Centrala Hisingen

Rambergsvägen 23B

Alla bilder

Kvadratsmart landshövdingehustvåa med låg avgift

2 rok 40 kvm 2 376 kr/mån
Två trappor upp i ett landshövdingehus från 1930-talet finner vi denna charmiga tvåa som tack vare sin yteffektiva planlösning känns större än vad antalet kvadratmeter anger. Takhöjden är luftig och ljuset strömmar in från två väderstreck genom stora fönster i djupa nischer. Den originella charmen är bevarad i detaljer såsom spegeldörrar och gjutjärnsradiatorer. Här du kan sätta din egen prägel på ditt hem och skapa ditt drömboende! Här erbjuds ett rymligt kök där takhöjden tagits tillvara, sovrum med plats för dubbelsäng, lättmöblerat och rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp samt goda förvaringsmöjligheter genom såväl vind- och källarförråd. Låg avgift där de mesta ingår i avgiften; kabel-TV, bredband, hushållsel, värme och vatten.

I Brf Plogen bor du i en stabil förening med god ekonomi, nära till härliga promenadstråk i bl.a. Keilers Park, Göteborgs kanske bästa utsikt från Rambergets topp och från Wieselgrensplatsen finns kommunikation som tar dig in till Göteborgs innerstad på cirka 8 minuter. Det är även nära till Älvstranden och den träskodda kajen som löper ända bort till Västra Eriksberg med mängder av caféer och restauranger längs vägen där du kan ta en paus. Föreningen har en trevlig innergård med lekplats och gemensam grillplats. Det finns även cykelförråd, liten hobbyrum samt två stycken nyrenoverade tvättstugor..

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Hallen är välkomnande, och mitt emot ytterdörren finns en avhängningsnisch med hatthylla och hängare. Här finns plats för sittbänk och skoställ. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusmålade som löper genom hela lägenheten.

Ett brett treluftsfönster fyller lägenhetens vardagsrum med ljus och skapar, tillsammans med takhöjden, en härligt luftig atmosfär. Det är ett väldimensionerat rum med gott om plats för soffa, TV-bänk och förvaringsmöbler.

Sovrummet är också ett rymligt rum som ger plats för stor dubbelsäng och annan möblering. Tack vare lägenhetens lugna läge sover man gott om natten. Bra förvaringsmöjligheter från golv till tak erbjuds i form av en klädkammare.

Charmigt och praktiskt kök med fönster mot gården och utsikt över omgivningarna. Gott om arbets- samt förvaringsmöjligheter i överskåp, underskåp samt i lådor. Björkluckor och fin stensättning över arbetsbänk. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl och frys, ugn (full storlek) samt en kraftfull och effektiv frånluftsfläkt.

Badrummet inrymmer duschhörna, handfat, WC och spegelskåp. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet belagt med fin plastmatta.
Brf/BF

Förening

Husen på Rambergsvägen 23 A-D, 25 A-D och 27 A-D uppfördes 1937-1938 och är i mycket gott skick med ett trevligt läge intill Ramberget som är en del av den vackra och välbesökta Keiller park. Bostadsrättsföreningen Plogen bildades i samband med byggnationen och består utav 72 st bostadsrätter som utgör en lägenhetsyta om ca 2 850 m². Mellan husen finns mysiga gårdar med grillplats och sommartid finns här trädgårdsmöbler där härliga dagar kan tillbringas.

Lägenheterna fördelar sig enligt följande:
3 ett rum och kök
57 två rum och kök
12 tre rum och kök

Gemensamma utrymmen

Föreningens två tvättstugor är belägen i källaren på Rambergsvägen 25 D och båda är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum och ett mangelrum.
I föreningen finns tre cykelrum i källarna på hus 23 och 27 och ett barnvagnsrum i hus 23.

Parkering

Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatsen men det är gratis att parkera på gatan vid fastigheterna.
Det finns även 8 platser att hyra via Göteborgs stad. För närvarande är det kö till dessa. https://www.parkeringgoteborg.se/uthyrningsomraden/v/vastra-stillestorpsgatan-4120/

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1981 Elistallationer i lägenheterna
1981-1982 Stamrenovering
1983-1985 Fasadrenovering/tilläggsisolering
1983-1985 Fönsterbyte till 3-glas
1982-1982 Badrumsrenoveringar
1985 Byte yttertak (papp/läkt och tegel)
2004 Renovering tvättstugor
2008 Gårdsmiljö helt omgjord
2010 Fasadtvätt
2012 Renovering av trapphus
2013 Renovering av elsystem källare och vindar
2013 Nytt bredbandsuttag Comhem
2016 Dränering runt samtliga fastigheter

Kommande renoveringar: Föreningen följer en upprättad underhållsplan. Det är inga stora renoveringar på gång i dagsläget.
Antal lägenheter
72 st
Org.nr
757200-9731
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med en belåningsgrad om endast 702 kr lån/m². Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Andelstal
1.38033%
Pantsättningsavgift
483 kr
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rok
Boarea
40 kvm
Våning
2/3, hiss finns ej
Avgift
2 376 kr
Ingår i avgiften
värme, VA, TV och bredband (100 Mbit)
Andel i föreningen
1.40407%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
254 501 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 62

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1938
Föreningen äger marken?
Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Ventilation
Självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Ett vindsförråd & ett källarförråd
Driftkostnader
Försäkring
107 kr
Hushållsel
305 kr
Totalt
412 kr/mån
Personer i hushåll
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Tillsammans tillhörde de förr i tiden Lundby socken, som blev svenskt 1253. På 1800-talet började hus byggas upp på de torrlagda vassmarkerna. Dessa ersattes under 1950- och 60-talen av moderna villor och flerbostadshus. Idag är Centrala Hisingen ett område som präglas av nytänkande och framtidsvisioner!.

Läget är underbart, och på andra sidan Rambergsvägen breder Keillers Park ut sig. Här ringlar stigar sig genom vacker naturen upp till Rambergets utsiktsplats med en fantastisk vy över staden och älvinloppet. Klara dagar ser man ända bort till Vinga fyr.

På bara ett par minuter når du Göteborgs centrum, Lindholmen och Eriksberg. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor.Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd.

Närservice

Närservicen är god, och på kort gångavstånd från lägenheten ligger Wieselgrensplatsen med bland annat mataffärer, apotek, vårdcentral, småbutiker, bowlinghall och hållplats för flera buss- och spårvagnslinjer.
Backaplan är det stora shoppingcentrat. Utöver stormarknader finns här träningsställen och restauranger. Mitt i stadsdelen ligger Lundby stadsdelshus med medborgarkontor och bibliotek med café och hälsoinformation. Stadsdelen har flera föreningar med verksamheter inom idrott, musik och kultur som riktar sig till alla åldrar. Här finns gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lundbybadet och Rambergsvallen finns sim- och ishall samt fotbollsplaner. Kommunikationerna i området är mycket goda.

Kommunikation

I Brf Plogen bor man med ett centralt läge. Här har man nära till kommunikationerna vid Wieselgrensplatsen som tar dig in till de centrala delarna av stan på mindre än 10 minuter. Dessutom finns cykelvägar ända in till stan.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse