Askim

Fashionabelt, naturskönt och stadsnära

Askim är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust, skog och storstadens utbud. Stadsdelen har vuxit i popularitet och omfång under flera decennier till ett av Göteborgs mest charmfulla och attraktiva villaområden.

Utmed gamla Säröbanan och Askimsviken ligger Askim, endast 10 minuter från centrala Göteborg och en dröm för dig som trivs i naturen och vid havet men inte vill kompromissa om service, shopping och annat utbud. De boende i Askim har goda förutsättningar att ägna sig åt olika fritidsaktiviteter. På gångavstånd ligger Sandsjöbacka naturreservat som har vackert skog- och hedlandskap samt skidterräng med elljusspår. I Sisjön kan man både fiska och bada samt åka skridskor på vintern. Här bor ni även nära havet, närmast ligger Askimsbadet och lite längre bort ligger Amundön och Brottkärrs klippor. För att lära känna kustremsan, dess badplatser och smultronställen, är ett tips att cykla längs den tidigare banvallen för Säröbanan. Den gamla Säröbanan som gick från Linnéplatsen togs i bruk i början av 1900-talet. I enlighet med rekommendationer från doktor Allard transporterades stadens barn till Askimsviken för välgörande sol och bad. Badbarnen fick även gratis mjölk. Säröbanan fick sedermera konkurrens av bil- och kollektivtrafik och år 1965 lades den ner. Delar av banvallen används idag för gång- och cykeltrafik. Askimsbadet är fortfarande en av de mest omtyckta badplatserna i Göteborg med långgrunt vatten, en pir som gör badplatsen lättillgänglig för alla och stora gräsplaner att leka på.

Alldeles i närheten, i Sisjöområdet, Högsbo och Frölunda Torg finns stort utbud av allt du kan tänkas önska dig. 
Askim har varit tätt befolkat sedan medeltiden och än idag väljer många att bosätta sig i den kustnära delen av Göteborg. Här finns skolor och förskolor för barn i alla åldrar. Bussförbindelserna till centrala Göteborg och andra områden i närheten är mycket bra. Här hittar du också ridhus, flera småbåtshamnar, aktiva segelsällskap och Askimsbadets Surfcenter där du kan testa olika slags vattensporter. För dig som spelar golf finns flera golfbanor, bland annat World of Golfs träningsanläggning, i närheten.  

I Sisjön och Hult finns villor och radhus i många olika typer av arkitektur, det finns något för alla smaker och storlek på familj. Det är ett barnvänligt område tack vare det idylliska läget och det blir aldrig tråkigt i Askim. Tempot upplevs bara lite lugnare här och du har nära till allt