Biskopsgården

Vintervädersgatan 13

Alla bilder

Optimal etta med fina ytskikt och låg avgift!

1 rok 22.1 kvm 1 502 kr/mån
Tillfälle att förvärva en mycket trevlig kvadratsmart etta med fina ytskikt i en stabil HSB-förening. Perfekt som ditt första boende eller övernattningslägenhet med plats för allt du behöver. Här erbjuds ett trivsam hem med låg avgift, nymålade ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Den väldisponerade planlösningen ger en inbjudande och lättmöblerat boyta med gott om plats för säng, soffa, matbord med mera. Det stora fönstret ger ett fint ljusinsläpp och bidrar till en känsla av rymd med en härlig utsikt mot den blomstrande innergården. Lägenheten erbjuder också ett stilfullt kök med gott om förvaring i över- och underskåp och helkaklat badrum. Här bor ni i en populär förening med mysiga och lugna innergårdar där ni kan njuta av soliga dagar. I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, cykelförråd och en välutrustad tvättstuga. Garageplats och parkeringsplats går också att hyra. Endast ett stenkast från bostaden har ni närmsta spårvagnshållplats och vagnen tar er enkelt in till centrala Hisingen eller Göteborg på ca 15 minuter. I närheten av bostaden erbjuds ett utbud av service, mataffärer och närhet till skog och natur.

Varmt välkomna på visning!
Beskrivning

Interiör

Ljusa laminatgolv och vita väggar som är genomgående. Här finns plats för avhängning och förvaring sker i ett platsbyggd garderob med spegeldörrar. Takbelysning med dimmerfunktion.

Köksinredning i vitt och ovan arbetsbänk i valnöt sitter svart kakel med spotlights. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt skafferi. Takbelysning med dimmerfunktion. Matplats för cirka 2-6 personer.

Rymligt och trivsamt allrum med plats för enkelsäng med tillhörande möblemang samt läshörna. Alternativt soffgrupp eller dubbelsäng.

Badrummet är helkaklat med blått klinkergolv och vita helkaklade väggar med blå bård. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med draperi. Badrummet är utrustad med tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Soluret äger fastigheten Biskopsgården 53:1–4. Det finns i denna fastighet sammanlagt 266 lägenheter och tre lokaler. Till föreningen hör adresserna Vintervädersgatan 1-21 (udda nummer).

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga med torkrum, gästlägenhet och föreningslokal.

Parkering

Föreningen disponerar över 184 st parkeringsplatser som kostar 200 kr/månad. 12 st garageplatser som kostar 400 kr/månad. Separat kö.
För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen i samband med inflyttningsdatumet.
I området finns 14st besöksparkeringar

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1987/1988: tilläggsisolerades och renoverades fasad och fönster.
1995/1996: stambyte.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2018: Utförd utbyte av plåtbeklädnad av fönster.
2020: Renoveringar av hissar.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2022 - Elronoveringen pågår just nu. Takrenovering kommer att påbörjas inom det närmaste. Se årsredovisningen för övriga kommande underhåll.
Antal lägenheter
265 st
Antal lokaler
3 st
Org.nr
757200-9103
Andelstal
0.14638%
Överlåtelseavgift
1 208 kr (betalas av Säljare)
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1 rok
Boarea
22.1 kvm
Våning
1/9, hiss finns
Avgift
1 502 kr
Ingår i avgiften
I Månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.14638%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
647 631 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 195

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1958
Föreningen äger marken?
Nej
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar

2015/2022 Allrum har målats om samt ny garderob med spegeldörrar har satts in.
2016 Sattes nya skåpsluckor in i badrummet samt nytt munstycke och slang till duschen installerades
2015 Renoverades kök och ny köksinredning installerades
Driftkostnader
Försäkring
80 kr
Hushållsel
120 kr
Totalt
200 kr/mån
Personer i hushåll
1 st

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse