Mölnlycke

Naturen utanför dörren och storstaden bara en bit bort

Mölnlycke ligger beläget en mil sydost om centrala Göteborg och tillhör Härryda kommun.

Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. En variation av villor, radhus och kedjehus utmärker Mölnlycke samtidigt som allt fler bostadsrätter och hyresrätter byggs. De sista årens förvandling har skapat ett aktivt centrum med där många butiker tar plats. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Det finns ett stort utbud av grönområden att tillgå, bland annat Finnsjöns friluftsområde och Rådasjöns naturreservat. Mölndalsån rinner igenom centrum ifrån Landvettersjön ut i Rådasjön. Dessa sjöar är fina badplatser och fungerar även för fritidsfiske. Wendelsbergsparken ligger centralt och är till för friluftsliv och promenader. Mölnlycke har en idrottshall med tillhörande idrottsplats. Väster om centrum i området Säteriet finns ridskola och bra rid-stigar. I Pixbo, söder om centrum, finns en stor tennishall med utomhusbanor.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Från Mölnlycke terminalen finns goda kommunikationer med buss och tåg. Med tåget tar det 15 minuter in till Göteborg.