Sannegårdshamnen

Från kolsvart koks till nya solsidan

De här kvarteren har varit med om en fantastisk expansion de senaste åren. Från att vara en industriell arbetsplats till att bli ett attraktivt och levande område för människor att bo i.

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. Gården var en av de större i området och fick namnet Sannegården eftersom den låg på en sandås. På gården bodde unionsdrottningen Margreta liksom fältmarskalken Gustaf Stenbock. År 1734 blev Sannegården biskopsgård och 1867 köpte Göteborgs stad in byggnaden.

I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både ny arkitektur och äldre byggnader som bevarats från tiden då varvsindustrin hade sitt näste här. 

I det här stiliga kvarteren bor du nära sköna naturstråk, mysigt bryggliv, bekvämligheter och service som gör livet bekvämt. Från området har du gångavstånd till all tänkbar service och handel som till exempel apotek, vårdcentral, småbutiker, systembolag och bibliotek. För motionärer finns många välutrustade parker och naturområden att ta en löprunda i och dessutom finns ett flertal träningsanläggningar och gym på gångavstånd. När kylskåpet ska fyllas upp inför veckan ligger flera stora mataffärer i närheten, till i Exempel Eriksbergs köpcentrum. För familjer med barn i skolåldern finns flera förskolor och skolor att välja mellan.

Från Sannegårdshamnen tar du dig enkelt in till Göteborgs stadskärna med buss eller båt. Älvsnabben trafikerar Norra Älvstranden och från Lindholmen tar det bara några minuter till andra sidan av älven. 

Här bor ni i ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!