Kallebäck

Med både innerstadens puls och skogens stillhet inom räckhåll

Kallebäck är en liten undanskymd pärla i utkanten av Örgryte, med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.

Kallebäck ligger strategiskt för den som vill ha nära till det mesta. Du kommer snabbt ut på E6/E40 och Krokslätt i Mölndal, med en väl utvecklad infrastruktur och kollektivtrafik, samtidigt som man slipper biltullarna. Från Kallebäck går också en cykelled till Skår, centrum och Mölndal. 

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan men sedan produktionen flyttades har en stor omvandling av området påbörjats. Namnet Kallebäck kommer från bäcken vars källa försåg Göteborgs första vattenledning med vatten. Vattenledningen, som invigdes år 1787 av Gustav III, fick ett tappställe vid Kungsportsplatsen och ett vid Domkyrkan.

Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter. 

Här är det lätt att trivas och att ta sig runt till olika delar av stan – och ut i vida världen. De närmaste åren kan Kallebäcksborna även räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.