Vasastaden

Ståtlig stadsdel med guldkant

I Vasastaden bor man i en av Göteborgs mest eleganta och pampiga stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader kännetecknar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Om Göteborg vore en internationell storstad skulle Vasastaden vara stadens givna essens. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. 

Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Ett stenkast bort finns flera grönområden som Vasaparken, Renströmsparken med Näckrosdammen samt Trädgårdsföreningen för en promenad i solen.  Här möts nu och då, världsvana och småstadscharm, i en härlig och alldeles speciell blandning.

Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Vasastaden passar utmärkt även för barnfamiljen med flera bra förskolor, grundskola och gymnasium passar. 

Med ett flertal hållplatser för buss och spårvagn tar man sig enkelt vidare vare sig man vill ut till havet eller vidare in till stan.