Tolered

Kung Sverres gata 74

Alla bilder
+

Topprenoverat hem i populärt och barnvänligt område!

7 rok 115/62 kvm 169 m² tomtarea

Nu har vi glädjen att presentera ett stort omsorgsfullt renoverat radhus i ytterlänga på populära Kung Sverres Gata. Huset har nyligen genomgått en omfattande renovering innefattande bland annat helt nya ytskikt, totalrenovering av källare, nytt badrum, elcentral samt ny varmvattensberedare. Välplanerade kvadratmeter med flera sociala ytor där både vänner och familj kan samlas. Totalt 177 kvadrat fördelat på sex till sju rum och kök. Härlig grönskande trädgård med sol från morgon in till kväll. Här finns flera goda förvaringsmöjligheter i både klädkammare, garderober. Sovrummen är belägna på övre plan där ljuset flödar in från flera fönsterpartier. Gillestugan kan man enkelt göra om till ytterligare rum för den stora familjen eller hyra ut ett rum för extra intäkter. Detta hem har otrolig charm med hög standard. Här bor ni i en attraktiv stadsdel med närhet till både naturen och storstaden. Barnen har tillgång till samfällighetens lekplatser. Området är bilfritt och tryggt och gränsar till lugna villakvarter. Garage till bilen i länga. Närhet till service och kommunikationer. I området finns även flera grundskolor, förskolor och olika fritidsaktiviteter. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Varmt välkomna att boka in er på visning!

Beskrivning

Interiör

Entréplan
Välkommen in i en rymlig och möblerbar hall med gott om plats för bland annat avhängning av kläder. Via hallen nås den stora klädkammaren med goda förvaringsmöjligheter. Golvet pryds av ny parkett som är genomgående för hela huset utan trösklar och vitmålade väggar.

Gästtoalett ligger till höger om entrén med ljust laminat på golvet. På väggarna sitter en beige tapet. Utrustning finns med vit wc-stol samt vit kommod med spegelskåp ovanför.

Rakt fram beträds det öppna vardagsrummet med anknytning till den rymliga altanen i sydväst. Här finns det gott om plats för större möblemang, matplats för 4-6 personer och sociala ytor. Den soldränkt belägna altanen i sydväst med sol ända in på kvällskvisten. Här finns gott om utrymme för såväl matgrupp som loungemöbel och grill där familj och vänner kan samlas under ljumma sommarkvällar.

Till vänster om hallen finner ni det stora och trivsamma köket med stor potential. Från den fina matplatsen vid fönstret har man utsikt mot uteplatsen på framsidan. Här erbjuds ett praktiskt arbetskök med gott om förvaring i över- och underskåp samt goda arbetsytor. Full maskinell utrustning i form av kombinerad kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin och micro.

Övre plan
En trappa upp till hallen på övervåningen med en mindre hall samt ingångar till de olika rummen. Övervåningen består av fyra generösa sovrum med gott om plats för förvaring. Stora takfönster, vilket skänker mycket ljusinsläpp till husets alla rum. Samtliga rum har totalrenoverats. Ny gips på väggar och nymålad i vitt samt nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå.

På denna våning finns även ett totalrenoverat badrum med ny WC, handfat, förvaringsskåp samt ett dusch. Golvet kläds av en grått klinker och väggarna är vitmålade.

Nedre plan
Nedre våningen har en mycket inbjudande social gillestuga. Ett stort härligt rum för barn och ungdomar och deras kompisar att umgås. Bredare källarfönster för fin ljusinsläpp. Allt organiskt material borttaget i väggar. Putsade vit målade betongväggar och ekparkett golv. Nya dörr till förråd och tvättstuga.

Innanför gillestugan finns ett generöst stort rum som kan användas som förråd eller ett arbetsrum. Det går utmärkt att nyttja detta som sovrum vid behov.

Här finns också en stor och praktisk tvättstuga utrustad med ny , varmvattensberedare, tvättmaskin, torkskåp och generösa arbetsytor. Grå klinkers på golvet och vitmålade väggar.
Fakta

Snabbfakta

Antal rum
7 rum och kök, varav 4–5 sovrum
Bo & biarea
115 + 62 m²
Fast.beteckning
Tolered 184:95
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
169 m²
Slutpris
4 400 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
2-plans radhus med källare
Byggnadsår
1972
Fasad
Tegel & Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Källare
Tak
Betongpannor & Plåt
Uppvärmning
Luft/luft-värmepump, direkt-el (el-radiatorer)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Föreningen debiterar också varje kvartal 700:- á conto för förbrukning av vatten. Differens mot verklig förbrukning regleras på februari månads faktura. Normal beräknad förbrukning är ca 140 kubikmeter.
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

Entréplan 2020 Ny gips på väggarna och tak 2020 Nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå 2020 Nytt kakel i kök. 2020 Nya dörrar Övre plan 2020 Ny gips på väggarna och nymålad 2020 Nya golvspånskivor och ekparkett ovanpå 2020 Nytt tätskikt. Ny klinker på golv och våtrumsmatta på vägg. Ny inredning i badrum. Ny dörr in till badrum Nedre plan 2020 Allt organiskt material borttaget i väggar. Putsade betongväggar målade vita 2020 Flytspacklade golv med ekparkett ovanpå. 2020 Ny dörr till förråd och tvättstuga Övrigt 2020 Ny varmvattensberedare 2020 Ny el i hela huset samt ny elcentral med jordfelsbrytare 2020 Nya vattenrör och avlopp till kök och badrum 2018 Ny luftvärmepump installerad 2012 Nytt yttertak

Bilplats

Garage genom samfällighetens försorg
Driftkostnader
Hushållsel
14 800 kr
Samfällighetsavgift
17 200 kr
Försäkring
2 884 kr
Summa
34 884 kr/år (fastighetsavgift på 9 287 kr/år tillkommer)
Antal personer i hushållet
1 st
I samfällighetsavgiften ingår V/A, renhållning, underhåll såsom väg och omgivning, garage, TV, bredband (Comhem), IP-Telefoni. Samfällighetsavgift tas ut 4 ggr per år. Nuvarande kvartalsavgift fastställdes på ordinarie föreningsstämma 2019-04-10. Föreningen debiterar också varje kvartal 700:- á conto för förbrukning av vatten. Differens mot verklig förbrukning regleras på februari månads faktura. Angivna driftskostnader är uppskattade och individuella. Din egen kostnad och förbrukning är beroende av dina levnadsvanor samt avtal med leverantörer. OBS! För ytterligare information se Samfällighetsföreningens egna hemsida. http://www.kungsverres.se/
Nätbolag
Göteborgs energi
Elleverantör
Telge Energi
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Tolered är en stadsdel som ingår i primärområdet Kärrdalen och stadsdelsnämndsområdet Lundby i Göteborg. Området gränsar till Svartedalen, Slättadamm och Bjurslätt mm. Bebyggelsen består mestadels av fristående hus och radhus. I området ligger Toleredsskolan och Lerlyckeskolan samt Toleredskyrkan.

Kommunikation

Närmaste hållpats är Svartedalsgatan där busslinje 31 trafikerar. Övrig kommunikation finns utmed Björlandavägen eller längs Hjalmar Brantingsgatan. Från Björlandavägen går en mängd bussar som tar er enkelt till Hjalmar och Centrala Göteborg, perfekt när det ska handlas.

Övrigt

Tolered är ett mycket omtyckt och barnvänligt område.

Hisingsparken med Slättadamm är ett populärt strövområde med slingor i varierande längder för sköna promenader eller löprundor.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse