Lerum

En stad på landet men med ett bekvämt avstånd till Göteborg

Välkommen till Lerum, beläget i vackra och gröna omgivningar med ett bekvämt avstånd till Göteborg.

Lerum ligger på bekvämt avstånd från Göteborgs centrum, som lätt nås med bil, buss eller pendeltåg. Det förmånliga och rofyllda läget vid sjön Aspen är en attraktiv boplats. Lerums kommun består av Lerums centrum och flera mindre områden såsom Hulan, Öxeryd, Stenkullen och Aspenäs. Olstorp, Gråbo och Floda är samhällen som också hör till kommunen. Lerum är en mycket uppskattad boendemiljö för barnfamiljer och här finns många förskolor och grundskolor samt ett gymnasium. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bland annat handboll, fotboll, innebandy och ishockey. Kulturskolan har ett brett program för alla åldrar. I Lerums centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen. Flera mindre torg med butiker och stormarknader finns också här.

Sjön Aspen är en stor tillgång i området och utmed sjön ligger fina badplatser och promenadstråk. Längs med Säveån i centrala Lerum finns trädgårdsprojektet Växtrum med flera gröna rum. Växtrum är en del i Lerums vision om att bli Sveriges ledande miljökommun. Nääs Slott och Nääs Fabriker är vackra, historiska platser. Omgivningarna kring Lerum erbjuder många och vackra naturupplevelser med vandringsleder, motionsspår, ridvägar och grönskande miljöer att njuta av året runt.

I mysiga Lerums centrum finns många små butiker som bokhandel, inredningsaffärer, mataffärer och en trevlig torghandel. Här finns också all annan service som kan tänkas önskas, vårdcentral, tandläkare, restauranger och caféer. Det är bra kommunikationer med pendeltåg och busstrafik för den som arbetar på annan ort. I Lerum lever du med närhet till både härlig natur och det moderna storstadslivet.