Eriksberg

Bratteråsgatan 40, vån 16

Alla bilder

Nyproducerad tvåa i Eriksbergs skyskrapa Kronjuvelen!

3 350 000 kr 2 rok 54 kvm 3 940 kr/mån
I Eriksbergs nya landmärke Kronjuvelen finner ni denna nyproducerade tvåa med genomgående hög standard och stilrena val. Ett drömboende som väcker uppmärksamhet från långt håll tack vare sin unika arkitektur. För att njuta av 360-graders utsikt över älven, inloppet och staden tar du hissen upp till föreningens takterrass och relaxavdelning på översta våningen. Denna bostad på våning 16 präglas av stilrena färg-, och materialval som följer den moderna trenden med fönstersättning åt väst. Kök (Ballingslöv) och vardagsrum samsas i en öppen planlösning och blir den naturliga samlingspunkten där möbleringsalternativen är många. Sovrummet är rymligt med en intilliggande klädkammare och det helkaklade badrummet har egen tvätt avdelning. Huset får snedställda former som för tankarna till en slipad diamant som rimmar väl med dess namn. Här skapas 176 moderna bostäder i en unik byggnad på 27 våningar med källare och garage. Dessutom tas den fantastiska utsikten tillvara genom en gemensam takterrass och relaxavdelning högst upp. Grönskande innergård med grillplats och pergola. I huset finns också en gemensam möblerad foajén på entréplan

Här växer en ny stadsdel upp där du får ett boende mitt i hjärtat av Eriksberg med bekvämt avstånd till både köpcenter, kajpromenad och kommunikationer. I närheten finns den folklivade Eriksbergskajen och vattnet med stort utbud av restauranger och caféer. På promenadavstånd hittar du även hållplatserna Eriksbergstorget samt Eriksbergs Färjeläge som tar dig till Stenpiren på ca 10 minuter.
Läs mer på www.jm.se/kronjuvelen.
Beskrivning

Interiör

Brf/BF

Förening

Nybyggnad av bostadshus i 27 våningar med källare och garage innehållande 176 lägenheter där inflyttning beräknas ske i början Q3 2022 och avslutas under Q1 2023. Adresserna är Bratteråsgatan 36-40. JM står för totalentreprenaden. Föreningen har en lokal för uthyrning i gatuplan planerad för restaurangverksamhet. Föreningen deltar i gemensamhetsanläggning Sannegården GA:54 gällande garage, anläggningar och utrustning tillsammans med intilliggande fastighet samt Sannegården GA:10 avseende sopsugsterminal som förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. El och varmvatten debiteras via föreningen efter enskild förbrukning.

Gemensamma utrymmen

Styrelserum, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet samt cykel- och barnvagnsrum. Gemensamhetslokal högst upp i huset för ca 40 personer med takterrass och bastu. Lokalen är som gjord för firanden. Bastun har utsikt åt havet och skärgården i väster. Från takterrassen blickar du rakt ut mot Älvsborgsbron och Vinga. I anslutning till den gemensamma lokalen, terrassen och bastun finns en rundgång som löper längst husets ytterväggar. Gången ger 360 graders utblick över Göteborg.
Föreningen erbjuder en gemensam grönskande gård med bänkar, pergola och grillplats. Här erbjuds både avkoppling och gemenskap samt en lekplats.

Gemensamhetslokal högst upp i huset för ca 40 personer med takterrass och bastu. Lokalen är som gjord för firanden. Bastun har utsikt åt havet och skärgården i väster. Från takterrassen blickar du rakt ut mot Älvsborgsbron och Vinga. I anslutning till den gemensamma lokalen, terrassen och bastun finns en rundgång som löper längst husets ytterväggar. Gången ger 360 graders utblick över Göteborg.

Parkering

106 garageplatser i gemensamhetsanläggning varav 6 st är platser för MC. Priser: Vanlig garageplats 1400 kr/mån, garageplats med laddningsmöjlighet 1700 kr/mån + enskild förbrukning. MC-plats i garage 6 st 700 kr/mån Utvändig HCP-plats 1000 kr/mån.
Antal lägenheter
176 st
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769637-1223
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1 208 kr (betalas av Säljare)
Fakta

Om bostaden

Begärt pris
3 350 000 kr
Antal rum
2 rok
Boarea
54 kvm
Våning
16/25, hiss finns
Avgift
3 940 kr
Ingår i avgiften
Månadsavgiften inkluderar värme och kallvatten. Föreningen kommer debitera för varmvatten efter individuell förbrukning samt bredband, tv och telefoni via Telia Triple play. Beräknad kostnad för Telia Triple play 220 kr/mån som kommer vara ett obligatoriskt tillägg.
880 kr/år uppskattad debiteringskostnad för varmvatten.
Andel i föreningen
0.4759%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
2 kr (Det har inte varit möjligt att räkna ut bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning då andelstal av årsavgift inte finns att tillhandahålla.)
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 2605

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2022
Föreningen äger marken?
Ja
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.
Driftkostnader
Vatten/avlopp
73 kr
Hushållsel
250 kr
Totalt
323 kr/mån

Varmvatten debiteras efter förbrukning via månadsavin. Angivna kostnader är enligt beräkning från JM

Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Visning

ons 4 oktober kl 17:00

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Boka visning | anmäl intresse