Nylänningen 1

Billdal, Skintebo
Alla bilder

Genomgångstrea i idyllen Skintebo!

Nu erbjuds en attraktiv genomgångstrea i populära Skintebo i Billdal. Smakfullt renoverat kök med vitvaror av hög kvalitet och gott om plats för matbord och umgänge. Rymligt vardagsrum, mysig balkong, ett större sovrum samt ett mindre sovrum. Fräscht helkaklat badrum i snygga färger med badkar, tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare som utgör gott om förvaring. Ett attraktivt och lugnt område med närhet till havet, natur, kommunikationer och service. Till bostaden hör också två separata förråd samt parkeringsplats under tak. Idylliskt boende med radhuskänsla.

Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal. Här bor ni med gångavstånd till havet, de vackra naturområden, mataffär och bra bussförbindelser med Buss Rosa Express in till Göteborgs citykärna. Området karaktäriseras av färgglada radhus och bilfria gångstråk, omgivet av vackra villor. Utöver havet som granne finns närhet till diverse aktiviteter som ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall, vackra strövområden i Billdals park och mysiga restauranger. Bekvämligheter såsom dagis, skolor, mataffär och kommunikationer in till city finns inom området.

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
5 045 kr
Boarea
72 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej.
Bostaden disponeras enligt följande:

Via en loftgång når vi lägenhetens entré, där hallen välkomnar oss med direkt plats för avhängning av ytterkläder. Här finns ytterligare förvaring i form av en garderob samt med väggskåp. Möjlighet finns att få plats med fler garderober i hallen om så önskas. På golvet löper en ekparkett och väggarna är målade i vitt, detta är genomgående för resterande rum i lägenheten.

Till vänster finner vi hemmets kök. Ett fräscht kök som har vita luckor med krombeslag, en arbetsbänk i laminat samt rostfri plåt. Under överskåpen sitter downlights. Som stänkskydd ovanför bänkskivan sitter ett fint vitt kakel. Gott om förvaring finns i överskåp och lådor, med bra arbetsyta. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn samt diskmaskin. Vid fönstret finns en given matplats som rymmer 2-4 sittplatser.

I angränsning till hallen ligger det helkaklade badrummet som har matchande ljusgrått klinkergolv. I badrummet finns badkar, handfatskommod, samt en tvättmaskin och torktumlare.

Praktisk klädkammare i anslutning till hallen för bra förvaring av kläder och saker.

Hallen mynnar ut i vardagsrummet, härliga sociala ytor som under sommartid förlängs av den fantastiska uteplatsen. Vardagsrummet rymmer en soffgrupp med tillhörande tv-möbler och ett större matsalsbord om så önskas. Ett stort fönsterparti med glasdörr till uteplatsen släpper in gott om naturligt ljus till rummet.

Stor trall-belagd uteplats i ett soldränkt västerläge! Här kan ni njuta av sol under eftermiddag och kväll. Möbleringsmöjligheterna är många, endast fantasin sätter gränser!

Från vardagsrummet löper parketten tröskellöst vidare till sovrummet. Rymligt sovrum som enkelt kan möbleras med en större dubbelsäng med tillhörande möbler. Två fönster vetter ut mot uteplatsen.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 706
Byggnadsår
1975-1976
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning
Direktverkande el
Balkong/uteplats
Balkong, västerläge
Ingår i avgiften
VA, Kabel-TV grundutbud och parkeringsplats
Andel i föreningen
0.003112%

Renoveringar

2019 Byte av el i badrum
2017 Ny toalett
2016 Totalrenovering av kök
2016 Nymålade väggar och tak
2016 Nytt golv i hela bostaden
2016 Nytt golv på balkongen

Övriga utrymmen

Vindsförråd ca 10 kvm golvyta.
Markförråd ca 2 kvm i samma byggnad som parkeringsdäcket.

Bilplats

Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.

Driftskostnad

Försäkring
180 kr
Hushållsel
658 kr
Totalt
838 kr/mån
Personer i hushåll
2 st

Föreningen

Allmänt om föreningen

Skintebodalens Brf består av 320 lägenheter från 39 kvm till 112 kvm med en total boendeyta på 23 384 kvadratmeter. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or med betoning på flest 2:or och 3:or. Föreningen är en av de största i Sverige. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Skintebo Samfällighetsförening som förvaltar gemensamhetsutrymmen, P-däck, lekplatser etc. Föreningens fastighetsbestånd består av 47 byggnader med byggår 1974-1976. . Föreningen amorterar på sina lån och gör avsättningar till underhållsfonden årligen. Belåningsgraden är låg, se senaste och bifogad årsredovisning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, gym, bastu, festlokal, övernattningslägenheter. Två övernattningslägenheter finns till förfogande, nyrenoverade och kan med lätthet bokas via mobilapp. Kostnaden är ca 400 kr dygnet. Gymmet hittas vid Nyhagen 85, och kostar 1400kr/år och hushåll.
Parkering
Till lägenheten hör en garageplats som ingår i avgiften. Gästparkering utan tak finns högst upp på parkeringsdäcket vilket är gratis.
Antal lägenheter
320 st
Renoveringar
På senare år har man genomfört flera stora renoveringsprojekt;

2007: Indragen fiberkabel för bredband, telefoni och digital-TV (GothNet).
2007-2010: Dränering och kantisolering
2008-2009: Byte av radiatorer
2008-2010: Renovering av fasad
2008-2010: Byte av fönster och dörrar.
2013-2014: Fasadmålning, löpande underhåll/vart 3:e år.
2015-2016: Byte av samtliga tak
2016-2017 Renovering av tvättstugor
2017 Nya postfack
2018 Ny tvättstuga o gästrum
2018 Renoverat tvättstugor och målat om fasaderna. Bytt lås på lägenhetsdörrarna och även brevlådorna.
2020-2021: Alla tvättstugor (8st) renoveras för närvarande och beräknas vara klara senast vid årsskiftet
2020/2021. För en tid framöver är de stora projekten avklarade. Inga avgiftshöjningar är planerade 2020. Föreningen följer en underhållsplan som löper fram till 2041.

Löpande underhåll vid behov med rörstambyte, elstambyte och badrumsrenoveringar (föreningen bekostar byte av brunn). Föreningen kommer således inte att genomgå ett stort stambyte, utan detta görs löpande.
Andelstal
0.31085%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 182 kr (betalas av Köpare)
Föreningens hemsida

Omgivning

Allmänt
Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express.

Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap. Amundön ligger också alldeles nära. Här finns en småbåtshamn med bryggor, klippor och sandstränder som passar både stora och små.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt avstånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel.

Läs gärna mer om Skintebo på www.skintebodalen.se
Kommunikation
Både buss 158 och Rosa Express avgår ofta alldeles i närheten.

Fakta

Antal rum
3 rok
Avgift
5 045 kr
Boarea
72 kvm
Våning
2/2, hiss finns ej

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post
Skintebos charmiga bostadsområde är beläget i hjärtat av Billdal
Direkt närhet till Skintebo bryggor!
...Kodakhuset
...Billdals blommor
...Spektrumhuset i Nya Hovås
...Billdals Ridklubb
Billdals park
...Hovås golfbana
...Amundö Marina

Planritning

anmäl intresse