Lindholmen

Lindholmsallén 51

Alla bilder

Havsnära tvåa i hjärtat av expansiva Lindholmen!

2 rok 48 kvm 3 534 kr/mån
Tillfälle att förvärva denna optimalt planerade tvårummare i populära Lindholmen. Rymlig balkong i sydöst och flera fönsterpartier får ljuset att spela fritt i både vardagsrum och kök tack vara den öppna planlösningen. De enhetliga ytskikten och den moderna interiören gör det lätt att bara flytta rakt in. Bostadens sovrum är belägen mot den lugna innergården och erbjuder även gott om förvaring tack vare stora garderober. Modernt och helkaklat badrum med tvättdel. Utanför är den lugna, grönskande innegården med grillplats. Här bor du i en trivsam förening där bredband ingår i avgiften. Hissen tar dig hela vägen ner till garaget.

Lindholmen är en del av Norra Älvstranden med stora framtidsplaner. Med mycket goda kommunikationer precis utanför fastigheten tar du dig bekvämt till Göteborg centrum och till Brunnsparken, dit tar det endast ca 9 minuter med buss. Vid Lindholmspiren går Älvsnabben samt gratisfärjan, skytteltrafik, till Stenpiren, Lilla Bommen eller någon av de andra färjelägren. Du når bekvämt andra sidan av älven på ca 10 minuter. Restauranger, livsmedelsbutiker och den träskodda kajen kring Sannegården och Eriksberg nås genom en kort promenad. Här växer Göteborgs nya stadkärna upp med bland annat Karlastaden och Karlatornet..

Varmt välkomna på visning!
Beskrivning

Interiör

När ni kliver över tröskeln möts ni av ett praktiskt klinkergolv som harmoniserar med vitmålade väggar. Golvet övergår till ekparkett som återfinns i bostadens övriga rum. Det finns bra med plats för avhängning samt fler garderober för ytterligare förvaring. Innanför dörren finns också en inbyggd garderob som idag är städskåp.

Hemmets stilrena kök är smakfullt inrett med vit köksinredning från Vedum och vitt kakel ovan de mörka bänkskivorna. Köket har gott om arbetsytor samt förvaringsutrymmen och är utrustat med kombinerad kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, dubbel diskho, fläktkåpa samt diskmaskin. Den öppna dispositionen mot vardagsrummet skapar en social yta, perfekt för trevliga middagar i goda vänners lag!

Vardagsrummet har tre fönster i fil som skapar ljus och rymd. Här kan ni med enkelhet möblera med större soffgrupp samt matbord. Utsikt över Lindholmen Science park utan insyn gör detta till ett härligt rum.

Från vardagsrummet når ni den rymliga balkongen i fritt läge med plats för soffgrupp och tv. Utsikt över Lindholmen Science park och bort mot Läppstiftet vid Lilla Bommen. Här finns god plats för balkongmöbler.

Sovrummet rymmer en dubbelsäng, nattduksbord samt annan möblemang. Lugnt läge mot innergården. Gott om förvaring via en skjutdörrsgarderob. Till bostaden hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Komplett badrum med grått klinker på golv och vita kakelplattor på väggen. Duschhörna med vikbara duschdörrar i klarglas, gör att extra utrymme lätt kan skapas vid behov. Kommod med spegelskåp över. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare löser tvätten snabbt och smidigt. Bekvämt med handdukstork och golvvärme.
Brf/BF

Förening

Brf Navet 1 på Lindholmen består av ett flerbostadshus med totalt åtta våningar. Föreningen utgörs av 37 lägenheter. Bostadsrättsföreningen äger marken/fastigheten.

Parkering

Föreningen har 15 garageplatser. Går att hyra för 850 kr/mån. I dagsläget är det kö. 6 st platser för motorcykelplatser, 250 kr/mån.Chalmers campus parkering finns lediga parkeringsplatser vilket är cirka 50 meter från bostaden, 570 kr/mån. Det finns också flertal fri två timmars parkering längs gatan.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades senast 2014 och inga större arbeten är planerade de närmsta 10 åren. Föreningen har garanti på fasad samt plåtarbeten till 2022. 2021- besiktning gjordes där en del brister i fasaden var förekommande. Hökerum har tagit på sig att ta fram en plan för åtgärd som förhoppningsvis fastställs under första halvåret 2022. Hur omfattande åtgärderna blir återstår att se.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Fasaden kommer att behöva renoveras/åtgärdas i närtid (garantiärende för Hökerum). Spolning av stammar och utvändiga målningsarbeten kommer också att ske.
Antal lägenheter
37 st
Org.nr
769620-8797
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen
Andelstal
3.00541%
Pantsättningsavgift
493 kr
Överlåtelseavgift
1 232 kr
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rok
Boarea
48 kvm
Våning
3/8, hiss finns
Avgift
3 534 kr
Ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, varm samt kall vatten. Bredband (100/10 Mbit/s), Tv grundutbud och telefoni från ComHem tillkommer som ett obligatoriskt tillägg med 290 kr/månad
Balkong/uteplats
Balkong sydost.
Andel i föreningen
3.00531%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 435

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2011
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet
Föreningen har avtal med ComHem. I detta ingår grundutbudet för TV, Data 100Mbit/ Telefoni/Tivo Bas. Avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.
Uppvärmning
Fjärrvärme och återvinning med luftvärmepump

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör ett förråd om ca 1-3 kvm. Det finns även ett cykelförråd i källaren som nås via hissen.

Bilplats

Föreningen har 15 garageplatser. Går att hyra för 850 kr/mån. I dagsläget är det kö. 6 st platser för motorcykelplatser, 250 kr/mån.
Driftkostnader
Försäkring
300 kr
Hushållsel
250 kr
Totalt
550 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

På få ställen är Älvstadens vision så närvarande som i Lindholmen. Här är det möjligt för de boende, besökande och verksamma att verkligen möta vattnet. Stadsdelen sträcker ut sig längs med älven med ett lockande kajstråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen, Sannegårdshamnen och Eriksberg ligger uppradade längs Norra Älvstranden, mellan Göta Älvbron och Älvsborgsbron. Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Direkt öster om Lindholmen ligger Lundbystrand där det finns träningscenter, sporthallar, restauranger och parkeringshus. Granne med området hittas även Lindholmen Science Park med som med sina 20 000 arbetstillfällen är ett världsledande centrum för forskning och utveckling. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastad.

Kommunikation

Från områdets busshållplats går flertalet linjer som tar dig till centralstationen på endast 6 minuter och dessutom trafikerar Älvsnabben området för den som föredrar att ta båten till innerstan

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse