Centrala Hisingen

Kölnåsgatan 20

Alla bilder
+

Omsorgsfullt renoverat hem av hög standard med avskilt läge i områdets bästa läge!

4 rok 63/54 kvm 416 m² tomtarea

I områdets bästa läge finner ni detta charmiga 1940-talshem, vars tidlösa charm har smakfullt förenats med modern komfort och stil. Huset, med en boyta på 117 kvadratmeter, omges av en generös trädgårdstomt på 427 kvadratmeter. Detta välplanerade och totalrenoverade hus präglas av genomgående hög kvalitet. När du kliver in i huset, möts du av en inbjudande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Bostaden rymmer för närvarande tre väl tilltagna sovrum med generösa förvaringsmöjligheter. Köket har omsorgsfullt renoverats med hög standard. Vardagsrummet fylls av naturligt ljus genom stora fönster och skapar en härlig samlingsplats för familjen. Intill vardagsrummet finner ni matsalen, som har en egen utgång till den härliga uteplatsen – en perfekt plats att njuta av utomhuslivet. Utelivet blir något alldeles extra i detta gavelläge, där naturen blir din närmaste granne med bara en granne på ena sidan. Trädgården är en otroligt vacker plats, med många avskilda och fridfulla områden som låter dig njuta av din utomhusmiljö bortom nyfikna ögon.Trädgården erbjuder gott om utrymme för lek och är samtidigt en fridfull och tyst oas där du kan avnjuta middagen i sällskap med goda vänner. Tomten har dessutom generösa parkeringsmöjligheter på den välbelagda uppfarten samt ett praktiskt förråd för förvaring av cyklar och trädgårdsredskap. Området är familjevänligt och erbjuder bekvämligheter som passar alla behov, inklusive lekplatser och skolor inom området. Det finns utmärkta kommunikationsmöjligheter både med bil och kollektivtrafik..


Beskrivning

Interiör

När du stiger in i entrén får du en översikt över de sociala områdena på bottenvåningen. Bostaden kännetecknas av sina eleganta golv och ljusa interiör. Ett av sovrummen med fönster som släpper in härligt naturligt ljus finns på detta plan.

Köket har genomgått en omsorgsfull och högkvalitativ renovering. Här finns rikligt med förvaringsutrymme med generösa skåp och lådor för alla dina köksredskap. Dessutom är köksapparaterna noggrant utvalda och inkluderar moderna enheter som kylskåp, frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och en effektiv fläkt för en komplett matlagningserfarenhet. Intill köket finns matsalen med generösa fönsterpartier som flödar in extra mycket ljus i rummet. Här kan du njuta av dina måltider samtidigt som du har en härlig utsikt mot den vackra trädgården.

Vardagsrummet är en trevlig sällskapsyta med stora fönster som ger mycket ljus och rymd. Planlösningen är ljus och luftig med flexibla möbleringsmöjligheter. Härifrån når du även bostadens soliga altan.

Den större delen av tomten är fullständigt privat och skyddad från insyn. Den rymliga och lättskötta trädgården gränsar direkt till skogen, vilket ger en känsla av vidsträckt utrymme. De generösa gräsytor inbjuder till lek och utomhusaktiviteter. På baksidan av huset finns en charmig altan, perfekt för trevliga kvällar med vänner och familj. Dessutom finns det en praktisk förrådsbyggnad för cyklar och trädgårdsredskap.

Trappan till nedre plan är belägen i hallen. Här finns det två rymliga sovrum. Samtliga rum har bra ljusinsläpp och här finns plats för dubbelsäng eller två separata sängar. I anslutning till det stora sovrummet finns en klädkammare md tillhörande inredning. Bostadens rymliga badrum finns på denna våning med dusch, handfat, WC samt tvättmaskin och torktumlare. Förrådet/pannrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ett hyllsystem som förenklar förvaringen.
På detta plan hittar ni även bostadens WC.

I hallen på entréplan finner du trappan som leder till det nedre planet. Här finns två väl tilltagna sovrum med generöst ljusinsläpp, tillräckligt med utrymme för dubbelsängar eller två separata sängar. Det stora sovrummet har dessutom en tillhörande klädkammare med praktisk inredning. På denna våning finns också det rymliga badrummet utrustat med dusch, handfat, toalett, samt tvättmaskin och torktumlare för extra bekvämlighet. Förrådet/pannrummet erbjuder gott om utrymme för förvaring och är utrustat med hyllsystem som underlättar organiseringen. Här på nedre planet finner du även en separat WC för extra bekvämlighet.
Fakta

Snabbfakta

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Bo & biarea
63 + 54 m²
Fast.beteckning
Kyrkbyn 62:1
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
416 m²
Slutpris
5 000 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 plan med källare
Byggnadsår
1946 (Till eller ombyggnad 2017)
Fasad
Trä
Stomme
Trä & Betong
Fönster
3-glas fönster, enstaka kopplade fönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Källare/Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme (vattenburet system), El-golvslingor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

2021- Ny vattenutkastare utomhus 2020 -Relining av skarv mellan ny och befintlig avloppsstam. -Målat vardagsrum 2019- Målat sovrum 2018 -Målat fasad -Markarbeten -Spabad på uteplats -Grundmur klädes med en stenskiva 2017 -Utbyggnad -Renovering kök/övervåning -Ny altandörr 2016/2018- Elen drogs om, uterum byggdes 2015- Renovering badrum, toalett samt radiatorer byttes. Ny betongplatta gjöts, stambyte utfördes (utvändigt avloppsstam relinades). 2009- Byttes flertalet fönster ut, fasadpanel byttes inkl. tilläggsisolering. 2005- Lades taket om med ny papp, läkt och betongpannor. 2022- Installerades Fjärrvärme 1991 Utfördes en förbättring av det utvändiga fuktskyddet samt dräneringsledningar.

Tomten

Förråd med plats för cyklar och trädgårdsredskap.
Driftkostnader
Uppvärmning
9 500 kr
Hushållsel
18 545 kr
Renhållning
2 300 kr
Försäkring
3 108 kr
Summa
33 453 kr/år (fastighetsavgift på 9 525 kr/år tillkommer)
Antal personer i hushållet
2 st
Driftkostnaden kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning. Avgälden är avdragsgill med 30%.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Centrala Hisingen består av flera mindre områden såsom Brämaregården, Kvilletorget, Kyrkbyn och Lundby. Tillsammans tillhörde de förr i tiden Lundby socken, som blev svenskt 1253. På 1800-talet började hus byggas upp på de torrlagda vassmarkerna. Dessa ersattes under 1950- och 60-talen av moderna villor och flerbostadshus. Idag är Centrala Hisingen ett område som präglas av nytänkande och framtidsvisioner!.

Läget är underbart, och på andra sidan Rambergsvägen breder Keillers Park ut sig. Här ringlar stigar sig genom vacker naturen upp till Rambergets utsiktsplats med en fantastisk vy över staden och älvinloppet. Klara dagar ser man ända bort till Vinga fyr.

På bara ett par minuter når du Göteborgs centrum, Lindholmen och Eriksberg. Det finns även gott om gång- och cykelvägar att ta sig fram på. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken. I den stora Hisingsparken och Slätta damm finns härliga strövområden, promenadvägar och motionsslingor.Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen som bara ligger ett stenkast bort och Wieselgrensplatsen är knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer mot Centralstationen och resan dit tar bara några få minuter.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse