Sandarna

Forntidsspår och framtidsutsikter

Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård.

Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. De som bor i Sandarna omges av lummig natur och ett härligt lugn. Tack vare att området ligger på en kulle skådas en fin utsikt från många av lägenheterna över hamninloppet, Älvsborgsbron och trädtopparna. Slottsskogen och Klippan ligger bara en kort promenad bort. En promenad över Älvsborgsbron till trevliga Färjenäs är heller inte att underskatta. 

Samtidigt är Sandarna en levande samt växande stadsdel. I de mysiga kvarteren kommer nya handlare och butiker upp med jämna mellanrum. Vidare mot Kungsladugård finns också ett gott service-utbud och kärnan av Majorna erbjuder många trevliga restauranger. Vill du ta dig in till city finns smidiga förbindelser med spårvagn eller buss.

I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad. Här trivs barnfamiljen, yngre och äldre tack vare kombinationen av lugn och närhet till city. På Mariagatan kan du inhandla färskt bröd på populära bageriet Cum Pane eller njuta av en middag på någon utav Mariaplans utbud av restauranger, som gourmetstället Enoteca Maglia eller spansk plockmat på Tapasbaren.