Järnbrott

Småstadsidyll nära till både hav, friluftsområden och butiker

I Järnbrott bor man som i en småstadsidyll men med endast ca 10 minuter med buss in till citykärnan. Närhet till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torgs otroliga utbud av affärer bara promenadväg bort.

I lugna och mysiga Järnbrott med en hel del klassisk 1950-tals arkitektur trivs alla från barnfamiljer till äldre och yngre par. Här bor man på bekvämt promenadavstånd till Frölunda torgs stora utbud av shopping, restauranger och mataffärer. Här erbjuds idag fler än 100 shoppingbutiker och via Sisjön och 421 finner du ett bra komplement på bekvämt avstånd. Direkt närhet till Radiotorget som erbjuder allmän service. 

Järnbrott är ett grönt, kuperat och härligt område med många lägre hus, både bostadsrätter, radhus och villor, vilket skapar en trivsam atmosfär. 
Här finns förskolor och skola och när det är dags att motionera eller ha en picknick trampar man iväg med cykeln till Ruddalens vackra naturområden eller för ett bad i Askimsviken under varma sommardagar. Trots det lugna läget har man bekväma förbindelser till de stora trafiklederna som tar en ut från Göteborg eller in till med bil eller någon av de bussar som trafikerar Järnbrott.

Järnbrott inbjuder till ett behagligt boende nära naturen och storstadslivet. Välkommen!