Bergsjön

Teleskopgatan 14

Alla bilder

Charmig & välplanerad 3:a med ostört naturläge!

3 rok 80 kvm 4 919 kr/mån
Nu ges ett ypperligt tillfälle att förvärva denna charmiga välplanerade trea med ostört naturläge! Här erbjuds väldisponerade ytor så som ett socialt och inbjudande vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket, två sovrum samt en härlig och ostörd balkong med vy mot naturens lugn! Hushållsel ingår i månadsavgiften. Välskött stabil förening med god ekonomi. Här bor du i ett område med närhet till det mesta..

Omgivningen kännetecknas av härlig natur. De stora gröna områdena ger plats åt skolor och lekplatser nära naturen. Alldeles utanför huset nås generösa gräsmattor, tennisplan, fotbollsplan samt lekplats. Vill du ta en skogspromenad eller bada så ligger Bergsjön i närheten. Spårvagnshållplats finns inom gångavstånd som tar dig in till centrum på ca 20 minuter (spår 7 & 11). En lägenhet som bör upplevas på plats!

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Rymlig hall som ger en välkomnande känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Längre in i hallen har ni en rymlig klädkammare som möjliggör resterande förvaring. Från hallen nås bostadens övriga rum. Genomgående parkettgolv samt ljusa väggar i hela lägenheten.

Rakt fram från hallen ligger det helkaklade badrummet. Neutrala färgval och fint ljusinsläpp. Här finns handfat med underliggande förvaring, toalett och dusch. En alldeles egen tvättmaskin med torkfunktion underlättar vardagslivet. Det öppningsbara fönstret gör det lätt att vädra och släpper in rikligt med ljus.

Vardagsrummet är strategiskt placerat längst in i bostaden med fönster i två väderstreck som släpper in rikligt med dagsljus. Öppna ytor möjliggör flertalet möbleringar. Från vardagsrummet tar vi oss ut på balkongen. Här njuter du av morgonsolen.

Väl tilltaget kök med skåpinredning i vitt som blandas med skåp, ljust kakel samt massiv ekbänkskiva. Trevlig köksö med gott om plats för både förvaring och avlastning. Köket är utrustat med ugn, spis, fläkt, mikro samt kombinerad kyl/frys av märket Bosch. Köksbordet har sin givna plats och ger utrymme för ett större sällskap.

Det stora sovrummet ligger lugnt och insynsskyddat med förvaring i form av två garderober. Rummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

I det mindre sovrummet finns det plats för säng och sängbord om så önskas. Det passar perfekt som ett barnrum, gästrum eller kanske som ett hemmakontor.

En bostad som måste upplevas, välkommen på visning!
Brf/BF

Förening

BRF Teleskopgatan bildades 2006 och inflyttningarna började tidigt 2007. Detta efter att fastigheten som ursprungligen byggdes 1967 hade total renoverats. I samband med renoveringen byttes alla stamledningar ut och till åttonde våningen byggdes ytterligare en etagevåning. Sammanlagt erbjuder föreningen 41 st lägenheter och bostadsytan uppgår till 3 268 kvm.

Lägenheterna fördelas enligt följande: 2 rok 18 st,  3 rok 21 st, 4 rok 2 st

Gemensamma utrymmen

Cykelrum och tvättstuga. I tvättstugan finns 3 st tvättmaskiner, torktumlare samt mangel och torkskåp. En gästlägenhet finns belägen på entréplanet och hyrs ut till medlemmarna för 100 kr per dygn.

Parkering

Föreningen har ca 20-tal parkeringsplatser runt huset samt nio garageplatser. Parkeringsplats kostar 200 kr/mån och garage 400 kr/mån. För parkeringsplats samt garageplats vänder man sig till SBC på 031-7454658. Det är de som ansvarar för kön samt upprättande av hyreskontraktet. Uppsägningstiden på parkeringsplatserna är 3 månader. Korttidsparkering finns vid infarten till Teleskopgatan. Där kan gäster stå upptill 2 timmar.

