Lindholmen

Lindholmshamnen 36

Alla bilder

Genomgångstrea med älvutsikt i ett av Lindholmens mest attraktiva lägen!

3 rok 71 kvm 4 105 kr/mån
I hjärtat av expansiva Lindholmen, endast fyrtio meter till kajkanten finner ni denna väldisponerade trerummaren med rymlig balkong och härligt älvutsikt. Här erbjuds ni en genomgående planlösning med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger ett otroligt ljusspel och skapar en härlig rymd. Alla material i bostaden är valda för att hålla en hög standard och funktionalitet med tidsenlig design. Förutom det har du även golvvärme i samtliga rum vilket gör att inomhusklimatet blir behaglig. Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata sovrummen. Från master bedroom nås den generösa balkongen och är en förlängning av lägenheten under sommarhalvåret. Här kan man blicka ner mot vattnet i Lindholmsdockan och båtarna i älven. Såväl kök som badrum är fullutrustade med kvalitativa vitvaror och alla bekvämligheter som är typiskt för nyproduktion. Huset är Svanen-märkt vilket gör det möjligt att ansöka om "Grönt bolån" .

Lindholmen är ett nytänkande område i ett expansivt skede där Karlastaden med butiker, restauranger och service byggs över gatan. Den direkta närheten till älven bjuder in till mysiga kajpromenader och i huset finns restaurang Dirty Dough med sina napolitanska pizzor och Café La Torre. Här har du närhet till Lindholmens Science Park med flera företag och högskolor. Färjan tar dig från Lindholmspiren in till Stenpiren på 6 minuter och bussen från Lindholmen tar dig till centrum på 10 minuter. Inte minst bor du i framtiden granne med Karlastaden och Nordens högsta byggnad, Karlatornet.
Beskrivning

Interiör

Vi välkomnas av en rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder, hallmöblemang och förvaring i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger mattlackad ekparkett och väggarna är målade i vitt vilket är genomgående i hela bostaden.

Vit köksinredning från Vedum och ovan arbetsbänken i mörk laminat sitter vitt kakel samt spotlights. Köket är utrustat med induktionshäll, köksfläkt, ugn, inbyggd mikro i överskåp, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrummet ligger i en delvis öppen planlösning mot köket och har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier vilket bidrar med en luftig atmosfär. Lättmöblerade ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Såväl för avslappnande kvällar i tv-soffan som trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas.

Master bedroom erbjuder plats för dubbelsäng med tillhörande möblering och goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob. Från detta sovrum nås utgång till bostadens härliga balkong med en fantastisk utsikt över de marina omgivningarna. Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng samt kontorshörna om så önskas.

Helkaklat badrum med underliggande komfortvärme. Beige/ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. I taket sitter infällda spotlights. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasväggar, belyst avlastningsbänk, väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare (Siemens).

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Brf/BF

Förening

Brf Lindholmskajen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 67 lägenheter. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen bildades 2015. Till föreningen hör adresserna: Lindholmshamnen 30-40.

Föreningens bostadshus ligger i direkt anslutning till den stora hamnbassängen och platsen har en lång varvshistoria. Huskropparna med sina naturtrogna kulörer är utplacerade i vinklar för att efterlikna Västkustens oregelbundna klipphällar. Husens varierande höjder och riktningar är optimerade för dagsljusförhållanden och utblickar ut över hamnen. PEAB har som en av de första aktörerna här byggt ett projekt i yttersta framkant, både vad det gäller arkitektur och materialval. Husen är dessutom fulla av smarta, hållbara lösningar. Solceller, smidig sopsortering och sedumtak som renar och fördröjer regnvatten är några exempel. Husen byggs enligt riktlinjerna för Svanenmärkning

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Dessutom finns gemensamt fastighetsförråd, städrum, cykelförvaring, barnvagns- och rullstolsförråd samt miljörum. Föreningen hyr även ut två lokaler i markplan som för närvarande är uthyrda vid inflyttning.

Parkering

Föreningen har 28 st parkeringsplatser i garaget som finns hos Lindholmshamnens samfällighetsförening. Parkeringsplatserna är bevakade och 40% finns med laddstolpe, även MC-platser kan erbjudas. Tilldelning av parkeringsplats sköts och administreras av Lindholmshamnens samfällighet. Kostnaden är f.n 1700 kr/mån. Laddplatser finns och kostar då 1700 kr/mån + kostnad för den el man förbrukar. Kölista finns och vid intresse mailas detta till brfgrupp.vast@peab.se. I dagsläget finns tillgängliga platser. Kan ansöka om parkeringstillstånd via Göteborg stad för parkering i området, kostar f.n 1000kr/mån.

Renoveringar

2020 utfördes 2-års besiktning. Föreningen anslöts sig till solpanelsanläggningar från Göteborgs Energi.

Då fastigheten är nyproducerad år 2018 är inga större renoveringar gjorda eller planerade den närmsta tiden.
Antal lägenheter
67 st
Antal lokaler
2 st
Org.nr
769630-8431
Ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av PEAB. I föreningen finns lägenheter som valt att göra kapitaltillskott vid upplåtelsen, se föreningens stadgar för mer info.

Ingen avgiftsförändring är, enligt uppgift från föreningen, planerad i närtid
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
71 kvm
Våning
2/5, hiss finns
Avgift
4 105 kr
Ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, digital-TV, bredband och IP-telefoni. Kostnad för kall- och varmvatten samt hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Andel i föreningen
1.9406%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1102

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2018
Föreningen äger marken?
Ja
Ventilation
Från- och tillluftsventilation med återv
Uppvärmning
Fjärrvärme och vattenburen golvvärme
Driftkostnader
Försäkring
190 kr
Vatten/avlopp
220 kr
Hushållsel
300 kr
Totalt
710 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Hisingsbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastaden.

Närservice

På promenadavstånd finns Sannegårdens köpcentrum med Ica Kvantum. Lite längre nordväst om Ica ligger Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och bank. På Norra Älvstranden finns flera kaféer och restauranger.

Kommunikation

Bra kommunala förbindelser till området. Elbusslinjerna 16 och 58 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns mängder av andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerlig.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse