Hovås

Där staden, naturen och havet möts

Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för Hovås är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består Hovås bebyggelse av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Under hundra år har Hovås utvecklats från att ha varit en fashionabel badort vid Säröbanan till ett av Göteborgs mest charmfulla och attraktiva områden för helårsboende. Hovåsbadet, Amundöns underbara badplatser och de vackra sekelskiftesvillorna som ligger exklusivt inbäddade i de gröna omgivningarna kring den klassiska golfbanan skapar ett oemotståndlig lugn för själen. 

Sandsjöbackas naturreservat, strax öster om Hovås, erbjuder omväxlande terräng och har välskötta motionsslingor för dig som vill promenera eller koppla av med en löptur. Bada och fiska i sötvatten eller vandra bland vidsträckta ljunghedar och dalgångar. Kommunikationerna in till centrala Göteborg är utmärkta och gamla Säröbanan skapar stora möjligheter för den som vill cykelpendla. Banvallen utmed havet är verkligen ett av Göteborgs vackraste promenad- och cykelstråk. 
I området finns flera grundskolor, en aktiv tennisklubb och en uppskattad sport- och simhall. 

Vid Brottkärrsmotet, i södra Hovås, växer Nya Hovås fram. Redan idag möts du av entreprenörer, exklusiva butiker och nytänkande koncept. 
Nya Hovås är en satsning som ska få handeln att blomstra och fler företag att etablera sig i området. Många nya bostäder kommer att växa fram de närmsta åren, precis som fler skolor, kulturskolor, caféer och mycket annat. Visionen är ett grönt och klimatklokt område med sociala träffpunkter. 

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur.