Fiskebäck

Kust- och stadsnära i ett unikt och bekvämt boende

Sydväst om centrum och precis innanför Göteborgs södra skärgård hittar du Fiskebäck, en idyll som erbjuder både småbåtshamn och havsbad.

Bebyggelsen består av en blandning av villor, radhus och nyproducerade lägenheter vid småbåtshamnen. Här bor man i ett område som är präglat av sin kust, hamnlivet och småbåtshamnen med stora möjligheter till ett skönt friluftsliv och fantastiska naturupplevelser. Barnvänliga Fiskebäcksbadet är ett populärt tillhåll sommartid. 

Här finner man flertalet förskolor och grundskolor och många barnfamiljer väljer att flytta till området. Fiskebäcksskolan har klasser från förskoleklass upp till årskurs 9. 
Fiskebäck har varit en by där bönderna försörjt sig på fiske vid sidan av, och som så småningom kommit att bli ett fiskeläge. I Fiskebäck är Sveriges största fiskhamn belägen, om man räknar till antalet båtar och den håller på att byggas ut med en ny fraktterminal. Här finns idag ca 900 båtplatser. 

Oavsett hur stort intresse man har för havet är Fiskebäcks läge smått oslagbart. Promenera längs vattnet, se båtarna guppa vid bryggorna och njut. Känn dig som hemma i Fiskebäck!