Lindholmen

Lodjursstråket 1

Alla bilder

Tvåa i Nordens högsta skyskrapa!

3 280 000 kr 2 rok 48 kvm 3 757 kr/mån
Här är din unika chans att vara bland de allra första att kalla Nordens högsta byggnad, Karlatornet, för ditt hem. Ta steget och förvärva denna exklusiva tvårumslägenhet på våning 9, en plats som andas prestige och raffinerad stil. Med exklusiv inredning unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror och genomgående vitlaserad ekparkett. En stor walk-in-closet tillhör lägenheten och ett helkaklat badrum med spakänsla vilket höjer lyxkänslan ytterligare! Ett boende utöver det vanliga som du inte vill missa! För mer detaljerad information gällande material och inredning se "Material & inredning" under dokument.

Här kommer du leva i en ny och spännande stadsdel med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Utöver ett hem följer här även med lyxigheter som en reception varifrån man kan beställa roomservice eller boka städning. I huset kommer även finnas gym och kylrum i entréplan för matleverans, en takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen och skötselrum för hunden. Ni finner även Karlatornets skybar på våning 69 där du kommer ha en hänförande utsikt över hela Göteborg. Fastigheten kommer vara ansluten till fiber för TV och bredbandleverans och i månadsavgiften ingår även medlemskap i bilpool. Karlatornet är utrustat med fem stycken höghastighetshissar som når en hastighet på 30 km i timmen vilket gör att du kan ta dig snabbt mellan våningarna! Detta är en chans att uppleva en unik livsstil som kombinerar bekvämligheten med höghöjdsliv och de otroliga fördelarna med att bo i nordens högsta byggnad. Tillträde 28:e september 2023.

Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet . Under "dokument och länkar" finns Sernekes planritning där man ser placering i huset.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!
Beskrivning

Interiör

Brf/BF

Förening

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Karlatornet blir med sina 245 meter fördelat på 73 våningar Nordens högsta byggnad. Byggnaden blir något extraordinärt med sina 73 våningar, 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar.

Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:1 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2016.
Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017 (äger marken).

På våning två kommer ett gym byggas för boende att tillgå. Medlemmar kommer även ha möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa. Karlatornet kommer även att erbjuda lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen, skötselrum för hunden samt bio-/aktivitetsrum. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Gemensamma utrymmen

Entréplan. Lobby för Karlatornets boende med bemannad reception, eldstad, postrum, kylrum för privata matleveranser, skötselrum för hund (hundspa) samt biorum.

Våning 1. Bibliotek/lounge, mötesrum, kaffestation samt spel och aktivitetsrum.

Våning 2–3. Hotellets gym och spa-avdelning med pool, bastu och relax. Kostnadsfri tillgång till gym för samtliga boende. Tillgång till spa-avdelning kostnadsfritt för boende i Skylevel och Penthouse, tillgång mot kostnad för boende i High Rise och Twisten.

Våning 15. Gemensam takterrass med lummig grönska och sittytor, ca 700 kvm. Bokningsbart kök som ansluter till terrassen utrustat med kyl & frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och
plats för ca 25 sittande.

Våning 69. Restaurang och utsiktsplats öppen för alla att besöka mot inträdesavgift. Access sker genom paviljongen utanför tornet via hiss från garageplan.

Utöver detta finns det cykelrum, barnvagns- och rullstolsrum att tillgå.

Parkering

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.
Antal lägenheter
257 st
Org.nr
769633-2183
Andelstal
0.39%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr (betalas av Köpare)
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
3 280 000 kr
Antal rum
2 rok
Boarea
48 kvm
Våning
9/73, hiss finns
Avgift
3 757 kr
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, gymkort, medlemskap i bilpool samt service (bemanning entré, rondering samt hotellmedlemskap). Debitering av hushållsel, vatten och uppvärmning sker efter faktisk förbrukning. En serviceavgift tillkommer på 611kr/mån för bemanning samt hotellmedlemskap gym.
Andel i föreningen
0.375%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1909

Om fastigheten

Byggnadstyp
Skyskrapa
Byggnadsår
2023
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet
Fiberanslutning via mediabolag eller GA
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Bilplats

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.
Driftkostnader
Försäkring
100 kr
Hushållsel
250 kr
Totalt
350 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Närservice

På promenadavstånd finns Sannegårdens köpcentrum med Ica Kvantum. Lite längre nordväst om Ica ligger Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och bank. På Norra Älvstranden finns flera kaféer och restauranger.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse