Flatås

Verktumsgatan 10

Alla bilder

Eftertraktad 3:a i populära Flatås!

3 rok 76 kvm 3 979 kr/mån
Med attraktivt läge i hjärtat av Flatås erbjuds nu en charmig och rymlig trea om 76 kvm. Lugnt och fritt läge med soldränkt balkong i söderläge som vetter ut mot mysig innergård. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt två väderstreck bidrar till maximal trivsel.
Rymligt vardagsrum samt smakfullt inrett kök i vitt med gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen. Två rofyllda och väl tilltagna sovrum mot lugna omgivningar med bra garderobsförvaring. Fräscht helkaklat badrum med praktisk tvättstuga i anslutning.

Brf Verktum är en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Flatås! Omgivningarna är välskötta och innergårdarna karaktäriseras av fina lekplatser och ytor för social samvaro. Här bor man på bekvämt avstånd till kommunikationer och med gångavstånd till bland annat förskola, skola och service. I närområdet finner man Ruddalens friluftsområde, Änggårdsbergen samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig gärna in till stan eller ut mot havet!

Varmt välkommen att trivas!
Beskrivning

Interiör

Bostaden disponeras enligt följande:

Ljus och välkomnande hall. Vita väggar och ett parkettgolv som löper vidare in till vardagsrummet. Direkt till vänster finner vi plats för avhängning samt en platsbyggd garderob som ger god förvaring.

Trevligt kök med gott om utrymme för förvaring, matlagning och social samvaro. Vita luckor och skåp. Bänkskiva i laminat och med diskho i rostfritt. Ovanför arbetsytorna sitter turkos mosaik. Den maskinella utrustningen består av spis, häll, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Matplatsen får sin givna placering invid fönstret. På golvet ligger ett snyggt mörkbrunt laminatgolv.

Vidare in i bostaden når ni vardagsrummet som tangerar att bli det givna sällskapsutrymmet. Rummet är generöst och rymmer såväl matsalsbord som soffgrupp. Ett härligt rum som bjuder in till trevliga middagar och mysiga filmkvällar. Ljusflödet är uppskattat och längst bort i ändan lockar öppningen till den intilliggande balkongen. Här ryms matbord och stolar under tak, och diverse blomsterarrangemang. Läget är mysigt och solens strålar letar sig mer än gärna hit. Flitigt använd yta under vår- som sommartid som lockar med sitt sydvästliga läge

Master bedroom ligger med ingång från vardagsrummet och rymmer en större säng, nattduksbord och annat kompletterande möblemang. En plats för vila och ro med fina tapetserade väggar. Här finns ett flertal platsbyggda garderober som löser det mesta av förvaringen.

Det andra sovrummet ligger bredvid det första och används idag som barnrum men har även den plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord om man önskar. Till sovrummet hör även en inbyggd garderob och man får dessutom plats för kompletterande byrå eller tambur för ytterligare förvaring..

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med vitt kakel och grått klinkerplattor längs golvet. Utrustning som finns är badkar, wc, handfat, vit kuvert över handfat. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin för en praktisk och enkel vardag. WC delen är halvkaklat
med genomgående klinkergolv från badrum. I övrigt vitmålade väggar.
Brf/BF

Förening

Föreningen äger fastigheten Järnbrott 145:1 i Göteborgs kommun vilken förvärvades år 2009. Fastigheten består av 1 flerbostadshus med nybyggnadsår 1963 och värdeår 1964. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbesked 4722 kvm fördelade på 67 bostäder med en sammanlagd yta om 4689 kvm samt 1 lokal om 33 kvm.

Gemensamma utrymmen

Bastu och relaxavdelning, källarförråd samt rymlig och fräsch tvättstuga som ligger mellan uppgång 12 och 14.
Föreningen har cykelrum vid uppgång 4, vid uppgång 6, i skyddsrummet i uppgång 14 och vid gaveln vid uppgång 18. MC-parkering för ett begränsat antal motorcyklar finns att tillgå. Bokning av tvättid görs med sin tagg via ett elektroniskt system. För att alla regelbundet ska få tvättid bokas en tvättid per tillfälle.

Parkering

Behöver du hyra en parkeringsplats eller behöver du en extra? Kontakta styrelsen så kontrollerar dem om det finns någon ledig. Genom föreningen hyrs parkeringar av Hepaso. Det är två månaders uppsägningstid. Kostnad för parkering är 200kr/månad.

Föreningen har möjlighet att hyra ut parkering i kortare perioder för besökare till boende. En helg (40 kr), en vecka (100 kr) eller en månad (300 kr). Kontakta styrelsen för bokning och för att få en parkeringsbiljett.

Renoveringar

Förbättringar som skett i Brf verktum i stora drag:
2019 Byte av tak på fastigheten
2018 - Bastu och relaxavdelning. Nedtagning av träd. Lagning av sockeln runt fastigheten. Byte av spruckna stenar. Renoverad trappa vid trekanten samt molocken. Nya varmvattenrör i pannrummet.
2017 OVK - som medförde byta av takfläktar, rensade ventilationskanaler och en del utbyte av köksfläktar och don.
2016 - Samtliga lägenhetsdörrar, entrepartier samt låssystem byttes ut. Elektroniska och brandsäkra.
2015 - Fasadrenovering utförd. Ny isolering och nytt tegel samt hydrofobering av fasad. Takrenovering utförd.
2014 - Asfalten förnyas runt våra lägenheter och nya buskar och planteringar planteras. Dagvattenbyte runt och under huset. Webbsida skapas.
2013 - Alla balkonger byggs ut och vissa boende väljer att glasa in. Kapaciteten i vår tvättstuga fördubblas.
2011 - Relining av avloppet och flertalet toaletter byts ut mot nya.
2010 - Alla fönster byts ut mot nya.
2009 - De boende får möjlighet att köpa sina lägenheter.
2006 - Brf verktum skapas.

Antal lägenheter
67 st, varav 17 st hyresrätter
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769614-9983
Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi. Årsavgifterna har höjts under 2015 med 1,6%. Efterhand kommer de lägenheter som fortfarande är hyresrätter att säljas på öppna marknaden och stärka föreningens redan fina ekonomi. Här finns en betydande "dold" tillgång.Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data.
Andelstal
2.14%
Föreningens hemsida
Fakta

Om bostaden

Antal rum
3 rok
Boarea
76 kvm
Våning
2/3, hiss finns ej
Avgift
3 979 kr
Ingår i avgiften
Inkl. Värme, VA, Kabel-Tv grundutbud & bredband
Balkong/uteplats
Stor härlig balkong i sydvästläge mot den barnvänliga innergården
Andel i föreningen
1.612%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 1555

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1964
Föreningen äger marken?
TV/Internet
Comhem bredband 250/50, tv paket silver.
Ventilation
Självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Renoveringar

Ny kyl och frys 2020
Ny Tvättmaskin 2019
Ny Diskmaskin 2017

Övriga utrymmen

Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd.

Bilplats

Parkeringsplats till en kostnad av 200/månad.
Driftkostnader
Försäkring
150 kr
Hushållsel
370 kr
Övrigt
200 kr
Totalt
720 kr/mån
Personer i hushåll
4 st

ComHem hus. Tillägg i avgiften med 200, se under pkt övrigt.

Dokument/länkar
Område

Allmänt

Flatås ligger en liten bit utanför Göteborgs stadskärna i ett lugnt och mysigt område med fina grönområden, bra förskolor och grundskola samt närhet till city, bussar och spårvagnar. Dessa tar dig till Frölunda torg och vidare till en av Göteborgs vackraste badplatser vid havet, eller centralt till Slottsskogen, Linné, Avenyn och Centralstation.

Närservice

På bekvämt gångavstånd i området finns såväl matbutiker, pizzerior, frisörsalong. I närheten ligger även Köpcenter 421 som erbjuder allt från mataffärer, klädbutiker till möbelaffärer.

På Frölunda Torg har du ett stort utbud av affärer. Frölunda Torg ligger på ca 15 min promenadavstånd eller ett par hållplatser med spårvagn.

Kommunikation

På ett par minuters gångavstånd finns spårvagnshållplatserna Nymilsgatan, Lantmilsgatan och Axel Dahlströms torg där spårvagn 1, 7 och 8 passerar. Busshållplatserna Synhållsgatan och Marconimotet ligger båda i närheten och har flera linjer som tar er till stan och mot Askim.
Marklandsgatan som är knutpunkt i området för kollektivtrafik och ligger bara några hållplatser bort. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn samt buss. Till Chalmers, Göteborgs Universitet och Handels tar det bara några minuter med spårvagn.

Övrigt

I omgivningen finns många alternativ till motion. Det finns naturstigar och härliga strövområden men också tillgång till gym, skridskobana, fotbolls-, bandy- och ishockeymöjligheter på Ruddalens Idrottsanläggning.

Bad och gym finns på Frölunda Kulturhus vid Frölunda Torg samt filmvisning, bibliotek, utställningar, musik mm. är andra aktiviteter som erbjuds.

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Biträdande mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

anmäl intresse