Landala

Göteborgs äldsta egnahemsområde på toppen av Landalaberget

Med sin blandning av landshövdingehus och modernare bebyggelse är Landala en del av Göteborg med en alldeles speciell karaktär. Beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden bor man med närhet till stans alla bekvämligheter, nöjen och serviceutbud.

Landala var länge en typisk arbetarstadsdel i Göteborg med utpräglad landshövdingehusbebyggelse innan det omvandlades i stor skala under 1960- och 1970-talet och blev det nya Landala. Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus och det är här som du kan finna de pepparkaksbruna villorna i nationalromantisk stil som kommit att symbolisera området. Villornas grönskande trädgårdar och flerbostadshusens mysiga innergårdar skänker ytterligare charm till Landala. 

Beläget strax ovanför Vasastaden bor man med närhet till stans alla bekvämligheter, nöjen och serviceutbud. En kort promenad tar dig ner till Wavrinskys plats som är en knytpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer. Härifrån tar det endast ett fåtal minuter tills du befinner dig i Göteborgs stadskärna. Förutom närhet till goda kommunikationer har du även nära till bland annat matbutiker, vårdmottagning och restauranger nere på Doktor Fries Torg, Landala torg och Guldhedstorget.

Landala är ett perfekt bostadsområde för studenten eftersom du bor med närhet till både Chalmers tekniska högskola och Sahlgrenska. I området ligger även många skolor och förskolor vilket dessutom gör att barnfamiljen bor bra i Landala. Det erbjuds även möjlighet att delta i de många idrotts- och kulturföreningar som huserar i området. I Landala finns alla förutsättningar för livskvalitet, för ung som gammal.