Renoveringar

Byte och utökning av maskinpark i tvättstuga 2018
Ombyggnad av ventilation i kök i samtliga lägenheter 2018
Värmesystem, termostater mm 2016-2017
Omdragning parkeringslinjer 2015
Renovering av Hiss 2015-2016
Omfogning av fasad 2015
Ny asfalt mellan fastighet och brandbilsparkering 2013
Förbättring av brandskydd 2013
Målning garage 2012
Omfogning 2011 Ca 60% av fastigheten omfogades

Planerat underhåll:
Målning fönster 2021 Utvändig målning av fönsterkarmar och infodringar runt om.
Reliening av avloppsstam mot kommunens anslutning 2023
Målning garage 2026
Antal lägenheter
220 st
Org.nr
769610-6025
Ekonomi
Föreningen har en god översyn över ekonomin och det finns inga tagna beslut om avgiftsförändringar i dagsläget. Ingen hyreshöjning sedan 2016. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2045. Underhållsplanen uppdaterades 2017. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckning Perfekt städ sköter föreningens yttre områden
Andelstal
2.27336%
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av Säljare)
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
80 kvm
Våning
2/8, hiss finns
Avgift
4 919 kr
Ingår i avgiften
Värme, vatten, el, tv basutbud från Com hem.
Balkong/uteplats
Balkong i öster med förmiddagssol.
Andel i föreningen
0.00227%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 213

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1986
Föreningen äger marken?
Nej
Ventilation
Mekanisk frånluft
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster
Övrigt
Teleskopgatan är en återvändsgata med nio bostadshus samt en förskola. De flesta husen är åtta våningar höga och kallas för stjärnhus då de sedda från ovan är stjärnformade.
Driftkostnader
Försäkring
90 kr
Totalt
90 kr/mån
Personer i hushåll
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Bergsjön är Göteborgs högst belägna stadsdel. Den ligger i nordöstra Göteborg och har cirka 15 000 invånare. Nästan alla Bergsjöns gator har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum. Stadsdelen som till ytan är en av Göteborgs minsta ligger cirka 8 kilometer från centrala Göteborg. Det ligger också granne med Lärjedalen, som är en oas i Göteborg, med mycket vacker natur.

Närservice

Stadsdelens två stora torg är Rymdtorget och Komettorget. Rymdtorget är en stor knutpunkt i Bergsjön där både spårvagnar och bussar stannar och har kommit att kallas Bergsjöns Centrum. Här finner du en god närservice med en mängd varor i en annorlunda mix, antingen det gäller frukt och grönt, charkuterivaror eller orientaliska teer och kryddor. Efter Rymdtorget fortsätter spårvagnarna till Komettorget, som är sträckans ändstation. Under 2006 byggde man om Gärdsås torg i västra Bergsjön som fick fler butiker och folkhögskola som resultat. På gatan finns förskola för de små och gångavstånd till grundskola. För den sportintresserade finns idrottshall intill skolan och föreningen. Geråshallen ligger i närheten som är en motionsanläggning med gym och bastu samt en motionsslinga på 3 kilometer. Här erbjuds olika former av gymnastikpass.

Kommunikation

Närmsta hållplats är Teleskopgatan, belägen ett stenkast från husen. Härifrån går spårvagnarna 7 och 11 med täta turer. De tar dig in till centrum på lite drygt tjugo minuter, och fortsätter sedan mot Tynnered respektive Saltholmen. Buss 57 passerar också här på sin resa Komettorget - Gärdsås Torg - Siriusgatan. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Övrigt

I närheten finns Lärjeåns dalgång med sina härliga promenadstråk. Lärjeåns dalgång är ett naturskönt och av EU prisbelönat område som har en artrik flora och fauna. För sommarens varmare dagar så rekommenderas Bergsjöbadet för ett svalkande dopp. Hit tar du dig på 20 minuter till fots eller 7 minuter med cykel och här erbjuds hopptorn, badbryggor och grillplats.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse