Biskopsgården

Önskevädersgatan 37

Alla bilder

Gaveltrea högst upp i huset med bästa utsiktsläge!

3 rok 69.5 kvm 4 542 kr/mån
Högst upp i huset med bästa utsiktsläge finner ni denna underbara gaveltrea! En påtagligt ljus genomgångstrea och en inglasad balkong i österläge med milsvid utsikt över stan, hamninloppet med mera. Denna bostad erbjuder ett stort vardagsrum med fint ljus från två olika väderstreck, ett trevligt ljust kök med matplats, ett stort sovrum och ett mindre, helkaklat badrum samt utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Till bostaden hör ett förråd. Allt paketerat i en välmående förening med renoverade stammar, god ekonomi och låg avgift. Här bor du med närhet till matbutiker och snabb kommunikation via spårvagn som tar dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 10 minuter. Du har även nära till naturen och det populära naturområdet Svartemosse med härliga promenadstråk och motionsslingor.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Öppna dörren och kliv in i denna mysiga trea. Hallen är praktisk och rymlig med plats för avhängning samt avlastningsbord.
Goda förvaringsmöjligheter finns i en tilltagen och färdiginredd klädkammare.

Till höger om hallen finner ni vardagsrummet med fint ljus från två olika väderstreck med en riktigt härlig vy över Hisingen och Göteborg. Rymden är väl påtaglig i rummet och ger plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang, större bord samt tv-möbel. Här finns en fin eldstad för spisbränsle (Cambridge Fireplace WF027). Väggarna går i vitt med undantag av en fin mönstrad dekorvägg och på golvet ligger en vacker laminat..

Bostadens ena sovrum ligger mittemot vardagsrummet. Här finns gott om plats för säng och tillhörande sängmöbel. Sovrummet går i mild ton av grönt som ger ett lugnt och behagligt intryck. Från detta sovrum tar ni er ut på den mysiga inglasade balkongen där solen är framme på morgonen. Här har ni utsikt över Göteborgs siluett med utrymme för både utemöbler och växter. Glaspartierna kan enkelt öppnas upp under varma sommardagar.

Det mysiga köket har gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. Matplats med plats för ett större matbord för 1-4 personer intill stort fönster. Köket är utrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro, fläkt, kyl, frys, diskmaskin samt diskbänk med ho. På golvet finner vi svart klinker och väggarna är vita.

Bostadens andra rum ligger förbi köket och kan användas som sovrum, barnrum eller arbetsrum. Möblera efter tycke och smak. Ett stort fönster släpper in dagsljus med en riktigt fin vy ut över området.

Badrummet ligger till vänster om hallen med klinker och kakel i ljusa toner. Här finns toalett, duschkabin, handfat med underskåp, spegel och tvättmaskin.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Vindrosen består utav 140 stycken lägenheter med adresserna Önskevädersgatan 37-47. En lägenhet ägs av föreningen och används som expedition. Det är en aktiv förening som tillsammans med NBPC planerar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar.
Fastigheten byggdes 1959 och föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Parkering

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan vilken uppdaterades 2016-02-29.
1995 gjordes stamrenovering och i samband med detta renoverades badrummen.
2010: installerades ett porttelefonsystem i samtliga entréer.
2014 renoverades elen samt individuell vattenmätning på varm- och kallvatten och el infördes.
2015: Termostater i samtliga lägenheter byttes ut.
2016: installerades nya hissar. Tvättmaskiner och torktumlare kommer att bytas ut vid behov.
2017 uppdaterades underhållsplanen. Radonmätning genomförd och godkänd.
2020. Nya dörrar. Inom kort kommer föreningen att påbörja individuell mätning på varmvattnet. Det finns några problem med systemet för vattenmätning. Vi räknar inte med att börja mäta vatten det första året.
Antal lägenheter
140 st
Org.nr
757200-9038
Andelstal
0.72789%
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1 208 kr (betalas av Säljare)
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
69.5 kvm
Våning
9/9, hiss finns
Avgift
4 542 kr
Ingår i avgiften
I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.72789%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 140

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1959
Föreningen äger marken?
Nej
TV/Internet
ComHem levererar kabel-TV och bredband. Det finns också fiber att tillgå via Bredbandsbolaget. Kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften och avtal tecknas separat när det gäller bredband.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Bilplats

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.
Driftkostnader
Försäkring
50 kr
Hushållsel
77 kr
Totalt
127 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse