KVILLEBÄCKEN

Penselgatan 20

Alla bilder

Attraktiv hörntrea med väl tilltagen uteplats i nya Kvillebäcken!

3 rok 78 kvm 3 629 kr/mån
Nu har ni chansen att förvärva denna attraktiva hörntrea med stor uteplats. Här har du ett inglasat och rymligt uterum som vetter mot föreningens privata innergård, belägen 1 våning upp från gatuplan. Intill uterummet finns en uteplats med trädäck som lämpar sig väl för att njuta av solen. Interiört möts ni av stilrena inslag med moderna attribut där påkostade tillval skapar en känsla av lyx. Social planlösning med stort vardagsrum som rymmer både större soffgrupp och matplats för många sittande gäster. Köket innehar all maskinell utrustning som behövs för att lyckas med maten. Badrummet är stort med egen tvättutrustning som underlättar de vardagliga bestyren. Fint ljusinsläpp från två väderstreck till de rymliga ytorna, två sovrum och optimal förvaring sker i klädkammare.

Mysig innergård med utemöbler och tvärs över gatan har ni Backaplans breda shopping- och serviceutbud. Ett fåtal meter bort ligger populära Kville saluhall för nya spännande matupplevelser. I området Kvillebäcken finns även flertalet förskolor, mysiga caféer och restauranger. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter..

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Via hissen eller genom trapporna når ni fram till en lika modern som ljus lägenhet. I entrén möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning, hallmöbler och god förvaring i anslutande klädkammare. Säkerhetsdörr och dimbar belysning. Genomgående i denna lägenhet möts ni av enhetligt parkettgolv och ljusa väggar och tak.

Vidare finner ni lägenhetens kök i öppen planlösning till vardagsrum. Köket ger er bra skåpsförvaring och goda bänkytor för er som gillar att laga mat där ni även behöver plats för samtliga köksmaskiner och köksredskap. Köket är fullutrustat med ugn, spishäll, köksfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl och frys i fullhöjd.

Mellan kök och vardagsrum finner ni en given plats för middagsbord med tillhörande 4-6st stolar, där både middagar i familjens som gästers sällskap kan avnjutas. Väl i själva vardagsrummet möts ni av känslan av rymd. Här erbjuds ni plats för soffgrupp, soffbord, vitrinskåp och mediavägg. Fönster i två väderstreck med fint ljusinsläpp skapar en härlig lyster in till detta rum.

I anslutning till vardagsrummet finner ni något som många skulle benämna som lägenhetens bästa, nämligen den inglasade uterummet. Belägen i söderläge och här kan ni njuta av många trevliga middagar oavsett väder från tidig vår till sen höst. Här får ni kort och gott ett extra rum att njuta i!

Väl inne i lägenheten igen hittar ni fram till master bedroom. Ett stilfullt rum med mycket förvaringsmöjligheter i form av garderobsväggen till vänster. Utrymmet i detta rum ger plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Som övriga rum i denna lägenhet så finner ni rikligt med ljusinsläpp från, i detta fall, sovrummets fönsterparti.

Det mindre sovrummet ligger i anslutning till köket och har trivsam utsikt över den lummiga innegården. Här är ryms säng med tillhörande möblemang, idag nyttjas de som barnrum och kontor.

Det stora badrummet finner ni i anslutning till hallen. Här är det helkaklat med dusch, WC, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp och tvättavdelning med förvaring i skåp ovan.
Brf/BF

Förening

Brf Silverlöken består av 81 st bostadsrätter i Kvillebäcken byggda av NCC. Föreningen ligger på adresserna Penselgatan 20 samt Färgfabriksgatan 6-8. Inflyttning skedde mellan sept 2013 och januari 2014.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns även tillgång till garage (1000 kr/mån, kö), barnvagnsförråd, cykelförråd, cykelgarderob i garaget (extra kostnad).

Parkering

Föreningen disponerar över 42 st garageplatser som finns placerade i källarplan, till dessa gäller separat kö. Kostnad 1000 kr/mån.

Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 125 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras webbsida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering. I P-hus Kvilletorget kan man också hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se. Vid Backaplan (Jula) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.

Renoveringar

2016 förstärktes källar- och entrédörrar med brytskydd och inglasning av ett stort antal balkonger genomfördes. Åtgärdsarbeten i lägenheter utifrån 2-års garantibesiktningen genomfördes. Genomgång av brandskydd och underhållsbehov resulterade i att brandskyddsrutin och underhållsplan upprättades.
2017 genomfördes en OVK-besiktning.
2018 skapades fler garageplatser (bil/mc/moped) och kameraövervakning installerades i soprum och styrelserum.
2019 utfördes en OVK med godkänt resultat. Fastigheternas passersystem uppgraderades, möjlighet för fjärrkontroll till garageporten installerades samt en grillplats byggdes på innegården. Belysning i trapphusen byttes till LED för att spara energi och även belysningen i innegården uppgraderades.
Antal lägenheter
81 st
Org.nr
769622-9850
Andelstal
1.2618%
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
78 kvm
Våning
1/10, hiss finns
Avgift
3 629 kr
Andel i föreningen
1.2618%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr C1002

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2013
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet
Telia bredband 100/10 Mbit/s och kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster
Driftkostnader
Försäkring
145 kr
Hushållsel
308 kr
Totalt
453 kr/mån
Personer i hushåll
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge. Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten. För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wieselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse