Näset

Se havets skiftningar över året och andas in den friska, salta luften

På Näset råder en evig känsla att vara på semester även när man är hemma med gångavstånd till flera av Göteborgs mest omtyckta badplatser.

Som bostadsområde etablerades Näset under 1960-talet och har sedan dess utökats med villor och radhus i alla storlekar och stilar. Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och de boplatser och gravplatser som återfunnits här. Här ligger de mest omtalade badställen såsom Ganglet, Smithska udden och Rörvik såväl som flera grönområden och småbåtshamnar såsom Björlahamnen och Hammars båthamn. 

Åren 1964-1966 bebyggdes Åkered med omkring 600 lägenheter i radhus, kedjehus och villor. I Näsets centrum finns Näsets kyrka och ett antal butiker. Den sköna blandningen skapar en härlig charm och trivsel och det är ett sant söndagsnöje att promenera gata upp och ner om man är det minsta arkitekturintresserad. För en lite längre promenad eller löprunda väljer många en sväng längs havet, eller genom de många lummiga grönområden som finns. Idrott i mer organiserade former kan man få utlopp för genom Näsets många föreningar och anläggningar.