Andra Långgatan 11

Göteborg, Linnéstaden
Alla bilder

Högst upp i vackert sekelskifteshus, anno 1896!

Högst upp i vackert sekelskifteshus, anno 1896 med rofyllt gårdsläge erbjuds nu denna ljuvliga etta. Här bor du i en nyproducerad lägenhet från 2014 i en gammal vacker fastighet. Eftertraktat cityboende i anrika kvarter i hjärtat av Linnestaden. Bostaden är minutiöst renoverad med mycket smakfulla materialval. Det lugna gårdsläget ger en rofylld och tyst lägenhet som är oerhört kvadratsmart där varje kvadratmeter väl nyttjas. Social planlösning med plats för soffgrupp, en praktisk sovalkov och mindre köksbord. Kvalitativt HTH-kök med önskvärda faciliteter. Det helkaklade badrummet har en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna. Föreningen har en bra inkomst från lokaler mot gatan. Här bor man mitt i Linnéstadens myllrande restaurang- och caféliv och pittoreska Haga i närheten. För rekreation finns Botaniska trädgården, Änggårdsbergen, Skansberget och Slottsskogen på promenad-/cykelavstånd. Goda kommunikationer med både buss och spårvagn som tar dig till alla delar av Göteborg genom knutpunkten Järntorget, alldeles intill Andra Långgatan. Parkeringsplats finns att hyra på innergården.

Välkommen att trivas i Linné!

Fakta

Antal rum
1 rok
Avgift
1 971 kr
Boarea
31 kvm
Våning
4/4, hiss finns.
Den praktfulla fastigheten är K-märkt från sent 1800-tal med vackra tidstypiska detaljer samtidigt som insidan på lägenheten är modern och renoverad till dagens standard. Ta hissen upp till fjärde våningen och kliv in i detta trivsamma hem som präglas av ett underbart ljusinsläpp och ett rofyllt läge.

Hallen är förvaringssmart och plats för avhängning har ni direkt till vänster i hallen. Några steg in och bostaden öppnar upp sig i en skön och trivsam mix. Smakfullt kök i stramt vitt med skåpinredning och överskåp från HTH. Vitvaror inkluderar spishäll, ugn, diskmaskin, mikro och kyl/frys från Cylinda. Helt enkelt ett modernt och funktionellt kök med all utrustning som behövs för trivsam matlagning. Allt installerat 2014.

Rummets yta känns mycket flexibel och ger god plats åt både ett matbord och en skön sittgrupp. Det höga och djupa fönsterpartiet skänker en trivsam karaktär till bostaden. I en rymlig alkov kan med fördel sängen placeras. Här finns plats för en dubbelsäng om så skulle behövas. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare två garderober.

Direkt till höger om hallen nås badrummet i tidlösa färgval med vitt kakel på väggar och mörkare klinkers på golvet. WC, dusch, handfat med kommod, spegel med belysning samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns att tillgå. För guldkant i vardagen finns behaglig golvvärme. Egen tvättmaskin och torktumlare gör att du kan tvätta när det passar dig

På innergården finns förråd och möjlighet att hyra en egen parkeringsplats. Ett trevligt läge bland de levande kvarteren intill Linnégatan. Här kan du leva ett härligt cityliv med ett bekvämt avstånd till allt vad vår stad har att erbjuda. En trivsam och charmig lägenhet för den med förkärlek till ett lugnt boende i anrika kvarter med perfekt läge.

Byggnad m.m

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 9-529-1-1301
Byggnadsår
1892, Interiört nyproducerad 2014
Ventilation
Självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme
TV-Internetutbud

Bredband erbjuds via öppen fiber.
Andel i föreningen
5.81%
Energiprestanda
127 kWh/m² år

Bilplats

4 st parkeringsplatser på gården. Kostnad 1000 kr st.

Driftskostnad

Försäkring
100 kr
Hushållsel
120 kr
Totalt
220 kr/mån
Personer i hushåll
1 st

Parkering!
Kostnad för parkering uppgår till 1 000 kr/mån. Brf praktiserar separat kösystem.

Föreningen

Allmänt om föreningen

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter och lokaler under nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Masthugget 9:14 2014, där 15 nya bostadsrätter byggdes i ett K-märkt hus från sent 1800-tal. Samtliga föreningens lägenheter är upplåtna som bostadsrätt och föreningen upplåter en lokal med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 538 kvm och 91 kvm utgör lokalyta.

Parkering
4 st parkeringsplatser på gården. Kostnad 1000 kr st.
Antal lägenheter
15 st
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769626-9294
Renoveringar
I samband med övertagandet av fastigheten lät entreprenören totalrenovera stora delar av fastigheten och tvätta den k-märkta fasaden.
Andelstal
5.81%
Pantsättningsavgift
485 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr

Övrigt

Att vackra Linnéstaden är en av Göteborgs populäraste stadsdel förvånar inte någon. Här möter pampiga paradvåningar från förra sekelskiftet nyare lägenhetskomplex. Restauranger och caféer kantar Linnégatan som är stadsdelens givna huvudstråk.

Linnéstaden är uppbyggt kring den vackra och livfulla boulevarden Linnégatan som sträcker sig från Järntorget upp till Linnéplatsen och Slottsskogens entré. I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Tack vare närheten till Slottsskogen är det aldrig långt till grönska och en plats för rekreation och motion.

Linnégatans födelseår är 1878. Då fastställdes sträckningen i stadsplanen. De stora stenfastigheterna började byggas vid Järntorget och fortsatte långsamt gatan upp mot Slottsskogen. Göteborgs nya paradgata invigdes i maj 1900, trots att den inte var klar på långa vägar. De väldiga stenhusen och pampiga lyxbostäderna längs Linnégatan bebyggdes i olika etapper och därför daterar sig fastigheterna från 1890-tal till 1920-tal. Här finns klassiska byggnadsstilar med utsmyckade fasader och gavlar.

Från Linnéplatsen till Järntorget är gatan exakt en kilometer lång och är nu som då sprudlande gata full av liv. Det här är området där man alltid bor bara några steg från stans nöje, med mängd olika restauranger och caféer med menyer från alla världens hörn. Här ligger även härliga Hagabion med bar, restaurang och uteservering som myllrar av folk under sommarhalvåret. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.

Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.

Fakta

Antal rum
1 rok
Avgift
1 971 kr
Boarea
31 kvm
Våning
4/4, hiss finns

Ansvarig mäklare

Roy Winqvist Fastighetsmäklare I JUR.KAND 072-394 78 24 Skicka e-post

Extra kontakt

Pedram Ebad Grundare | Civ.ek 0709678498 Skicka e-post

Planritning

anmäl intresse