Åsbacken 30

Billdal, Skintebo
Alla bilder

Charmig genomgångstvåa på bästa läge i Skintebo!

På det sannolikt bästa läget i Skintebo ligger denna genomgångstvåa för er med högt ställda krav. Här bor ni i ostört läge med vackert grönskande utsikt från den soldränkta och ostörda balkongen. Väldisponerade ytor som samsas fint med vackert genomgående ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier. Köket är noga omhändertaget med goda arbetsytor och i vardagsrummet finns det plats för såväl soffgrupp som matsalsdel. Stort sovrum med plats för både dubbelsäng, arbetshörna och goda förvaringsutrymmen. Badrummet är fräscht och helkaklat. Till bostaden hör ett väl tilltaget vindsförråd samt förråd i parkeringsgaraget. P-plats i parkeringsgarage ingår i avgiften. Idylliskt boende med radhuskänsla.

Skintebo är ett mycket charmigt bostadsområde beläget i hjärtat av gemytliga Billdal som omges av herrgårdar och vackra villor. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk. Här bor man med några hundra meters promenadavstånd till hav, bad och båthamn, härifrån är även det underbara naturreservatet Amundön lättillgängligt. Diverse aktiviteter såsom ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor och kommunikationer med X2 in till stan finns inom området. Nya Hovås nås inom 5-10 minuter som erbjuder all tänkbar service och shopping.

Välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
3 975 kr
Boarea
54 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00503
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Direktverkande el
Balkong/uteplats
Balkong i söderläge.
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Andel i föreningen
0.2461%

Renoveringar

2020 (Mars)
Ny blandare i köket och nytt dörrhandtag till badrum
2020 (Feb)
Badrumsbesiktning samt ny kyl & frys (10 års garanti)
2019 (Dec)
Tätning av alla fönster, balkongdörr samt ytterdörr.
Nytt badkar
Ny porttelefon i hallen
2019 (Okt)
Nymålat tak och väggar
Omtapetsering i sovrum
Nymålade garderobsdörrar
Trallplattor för balkongen
2017
Ny diskmaskin, tvättmaskin samt torktumlare

Övriga utrymmen

Vindsförråd ca 10 kvm golvyta.
Markförråd ca 2 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Bilplats

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.
Parkering
Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2017–2020: Renoverat samtliga tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna samt byte av brevlådor.

Ett pilotprojekt pågår under vintern 2020/21 med att installera värmepumpar i 6 lägenheter, för att se vilka effekter det ger på elförbrukningen. Om projektet faller väl ut kommer förslag att läggas av styrelsen att alla lägenheter att få värmepumpar inför vintern 2021/22.

Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041. Underhållsplanen genomgår en grundlig revidering under våren 2021
Andelstal
0.244583%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida

Omgivning

Allmänt
Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och charmiga färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, flera fotbollsplaner med en populär fotbollsförening, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.
Läs gärna mer om Skintebo på www.skinteboportalen.se
Närservice
Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.
Kommunikation
Promenadavstånd till både buss 158 och X2 (fd Rosa Express) som tar er in till Göteborg på ca 30 minuter.
Parkering
Flera parkeringar i parkeringshus finns i området.
Övrigt
Avfallshantering; det finns 9 stationer placerade vid vändplatserna i området. Återvinningsstation finns vid busshållplatsen.

Fakta

Antal rum
2 rok
Avgift
3 975 kr
Boarea
54 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär
Här bor ni lugnt med fritt läge och rogivande utsikt över grönyta och skogsområde
Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal

Planritning

anmäl intresse