Sätila

Hästebacka väg 14

Alla bilder
+

Lugnt lantligt läge med naturen som närmsta granne!

6 rok varav 3 sovrum 134/82 kvm 1 233 kvm tomtarea
I lugnt naturnära läge ligger detta välskötta hemtrevliga hus på kullarna ovanför Västra Ingsjön. Närhet till Västra Ingsjön med egen båtplats, härliga bad- och fiskemöjligheter. Huset är beläget i ett fridfullt öppet landskap på gränsen Mölndal/Marks kommun. Trädgården är gemytlig med plommonträd och vinbärsbuskar. Här känner du att du befinner dig i en alldeles egen oas. Villan har på senare år byggts ut och renoverats med ny taktäckning, ny djupborrad brunn och ytterligare sovrum. Bostaden präglas av stort ljusinsläpp genom fönster, noga placerade för optimalt ljus året om. Här har inget lämnats åt slumpen.

Entréplan rymmer ett ljust renoverat kök från Vedum vilket ligger i direkt anslutning till matsal och vardagsrum. Här ger en öppen och social planlösning utrymme mellan matsalsrum och vardagsrum för såväl hela familjen som festen med det stora sällskapet. Via en centralt placerad hall nås även det helkaklade badrummet med badkar och det nybyggda sovrummet. I soligt söderläge återfinns en väl tilltagen altan åtkomlig från både vardagsrum och sovrum.

På övre plan möter en stor möblerbar hall som kan nyttjas som allrum, arbetsplats eller avskiljas för att skapa ytterligare ett mindre sovrum. Vidare två sovrum med inbyggda garderober och intilliggande kattvind vilka ger gott om förvaringsutrymme. Med anknytning till hallen finns även ett mindre wc och balkongen från vilken sjön kan skymtas.

I källaren finns tvättstugan, matkällare och förvaringsutrymmen. Vidare ett pannrum med utrymme för såväl pelletspannan med ackumulatortank som för arbetsbänk och förvaring. På fastigheten finns utöver bostaden även ett extra hus med garage, gästrum och förråd.

Vid Västra Ingsjön finns egen båtplats vid den brygga som delas med grannar och möjliggör härliga bad och fisketurer. Det är pendlingsavstånd till Landvetter flygplats, Göteborg, Kungsbacka och Borås. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Varmt välkommen på visning!
Beskrivning

Interiör

Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rok varav 3 sovrum
Boarea/biarea
134/82 kvm
Tomtareal
1 233 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Hästebacka 1:18

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1951, 1951
Grundläggning
Betong & Plint
Grundmur
Betong
Stomme
Timmer & Trä
Fasad
Trä
Takbeklädnad
Betongpannor & Plåt
Plåtarbete
Plåt
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Uppvärmning
Flis/pellets/briketter och el (vattenburen)
Fönster
3-glasfönster isoler & 2-glas kopplade

Renoveringar

2020 Ny avloppsledning mellan brunn och stenkista
2020 Reparation av sprucken avloppsluftare
2019 Ny ytterdörr huvudentré (ny ytterdörr källarentré finns men ej monterad
2019 Ny kyl- och frys
2018 Ny balkong
2017 Ny pelletspanna samt ackumulatortank
2017 Ny altanmarkis
2016 Tillbyggnad av altan
2015 Tillbyggnad sovrum plan 1
2014 Ny tvättmaskin
2014 Ny taktäckning (papp och betongpannor)
2013 Nytt kök
2013 Nytt gästrum i garage
2012 Golvslipning inklusive lackning vardagsrum plan 1
2011 Ny djupborrad brunn
2011 Ny altan
2010 – 2011 Tilläggsisolering samt ny fasad och nya treglasfönster
2010 Tillbyggnad av hall och badrum plan 1
2010 Ny dränering samt isolering av källarkonstruktion
2010 Ändrad rumsbildning plan 2


Tomten

Tomtarea: 1 233 kvm

Övriga utrymmen

På fastigheten finns det även ett extra hus med gästrum , förråd och garage. Garaget uppfördes 1969 och byggdes ut 1977. Ytan är ca 14 x 6 m. Del av ytan omgjord till gästrum 2013.
Driftkostnader
El
13 654 kr
Försäkring
3 060 kr
Vatten/avlopp
1 000 kr
Renhållning
1 956 kr
Sotning
500 kr
Hushållsel
8 980 kr
Samfällighet
1 320 kr
Övrigt
6 090 kr
Totalt
36 560 kr/år
Personer i hushåll
4 st

I posten övriga kostnader ingår: Ubbhults Fiberförening och Grupp avtal Com Hem och Hästebacka Brygga.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sätila ligger högt och synnerligen vackert vid sjön Lygnerns norra ände och den som en gång bosätter sig här blir gärna kvar. I Sätila är det enkelt att trivas och känna gemenskap och anledningarna till detta är många. Liksom övriga tätorter i Marks kommun är Sätila placerat i en naturskön trakt. Här finns svampskogar och fiskevatten och rika möjligheter till avkopplande friluftsliv. Sätila har en fin och påkostad F-9 skola vilket såklart är en stor fördel för alla familjer med barn. Vidare finns förutom ett engagerat byalag flera aktiva idrottsföreningar där basket, fotboll och handboll är några exempel på inriktningar. Ytterligare en anledning till att människor i alla åldrar väljer att bo i Sätila är att det finns gott om service så som vårdcentral, tandläkare, affärer och bank m.m. I det attraktiva samhället vårdar du även kropp och själ på Hälsohuset – byns eget träningscenter och vill du lyxa till det bokar du en behandling på lokala Lygnern Spa. Restaurang Båthuset serverar god och närproducerad mat samt ordnar temakvällar med bland annat ölprovning, livemusik och quiz. Båthusets ombonade lokaler går även att hyra för tillställningar så som bröllop och kick-off.

Närservice

Med ca 8 förskolor och 5 skolor att välja mellan, i kombination med ett lugnt och tryggt klimat är det här det ultimata området för barnfamiljen.

Kommunikation

Att det är enkelt att pendla in till Göteborg med bussen som passerar byn flera gånger om dagen bidrar naturligtvis till Sätilas enorma popularitet. Faktum är att här är det faktiskt möjligt att bo lantligt utan att vara beroende av en bil. Förutom kort pendelavstånd till Göteborg och Borås är det mycket nära till Kungsbacka och Landvetters internationella flygplats. För den shoppingsugne ligger Freeport, Kungsmässan och Kållered Köpstad i närheten. Shoppingmeckat Gekås ligger en kort bilresa bort för dig som tycker om att göra fynd.

Övrigt

Närmaste tätort är Lindome som är en barnvänlig tätort ca 2 mil söder om Göteborg, halvvägs till Kungsbacka. Tillhörande Mölndals kommun. Lindome med sin lantliga miljö har närhet och bra kommunikationer till både storstaden Göteborg och Kungsbacka. Om du bor i Lindome så bor du också i en dynamisk storstadsregion fast i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare. Här finns många trivsamma och naturnära bostadsområden. Läget är strategiskt intill E6/E20/Söderleden och med pendeltåget kommer du till Göteborg på 18 min.

Lindome har en blandad miljö, Hällesåker med sitt vackra jordbrukslandskap och Fagered med sina väl bevarade järnåldermiljöer. För den naturintresserade går Bohusleden genom Bunketorp och det finns fina vandringsleder i Sandsjöbackas naturreservat som sträcker ut sig i Lindomes västra delar. De varma sommardagarna tar man sig enkelt till någon av de vackra sjöarna för ett bad och för den som vill ha salta bad är Billdal inte långt borta.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
1 508 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1960)
Byggnadsvärde
1 155 000 kr
Markvärde
353 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Mark Hästebacka GA:1
Planbestämmelser
Generalplan

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse