Klippan

På kulturhistorisk mark bland bryggor och kullerstenar

I Klippan finns utrymme för en helt unik livsstil med sina historiskt intressanta byggnader, bubblande kultur- och idrottsaktiviteter och en härlig, avkopplande miljö vid havet.

Blandningen av gammal och modern bebyggelse skapar en levande atmosfär som lockar besökare året runt. Konstintresserade samsas med hotellgäster, joggare, konsertbesökare och skejtare. Både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal företag, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. 

När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära stan man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara tio minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge. Här bor man med ett idylliskt läge och Sjömagasinet, St. Birgittas kapell, Röda stens kulturhus och Klippans konstcafé runt knuten där man gärna tar en glass eller öl en ljummen sommarkväll och ser solen gå ner över stan. 

Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Det är ett spektakulärt läge där flertalet lägenheter har fantastisk utsikt över vattnet och över till Hisingen. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till storstadslivet, gör området till en härlig plats att bo på.