Eriksberg

Monsungatan 82

Alla bilder

Genomgångstrea (möjlig fyra) med vy över älv och docka!

3 rok 94 kvm 5 094 kr/mån
På första parkett invid småbåtshamnen får du det alla kräsna köpare letar efter. Fritt läge låter dig blicka ut över ett ständigt föränderligt sceneri på Göta Älv och Göteborgs kända siluett. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från hamnens båtar och livet i innerstaden. Vid västra foten av Eriksbergskranen erbjuds här en genomgångtrea i svårslaget läge. Två balkonger i soligt läge, båda inglasad och blir som ett extra rum sommartid. Möjlig att disponeras som fyra rum och kök för den som önskar.

Här bor ni lugnt och bekvämt i ett mycket attraktivt havsnära läge där ni i brf Bockkranen har tillgång till en uppskattad spaavdelning med takterrass, bubbelpool, bastu och en slående utsikt över bockkranen och älven. Strax utanför porten väntar fina grönområden, flertalet mysiga caféer, restauranger och härliga promenader längs kajerna. Både båt- och busskommunikationer avgår runt husknuten vilket gör det smidigt att ta sig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 15 min.

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Redan vid tröskeln känner du att detta är en bostad utöver det vanliga. Ekgolv ligger i entrén och sträcker sig ut genom alla bostadens alla rum. Skjutdörrsgarderob med spegeldörrar ger god förvaring för skor och ytterkläder. I anslutning till hallen finner du bostadens gästtoalett. Inrett i behagligt lugna toner. Vitt kakel på väggar och grå klinker på golvet. Handfat med tillhörande spegel..

Till höger om hallen finner ni bostadens första sovrum som idag används som barnrum men passar även perfekt som gästrum eller kontor för den som önskar. Rummet har ett lugnt läge mot föreningens innergård samt vattnet.

Master Bedroom är ett harmoniskt rum som är väl tilltaget. Du får med enkelhet plats med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finner du utgång till bostadens inglasade balkong. Balkongen är belägen mot småbåtshamnen och Göta Älv. Vilken tid du än väljer under dagen kan du njuta av en härlig utsikt. En svårslagen plats där du nästintill känner dig fri. Här finns gott om plats för soffgrupp. Inglasningen förlänger året på balkongen från tidig vår till sen höst. Förvaring genom skjutdörrsgarderober med ELFA-system.

Vidare leds du in i kök och vardagsrum vilket är planerad i öppen planlösning. Generöst med fönster där du har direkt vattenkontakt och ett härligt ljusinsläpp. Ytorna är generösa vilket medför att det finns flertalet möbleringsalternativ. Det ryms med enkelhet ett stort matbord med plats för många gäster samt tv- och soffhörna. Vid behov finns möjlighet att dela av för att få ett extra rum. Den större balkongen nås från vardagsrummet och ligger i soligt söderläge. Fantastiskt läge med ljuvlig utsikt mot älven, Eriksbergskranen, båthamnen och hamninloppet med Älvsborgsbron! Plats för loungemöbel och även ett caféset.

Köket har trivsamma inslag där luckor i ek ger en varm och ombonad känsla. Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsytor. Ovan bänkskivan sitter liggande vitt kakel. Maskinell utrustning bestående av spishäll, kyl och frys, integrerad diskmaskin, ugn och inbyggnadsmikro. I anslutning till köket ryms matplats för hela familjen vid det stora fönsterpartiet.

Badrummet är modernt inrett i sobra toner. På golvet ligger ljusgrå klinkerplattor vilka matchas genom ett vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av duschhörna, tvättställskommod i ek med vitt handfat, wc samt handdukstork. Öppningsbart fönster för vädring. Tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Ovan arbetsbänk och förvaringsskåp.
Brf/BF

Förening

Brf Bockkranens består av 79 st bostadsrättslägenheter samt 3 hyreslokaler. Husen byggdes 2013 av NCC med inflyttning under slutet av 2013 och början av 2014.  Lokalerna är belägna i markplan mot kajpromenaden och samtliga är uthyrda.
Alla lokaler är uthyrda.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd och det finns smart cykelrum på gården. Längst upp i föreningens hus finns en takvåning för föreningens medlemmar med jacuzzi och bastu samt en mingelterrass med fin utsikt över älven och city.

Parkering

Garageplats finns i angränsande parkeringsgarage. Kostnad 1000 kr/månad för privatpersoner. Föreningens disponerar över 89 platser, till dessa är det separat kö. Av dessa platser är 7 st försedda med laddstolpe för elbil. Föreningens medlemmar har förtur till garageplats och vanligen har man möjlighet att få en plats inom 2-3 månader om man anmäler sig i god tid till Apcoa.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2044. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.
Antal lägenheter
79 st
Antal lokaler
3 st
Org.nr
769613-6394
Ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar.
Ekonomisk förvaltare är SBC.
Andelstal
1.29721%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 208 kr (betalas av Köpare)
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
94 kvm
Våning
5/8, hiss finns
Avgift
5 094 kr
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, Telia Triple play.
Andel i föreningen
0.012972%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1403

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2013
Föreningen äger marken?
Ja
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme
Driftkostnader
Försäkring
179 kr
Hushållsel
680 kr
Totalt
859 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På Eriksberg har tidigare varvsarbete bytts ut mot populära bostadshus i varierande utförande. Ett stort område med karaktär där historia och framtid möts i skön harmoni. Moderna nybyggnationer belägna precis vid vattnet, blandat med äldre varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda. Det vattennära läget och närheten till innerstaden gör att områdets popularitet bara växer. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Den populära kajpromenaden löper mellan Lindholmen och Eriksberg och längs vägen finns flertalet mysiga fik och restauranger. Här är det bara att utforska sina egna guldkorn. Strandremsan kompletteras perfekt med den gröna och härliga Färjenäsparken med sina lekplatser, utegym och stora grönytor. Utöver parken finns flera mindre grönområden, en fin kontrast till de moderna husen och vattnet.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg. För dig som har barn i skolåldern finns skolor i alla stadier i området.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägen Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse