Tolered

Kung Sverres gata 74

Alla bilder
+

Topprenoverat hem i populärt och barnvänligt område!

7 rok varav 4-5 sovrum 115/62 kvm 169 kvm tomtarea
Nu har vi glädjen att presentera ett stort omsorgsfullt renoverat radhus i ytterlänga på populära Kung Sverres Gata. Huset har nyligen genomgått en omfattande renovering innefattande bland annat helt nya ytskikt, totalrenovering av källare, nytt badrum, elcentral samt ny varmvattensberedare. Välplanerade kvadratmeter med flera sociala ytor där både vänner och familj kan samlas. Totalt 177 kvadrat fördelat på sex till sju rum och kök. Härlig grönskande trädgård med sol från morgon in till kväll. Här finns flera goda förvaringsmöjligheter i både klädkammare, garderober. Sovrummen är belägna på övre plan där ljuset flödar in från flera fönsterpartier. Gillestugan kan man enkelt göra om till ytterligare rum för den stora familjen eller hyra ut ett rum för extra intäkter. Detta hem har otrolig charm med hög standard. Här bor ni i en attraktiv stadsdel med närhet till både naturen och storstaden. Barnen har tillgång till samfällighetens lekplatser. Området är bilfritt och tryggt och gränsar till lugna villakvarter. Garage till bilen i länga. Närhet till service och kommunikationer. I området finns även flera grundskolor, förskolor och olika fritidsaktiviteter. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Varmt välkomna att boka in er på visning!
Beskrivning

Interiör

Entréplan
Välkommen in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för bland annat avhängning av kläder. Via hallen nås den stora klädkammaren med goda förvaringsmöjligheter. Golvet pryds av ny parkett som är genomgående för hela huset utan trösklar och vitmålade väggar.

Gästtoalett ligger till höger om entrén med ljust laminat på golvet. På väggarna sitter en beige tapet. Utrustning finns med vit wc-stol samt vit kommod med spegelskåp ovanför.

Rakt fram beträds det öppna vardagsrummet med anknytning till den rymliga altanen i sydväst. Här finns det gott om plats för större möblemang, matplats för 4-6 personer och sociala ytor. Den soldränkt belägna altanen i sydväst med sol ända in på kvällskvisten. Här finns gott om utrymme för såväl matgrupp som loungemöbel och grill där familj och vänner kan samlas under ljumma sommarkvällar.

Till vänster om hallen finner ni det stora och trivsamma köket med stor potential. Från den fina matplatsen vid fönstret har man utsikt mot uteplatsen på framsidan. Här erbjuds ett praktiskt arbetskök med gott om förvaring i över- och underskåp samt goda arbetsytor. Full maskinell utrustning i form av kombinerad kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och micro.

Övre plan
En trappa upp till hallen på övervåningen med en mindre hall samt ingångar till de olika rummen. Övervåningen består av fyra generösa sovrum med gott om plats för förvaring. Stora takfönster, vilket skänker mycket ljusinsläpp till husets alla rum. Samtliga rum har totalrenoverats. Ny gips på väggar och nymålad i vitt samt nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå.

På denna våning finns även ett totalrenoverat badrum med ny WC, handfat, förvaringsskåp samt ett dusch. Golvet kläds av en grått klinker och väggarna är vitmålade.

Nedre plan
Nedre våningen har en mycket inbjudande social gillestuga. Ett stort härligt rum för barn och ungdomar och deras kompisar att umgås. Bredare källarfönster för fin ljusinsläpp. Allt organiskt material borttaget i väggar. Putsade vit målade betongväggar och ekparkett golv. Nya dörr till förråd och tvättstuga.

Innanför gillestugan finns ett generöst stort rum som kan användas som förråd eller ett arbetsrum. Det går utmärkt att nyttja detta som sovrum vid behov.

Här finns också en stor och praktisk tvättstuga utrustad med ny , varmvattensberedare, tvättmaskin, torkskåp och generösa arbetsytor. Grå klinkers på golvet och vitmålade väggar.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
7 rok varav 4-5 sovrum
Boarea/biarea
115/62 kvm
Tomtareal
169 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastighetsbeteckning
Tolered 184:95

Om fastigheten

Byggnadstyp
2-plans radhus med källare
Byggnadsår
1972
TV/Internet
ComHem
Internet genom ComHem
Grundmur
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel & Trä
Takbeklädnad
Betongpannor & Plåt
Plåtarbete
Lackerad plåt
Ventilation
Självdrag
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Föreningen debiterar också varje kvartal 700:- á conto för förbrukning av vatten. Differens mot verklig förbrukning regleras på februari månads faktura. Normal beräknad förbrukning är ca 140 kubikmeter.
Uppvärmning
Luft/luft-värmepump, direkt-el (el-radiatorer)
Fönster
3-glasfönster isoler

Renoveringar

Entréplan
2020 Ny gips på väggarna och tak
2020 Nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå
2020 Nytt kakel i kök.
2020 Nya dörrar

Övre plan
2020 Ny gips på väggarna och nymålad
2020 Nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå
2020 Nytt tätskikt. Ny klinker på golv och våtrumsmatta på vägg. Ny inredning i badrum. Ny dörr in till badrum

Nedre plan
2020 Allt organiskt material borttaget i väggar. Putsade betongväggar målade vita
2020 Flytspacklade golv med ekparkett ovanpå.
2020 Ny dörr till förråd och tvättstuga

Övrigt
2020 Ny varmvattensberedare
2020 Ny el i hela huset samt ny elcentral med jordfelsbrytare
2020 Nya vattenrör och avlopp till kök och badrum
2018 Ny luftvärmepump installerad
2012 Nytt yttertak

Tomten

Tomtarea: 169 kvm

Övriga utrymmen

Förråd vid entrén

Bilplats

Garage i länga kommer med radhuset
Driftkostnader
Försäkring
2 884 kr
Hushållsel
14 800 kr
Samfällighet
17 200 kr
Totalt
34 884 kr/år
Personer i hushåll
1 st

I samfällighetsavgiften ingår V/A, renhållning, underhåll såsom väg och omgivning, garage, TV, bredband (Comhem), IP-Telefoni. Samfällighetsavgift tas ut 4 ggr per år. Nuvarande kvartalsavgift fastställdes på ordinarie föreningsstämma 2019-04-10. Föreningen debiterar också varje kvartal 700:- á conto för förbrukning av vatten. Differens mot verklig förbrukning regleras på februari månads faktura.

Angivna driftskostnader är uppskattade och individuella. Din egen kostnad och förbrukning är beroende av dina levnadsvanor samt avtal med leverantörer.

OBS!
För ytterligare information se Samfällighetsföreningens egna hemsida. http://www.kungsverres.se/

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Tolered är en stadsdel som ingår i primärområdet Kärrdalen och stadsdelsnämndsområdet Lundby i Göteborg. Området gränsar till Svartedalen, Slättadamm och Bjurslätt mm. Bebyggelsen består mestadels av fristående hus och radhus. I området ligger Toleredsskolan och Lerlyckeskolan samt Toleredskyrkan.

Närservice

I Tolered finns bla det anrika Mohlins konditori samt andra småbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon kilometer bort.

Kommunikation

Närmaste hållpats är Svartedalsgatan där busslinje 31 trafikerar. Övrig kommunikation finns utmed Björlandavägen eller längs Hjalmar Brantingsgatan. Från Björlandavägen går en mängd bussar som tar er enkelt till Hjalmar och Centrala Göteborg, perfekt när det ska handlas.

Parkering

Garage i länga kommer med radhuset

Övrigt

Tolered är ett mycket omtyckt och barnvänligt område.

Hisingsparken med Slättadamm är ett populärt strövområde med slingor i varierande längder för sköna promenader eller löprundor.
Ekonomi

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde
2 743 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1972)
Byggnadsvärde
1 695 000 kr
Markvärde
1 048 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut/ planbestämmelser

Rättigheter / Gemensamhets-anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tolered GA:1, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tolered GA:14
Planbestämmelser
Tomtindelning (1971-06-30) Stadsplan (1969-08-25)

Övrigt

Välkommen till Kung Sverres gata, ett naturskönt och barnvänligt bostadsområde på Hisingen i Göteborg, placerad mellan två berg ligger området med 103 stora radhus och ca 20 min promenadväg från Eriksberg. Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Tillsammans tillhörde de förr i tiden Lundby socken, som blev svenskt 1253. På 1800-talet började hus byggas upp på de torrlagda vassmarkerna. Dessa ersattes under 1950- och 60-talen av moderna villor och flerbostadshus. Idag är Centrala Hisingen ett område som präglas av nytänkande och framtidsvisioner!

Här erbjuds god service för de boende. I kvarteren finns närbutiker, matställen och frisörer, ofta samlade kring ett litet torg. Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby sjukhus och ett köpcentrum med apotek. Backaplan är det stora shoppingcentrat. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger. Mitt i stadsdelen ligger Lundby stadsdelshus med medborgarkontor och bibliotek med café och hälsoinformation. Stadsdelen har flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur som riktar sig till alla åldrar. Här finns gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lundbybadet och Rambergsvallen finns sim- och ishall samt fotbollsplaner. Kommunikationerna i området är mycket goda. På bara ett par minuter når du Göteborgs centrum, Lindholmen och Eriksberg. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor. Uppifrån Ramberget får du en hänförande utsikt över staden och skärgården. Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd..

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse