Kungsladugård

Älvsborgsgatan 32

Alla bilder

Karakteristisk landshövdingetvåa i hjärtat av Kungsladugård!

2 rok 48/20 kvm 2 405 kr/mån
Längs med Älvsborgsgatans stråk ligger den här karakteristiska tjugotalstvåan, med en av de mest attraktiva adresserna i Kungsladugård. Ljus bostad med generös takhöjd skapar en härlig luftig atmosfär. Varsam omhändertagen lägenhet där gamla detaljer möter nya lösningar i perfekt harmoni. Bevarade originaldetaljer som brädgolv (i samtliga rum), vackra radiatorer och djupa fönsternischer. Genomgångslägenhet med knäpptyst sovrum mot föreningens lummiga innergård. Förvånansvärt stort vardagsrum. Från det spröjsade vardagsrumsfönstret erbjuds du utsikt över Älvsborgsgatans ståtliga allé. I köket finns originalinredningen kvar med luckor i valnöt för en härlig kontrast. Här bor du i hjärtat av Kungsladugård ett stenkast från Mariagatans många restauranger, kaféer och butiker. I närheten har du Klippans kulturområde med sin mysiga hamnpromenad och digra konstutbud. Med spårvagn tar du dig bekvämt till city eller havet.
Välkommen till ett unikt och trivsamt boende!.
Beskrivning

Interiör

Den välkomnande hallen ligger mitt i lägenheten, och tack vare den genomgående planlösningen flödar ljuset hela dagen. Gott om plats för avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd originalgarderob. Framtaget brädgolv löper genom öppningarna mot vardagsrummet och köket, och väggarna är målade med en fin ljusgrå färg som lyfter fram de vitmålade originalsnickerierna.

Lägenhetens vardagsrum är lättmöblerat, och man får enkelt plats med soffgrupp, förvaring skrivbord och större matbord.
Rummet har brädgolv och väggarna är ljusmålade. Bevarade originaldetaljer i form av spröjsade fönster med djupa fönsternischer, lister och gjutjärnsradiator. Här finns en inbyggd klädkammare för förvaring. Högt i tak och ingen insyn.

Morgonsolen strålar in genom köksfönstret, och härifrån har man härlig utsikt över kvarterets grönskande innergård. Köket bjuder in till både matlagning och det finns plats för ett litet matbord. Det är väl tilltaget med förvaring och den bevarade originalinredningen – inbyggt skafferi – är ett charmigt inslag. De bevarade bänkskåpen i kökets arbetsdel har trärena luckor och lådor medan bänkskivan och diskbänken i rostfri stål. Partiet ovanför bänkarna, är klätt med vitt kakel hela vägen upp till taket. Brädgolvet är framtaget och kökets väggar är målade i en behaglig vit färg. En halvtrappa ner till gården som upplevs som ett extra rum till lägenheten. Den maskinella utrustningen består av Kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin samt platsbyggd fläktkåpa med hylla från 2017.

Sovrummet har plats för en 140-säng, och tack vare det rofyllda läget mot kvarterets innergård sover man gott om natten. Brädgolvet är framtaget och rummets väggar målade i vitt. Skjutdörr i original.

Lägenhetens badrum inrymmer badkar, handfat, spegelskåp och WC. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet belagt med turkos mosaik.

Varmt välkommen!
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Linnéan nr 2 är en liten och personlig förening belägen i hjärtat av Kungsladugård. Huset byggdes 1925 efter ritningar av Nernst Hanson som är upphovsmannen bakom har många vackra landshövdingehus i området. Sedan byggnationen har huset ägts av Linnéan nr 2. I huset finns sex bostadsrätter och grannsämjan är mycket god. Den gemensamma inneården är en grönskande oas med fruktträd, hortensia, växthus och odlingmöjlighet.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga: Här finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum med värmeskenor, samt gott om arbetsyta och hyllplan för tvättmedel. Tvättstugan delas av föreningens 6 lägenheter och det finns ofta lediga tider.

Parkering

Boendeparkering finns på gatorna runt omkring till 495 kr/mån.

Renoveringar

2018: Ny tvättmaskin installerad.
2017: Fiber indraget i alla lägenheter.
2016 Bättre BRF anlitas som förvaltare och ekonomin ses över med ökad amortering. Vattenmätare utbytt vilket har gett en beräknad besparing om 10 000 kr/år
2015 Ventilationsrör byttes på vinden
2014 En ny underhållsplan togs fram
2012 Takomläggning med nytt tegel, ökad taksäkerhet samt nya plåtdetaljer. Nya lägenhetsdörrar och ny armatur.
2010 Avstängning gas
2009 Stambyte el
2008 Föreningen ombildas från bostadsförening till bostadsrättsförening. (Bostadsförening är den äldre formen som man ofta ser i föreningar bildade innan dess att bostadsrättslagen kom.
Dränering av baksida samt iordningställande gården med hjälp av trädgårdsarkitekt.
Källarrenovering
Fönsterrenovering
Reparation av stuprör (gårdssida)
2000 Stambyte, vattenledningar
Antal lägenheter
6 st
Org.nr
757201-2891
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Fakta

Om bostaden

Antal rum
2 rok
Boarea/biarea
48/20 kvm
Våning
1/3, hiss finns ej
Avgift
2 405 kr
Ingår i avgiften
ink. värme, VA. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 365 kr för tv och internet (fiber).
Andel i föreningen
10.31%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1925
Föreningen äger marken?
Ja
TV/Internet
Bahnhof fiber
Bahnhof fiber
Ventilation
Självdrag

Övriga utrymmen

Lägenheten disponerar 2 förråd. Ett förråd/extra rum i källaren, just nedanför lägenheten, som kan användas som verkstad/atelje med fönster mot innergård om ca 8 kvm. Ett vindsförråd ca 12 kvm (snedtak).

Bilplats

Boendeparkering i området till en månadskostnad av 495 kronor.
Driftkostnader
Försäkring
167 kr
Hushållsel
258 kr
Totalt
425 kr/mån
Personer i hushåll
3 st

Fjärrvärme

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Kungsladugård är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan men även fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Och så har vi Kungsladugårds egna lilla ”innanhav”, Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern. Följer du lummiga Älvsborgsgatan från Mariaplan kommer du strax ned till det vackra älvinloppet. Här finns härliga promenadstråk och uteserveringar runt Klippans kulturreservat och Konsthallen Röda Sten. Här ligger också en av Göteborgs främsta restauranger, Sjömagasinet med fisk- och skaldjur som specialitet.

Närservice

Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng.

Kommunikation

I Kungsladugård tar du spårvagn 3, 9 eller 11 som tar dig in till city. Hoppar du på spårvagn nr 11 som går västerut kommer du till Långedrag vid havet där du kan ta båt ut till öarna.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse