Biskopsgården

Önskevädersgatan 39

Alla bilder

Genomgångstrea med stor potential i högt & fritt läge!

3 rok 69.5 kvm 4 186 kr/mån
Högt upp i huset med vidsträckt utsikt och härlig inglasad balkong i västerläge finner du denna genomgångstrea. Här du kan sätta din egen prägel på ditt hem och skapa ditt drömboende! Denna bostad erbjuder ett stort vardagsrum, ett trevligt ljust kök med matplats, ett stort sovrum och ett mindre, helkaklat badrum samt utmärkta förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Från sovrummet når du den trevliga och inglasade balkongen med öppet och fritt läge ut över grönska samt in mot stan. Allt paketerat i en välmående förening med renoverade stammar, god ekonomi och låg avgift. Här bor du med närhet till matbutiker och snabb kommunikation via spårvagn som tar dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 10 minuter. Du har även nära till naturen och det populära naturområdet Svartemosse med härliga promenadstråk och motionsslingor..

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Hallen är praktisk och rymlig med plats för avhängning samt avlastningsbord. Goda förvaringsmöjligheter finns i en tilltagen klädkammare.

Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinflöde tack vare det generösa fönsterpartiet. Rummet ger god plats för soffgrupp och övrig möblemang. Ljusa väggar och på golvet ligger vacker oljad fiskbensparkett.

Det första sovrummet är ljust och luftigt med ljusa väggar och på golvet ligger ett lackerat furugolv. Här får du plats med dubbelsäng samt tillhörande sängbord och byrån eller favoritfåtöljen. Härifrån når du också bostadens balkong.

Den inglasade balkongen når du från sovrummet. Här finns utrymme för både utemöbler och växter. Med utsikt över de grönskande omgivningarna har du här en av de bästa platserna för avkoppling, oavsett väderlek och årstid. Härifrån ser du även in mot stan. Glaspartierna kan enkelt öppnas upp under varma sommardagar.

Det mysiga köket har gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. Matplats med plats för ett större matbord för 1-4 personer intill stort fönster. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt, kyl/frys samt diskbänk med två hoar. Plastmatta på golv och ljusa väggar.

Bostadens andra sovrum finner ni med ingång från köket. Perfekt till barnrum med plats för både säng, förvaring och leksaker. Blir användningsområdet kontor eller plats för övernattande gäster fungerar även det utmärkt. Idag används detta rum som gästrum, med en riktigt fin vy ut över området.

Helkaklat badrum vars golv kläds av ett terrakotta färgat klinker och väggarna av ljusa kakelplattor. I övrigt är badrummet utrustat med duschkabin, WC, handfatskommod samt spegel.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Vindrosen består utav 140 stycken lägenheter med adresserna Önskevädersgatan 37-47. En lägenhet ägs av föreningen och används som expedition. Det är en aktiv förening som tillsammans med NBPC planerar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar.
Fastigheten byggdes 1959 och föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Parkering

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.

Renoveringar

Föreningen följer underhållsplan vilken uppdaterades 2016-02-29.
1995 gjordes stamrenovering och i samband med detta renoverades badrummen.
2010: installerades ett porttelefonsystem i samtliga entréer.
2014 renoverades elen samt individuell vattenmätning på varm- och kallvatten och el infördes.
2015: Termostater i samtliga lägenheter byttes ut.
2016: installerades nya hissar. Tvättmaskiner och torktumlare kommer att bytas ut vid behov.
2017 uppdaterades underhållsplanen. Radonmätning genomförd och godkänd.
2020. Nya dörrar. Inom kort kommer föreningen att påbörja individuell mätning på varmvattnet. Det finns några problem med systemet för vattenmätning. Vi räknar inte med att börja mäta vatten det första året.
Antal lägenheter
140 st
Org.nr
757200-9038
Andelstal
0.72789%
Pantsättningsavgift
483 kr
Överlåtelseavgift
1 208 kr (betalas av Säljare)
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
69.5 kvm
Våning
7/9, hiss finns
Avgift
4 186 kr
Ingår i avgiften
I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.72789%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 125

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1959
Föreningen äger marken?
Nej
TV/Internet
ComHem levererar kabel-TV och bredband. Det finns också fiber att tillgå via Bredbandsbolaget. Kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften och avtal tecknas separat när det gäller bredband.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. 2 st övernattningslägenheter finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.
Driftkostnader
Försäkring
50 kr
Hushållsel
77 kr
Totalt
127 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse