Billdal – Skintebo

Varierande bebyggelse och lantlig atmosfär precis vid havet

Mellan skog och hav, storstad och landsbygd ligger idyllen Billdal. Som Billdalsbo får du njuta av hav och vacker natur och ändå ha nära tillgång till storstadslivet. Billdal ligger på behändigt avstånd från Göteborg som nås lätt med bil eller buss.

Området har anor sedan 1500-talet. Billdal, Skintebo och Svindal är namn på byar som en gång låg här. För hundra år sedan var Billdal ett bondesamhälle som tågen på Säröbanan passerade. Idag präglas Billdal av en små- skalig charm där äldre villor samsas med rad- hus och mindre gårdar och torp, som ger en lantlig och lugn atmosfär. Många barnfamiljer bosätter sig gärna i Billdal. Här har du på be- kvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högsta- dium, mataffär och bra kommunikationer in till Göteborg med bl.a Rosa Express. Naturen och havet är en påtaglig del av miljön. Sand- sjöbacka naturreservat och Billdals park är sköna oaser för rekreation och motion och i området hittar du även ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och simhall.

Utmed havet når du Säröbanan, som i norrgå- ende riktning tar dig in till charmiga Linné och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomster- måla. Säröbanan som kring förra sekelskiftet transporterade badgäster från Göteborg ut till de södra sommarparadisen. Ett minne av svunna tiders exklusiva sommartillhåll.
Längs kusten ligger flera småbåtshamnar, badplatser och skyddade vikar med härliga klippor och sandstränder, allt inbäddat bland bergknallar och bevarad grönska. Från Skinte- bo är det bara ett stenkast till havet och sköna Amundön.

Området Nya Hovås ligger på bekvämt av- stånd och här finns det mesta man kan tänka sig inom service och handel. Redan idag möts du av entreprenörer, exklusiva butiker och ny- tänkande koncept. Nya Hovås är en satsning som ska få handeln att blomstra och fler före- tag att etablera sig i området. Många nya bo- städer kommer att växa fram de närmsta åren, precis som fler skolor, caféer, restauranger och mycket annat. Visionen är ett grönt och klimatklokt område med sociala träffpunkter.

Välkommen till ett av de mest attraktiva bostadsområdena i Göteborgs närhet.