till höger når ni husets vardagsrum med fin rymd, öppet upp till nock och en härlig braskamin för extra värme och trivsel. Trevligt vardagsrum med fantastisk ljusinsläpp genom de generösa fönsterpartierna. Här finns det gott om plats för större soffgrupp med loungedel. En trappa leder upp till det mysiga loftet placerat ovanför köket. Utgång till altan i västerläge med kvällssol.

Vidare leds ni in till det u-formade köket med köksinredning i vitt och arbetsbänk i mörkt utförande. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsmikro, varmluftsugn samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns också husets andra altandörr som leder ut till den insynskyddade altanen mot söder. Här skulle den som vill kunna bygga ett uterum för att förlänga säsongen, en vinterträdgård.

Fint badrum med helkaklade vita väggar, klinker med behaglig golvvärme. Badrumsinredningen består av WC, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel ovan, dusch samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett fönster släpper in ljuset och ger en uppskattad möjlighet för vädring.

Huvudsovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbler. Här har man exemplarisk förvaring i form av en stor garderobsvägg .

Det mindre sovrummet ligger intill köket och har fönster från två håll för fint ljusinsläpp. Detta rum fungerar perfekt som barnrum eller kontor.

Loftet används idag som ett tredje sovrum med plats för säng.. Dessutom finns här ett insynsfritt fönster som skänker dagsljus..
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
3 rok varav 2 sovrum
Boarea/biarea
66/6 kvm
Tomtareal
1 586 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Annestorp 5:45

Om fastigheten

Byggnadstyp
1-planshus
Byggnadsår
1952 Ombyggt/utbyggt 2011
Grundläggning
Krypgrund/källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om, djupborrad brunn. Kommunalt avlopp. Möjligheten finns att koppla på kommunalt vatten. Vattenprov utfördes 2016 och visade bra resultat
Uppvärmning
Luft/luftvärmepump, oljefyllda el-radiatorer, braskamin och el-golvvär
Fönster
2- och 3-glas isolerglasfönster
Energiprestanda
98 kWh/m² år

Renoveringar

2010 -Kök och badrum renoverades
2011 -Utbyggnad hall och två sovrum -Nytt tak -Tilläggsisolering -Ny panel på delar av huset -
Renovering invändigt
2012 -Altan på sydsidan byggdes
2014 -Nytt kök
2015 -Resten av huset tilläggsisolerades och fick ny panel -Nya fönster på den äldre delen av huset -Altanen på västsidan byggdes
2017 -Nytt kylskåp
2019 -Ny tvättmaskin och torktumlare (kombi) -Installation av ny kamin -Installation av ny hydrotank -Inköp av robotgräsklippare tillsammans med grannen

Tomten

Tomtarea: 1 586 kvm

Övriga utrymmen

Fristående förrådsbyggnad
Driftkostnader
Försäkring
3 600 kr
Vatten/avlopp
2 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Sotning
300 kr
Hushållsel
12 500 kr
Samfällighet
1 500 kr
Totalt
22 900 kr/år
Personer i hushåll
3 st

Kostnad för uppvärmning ingår i kostnaden för el

Dokument/länkar
Område

Allmänt

I harmoniska Lindome finns det mesta man kan önska sig. För den som söker ett boende med naturen alldeles i närheten är det här ett perfekt område. Här får ni även närhet till service och butiker när det mesta ni kan tänka er finns i eller kring Lindome centrum. I Lindome bor man på ett bekvämt pendlingsavstånd till Göteborg och Kungsbacka både vad gäller tåg, buss och bil. De varma sommardagarna tar man sig enkelt till någon av de vackra sjöarna för ett bad eller tar sig en golfrunda på golfklubben. Med ca 8 förskolor och 5 skolor att välja mellan, i kombination med ett lugnt och tryggt klimat är det här det ultimata området för barnfamiljen. Med Lindomes centrala läge med närhet till både vacker natur och Göteborgs puls kommer man garanterat att trivas!

Närservice

Service med flertal butiker m.m finns i Lindome centrum dit du kan gå på en 10 minuters promenad. Där finns bla Ica affär och vårdcentral.

I Mölndals Innerstad finns ytterligare shopping samt all annan nödvändig service som kan behövas. Om du istället väljer att åka söderut har du även Kungsbacka där det också finns gott om affärer och restauranger.

Skolor: Tillhör upptagningsområde Sinntorpsskolan. (Skolskjuts för nuvarande familj är beviljat till Valåsskolan och Sinntorpsskolan) Finns även Östergårdsskolan, Brattås och Strteredsskolan i

Kommunikation

Buss 761 och 763 passerar Hållplats: Fritzes väg. Bra anslutning till pendelsstationer och pendling mot Göteborg och Kungsbacka. Se länk för reseplanering. Västtrafik.

Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på E6 som går både norrut och söderut. In till Mölndal tar det ca 15 minuter med bil och det är ungefär lika lång ner till Kunsbacka.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
1 982 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1979)
Byggnadsvärde
1 104 000 kr
Markvärde
878 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Mölndal Annestorp GA:24 ändamål: Vägar

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse