Bergsjön

Stratosfärgatan 6

Alla bilder
+

Attraktivt parhus i lugnt barnvänligt område!

7 rok 138/50 kvm 146 m² tomtarea

Nu har ni chansen att förvärva detta radhus med möjlighet till extra lägenhet för uthyrning. Eftermiddagskaffet dricker du på entrésidan av huset dit solen når först på dagen. Hela dagen njuter du av solens strålar på trädgårdssidan som ligger i söderläge. Med en social planlösning, uteplats i härligt läge, dubbla badrum, garageplats och ett attraktivt läge kan vi nu erbjuda detta boende. Ett familjeboende med sammanlagt fyra sovrum, med möjlighet till fem. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Bra läge i området med grönområde på trädgårdssidan. Bilfritt bland husen gör boendet barnvänligt! Nära till skola, förskola, grönområden, kommunikationer och service. Badsjön Bergsjön ligger ca 500 m från huset, skönt inbäddad i grönska, du går hitt på några minuter för ett härligt svalkande dopp.

Välkomna boka er för visning!

Beskrivning

Interiör

Den inglasade verandan blir till ett extra rum den varmare säsongen, trevligt att ta sin första kopp kaffe här ute. Ett mindre förråd finns i anslutning till entrén.

Hallen är ljus med en praktiskt stor platsbyggd garderob.

Tvättstugan har tvättmaskin och torkskåp samt ho. Allt för att underlätta i det vardagliga hushållsarbetet. Här finns även husets värmepanna.

Vägg i vägg finns badrum med handfat och wc.

Köket är riktigt rymligt. Här får ett större matbord plats utan att det känns trångt. Bra arbetsytor, gott om förvaring i skåp samt lådor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, micro, spis, ugn och fläkt.

Vardagsrummet i söderläge är ljust inrett och med parkettgolv. Rummet är tillräckligt stort för att rymma både soffgrupp och matsalsgrupp. Dörr ut till balkong i perfekt läge för solen under den senare delen av dagen.

Övre plan erbjuder fyra sovrum samt allrum, och ett generöst badrum med takfönster. .

I källarplanet finns en komplett lägenhet med ett stort vardagsrum, sovalkov, wc, kök samt egen entrédörr. Här finner du även utgång ut till altan och trädgården. Badrum med dusch. Gott om förvaring i den nedre hallen med 4 garderober samt förrådet under trappan.
Fakta

Snabbfakta

Budgivning pågår
Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Bo & biarea
138 + 50 m²
Fast.beteckning
Bergsjön 52:11
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
146 m²
Slutpris
3 720 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1981
Fasad
Trä och plåt
Stomme
Träreglar
Fönster
Isoleringskassetter
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

Nuvarande ägare: 2020 Målning av yttertaket över huvudentrén (tjärpapp). 2020 Indragning av fiber (kostnadsfri fiberuppkoppling fram till december 2022). 2016 Ommålning av tvättstugans väggar med våtrumsfärg och inköp av ny tvättmaskin. 2014 Byte av golvet på balkongen (tryckimpregnerat). 2013 Ommålning av alla innerväggar (genomgående vita väggar). Förra ägaren: 2012 Ommålning av fastigheten.. 2005 Inredning av källarlägenhet med tillhörande badrum och kökspentry. 2003 Byte av vitvaror i köket. 1998 Renovering av två badrum.

Uteplats

Inglasad uteplats i norrläge, vid entrén
Balkong i söderläge
Altan i söderläge och gräsmatta

Bilplats

Bilgarage i länga med elektrisk port som regleras genom sändningsdosa. Som ägs av samfälligheten och upplåts utan extra kostnad. Dessutom parkeringsplats utomhus för boende.
Driftkostnader
Hushållsel
11 350 kr
Samfällighetsavgift
24 400 kr
Renhållning
2 838 kr
Försäkring
6 078 kr
Summa
44 666 kr/år (fastighetsavgift på 9 287 kr/år tillkommer)
Antal personer i hushållet
3 st
Samfällighetsavgiften ingår: Värme, vatten, kabel tv, garage, förråd, snöröjning, skötsel av området samt samfällighetslokalen. Avierna skickas ut i januari, april, augusti och oktober. Det görs en vattenavläsning per år och vattenförbrukningen justeras i jämförelse med mängden vatten som har gått åt. Har du förbrukat mer får du erlägga lite mer pengar och har du använt mindre vatten får du tillbaka pengar.
Elförbrukning
5000 kWh/år
Nätbolag
Göteborgs energi
Elleverantör
Göteborgs energi
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Bergsjön är Göteborgs högst belägna stadsdel. Den ligger i nordöstra Göteborg och har cirka 15 000 invånare. Nästan alla Bergsjöns gator har fått namn som på olika sätt anknyter till rymd och universum. Stadsdelen som till ytan är en av Göteborgs minsta ligger cirka 8 kilometer från centrala Göteborg. Det ligger också granne med Lärjedalen, som är en oas i Göteborg, med mycket vacker natur.

Kommunikation

Närmsta hållplats är Atmosfärgatan, belägen ett stenkast från husen. Härifrån går buss 58 med täta turer. De tar dig in till centrum på lite drygt tjugo minuter, och fortsätter sedan mot Tynnered respektive Saltholmen. Från närliggande Rymdtorget går bussarna 74 och 58. 74:an trafikerar mellan Angered Centrum och Partille, och passerar på den vägen även Komettorget. 58:an trafikerar mellan Bergsjön och Skintebo/Brottkärr, och passerar på den vägen City och Högsbo. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Övrigt

Bergsjöplatåns samfällighetsförening består av 80 fastigheter och är uppdelad i 8 marklag.Varje marklag har en kontaktperson som byts ut en gång per år.

Samfällighetsföreningens ändamål är att förvalta den samfällighet för vilken den har bildats. I vårt fall har vi att förvalta:

• Vägar inom området
• Samfällighetslokal
• Fjärrvärme/vattendistribution
• Avloppsanläggningar
• Radio o TV kabelnät
• Belysningsanläggning
• Grönområden
• Garage och parkeringar


Föreningen har en ordinarie stämma eller även kallad årsmöte per år.
Vår stämma infaller i mars då en styrelse väljs vars uppgift är att:

• Förvalta samfälligheten och föreningens tillgångar.
• Föra redovisning över föreningens räkenskaper.
• Föra förteckning över ägare till delägande fastigheterna.
• Årligen inför ordinarie stämma avge förvaltningsberättelse över föreningens verksamhet.
• I övrigt uppfylla vad lagen föreskriver om styrelsens handhavande av föreningens angelägenheter

Informationen är hämtad från bergsjoplatan.se

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse