Sätila

Hästebacka väg 14

Alla bilder
+

Lugnt lantligt läge med naturen som närmsta granne!

6 rok 134/82 kvm 1 233 m² tomtarea

I lugnt naturnära läge ligger detta välskötta hemtrevliga hus på kullarna ovanför Västra Ingsjön. Närhet till Västra Ingsjön med egen båtplats, härliga bad- och fiskemöjligheter. Huset är beläget i ett fridfullt öppet landskap på gränsen Mölndal/Marks kommun. Trädgården är gemytlig med plommonträd och vinbärsbuskar. Här känner du att du befinner dig i en alldeles egen oas. Villan har på senare år byggts ut och renoverats med ny taktäckning, ny djupborrad brunn och ytterligare sovrum. Bostaden präglas av stort ljusinsläpp genom fönster, noga placerade för optimalt ljus året om. Här har inget lämnats åt slumpen.

Entréplan rymmer ett ljust renoverat kök från Vedum vilket ligger i direkt anslutning till matsal och vardagsrum. Här ger en öppen och social planlösning utrymme mellan matsalsrum och vardagsrum för såväl hela familjen som festen med det stora sällskapet. Via en centralt placerad hall nås även det helkaklade badrummet med badkar och det nybyggda sovrummet. I soligt söderläge återfinns en väl tilltagen altan åtkomlig från både vardagsrum och sovrum.

På övre plan möter en stor möblerbar hall som kan nyttjas som allrum, arbetsplats eller avskiljas för att skapa ytterligare ett mindre sovrum. Vidare två sovrum med inbyggda garderober och intilliggande kattvind vilka ger gott om förvaringsutrymme. Med anknytning till hallen finns även ett mindre wc och balkongen från vilken sjön kan skymtas.

I källaren finns tvättstugan, matkällare och förvaringsutrymmen. Vidare ett pannrum med utrymme för såväl pelletspannan med ackumulatortank som för arbetsbänk och förvaring. På fastigheten finns utöver bostaden även ett extra hus med garage, gästrum och förråd.

Vid Västra Ingsjön finns egen båtplats vid den brygga som delas med grannar och möjliggör härliga bad och fisketurer. Det är pendlingsavstånd till Landvetter flygplats, Göteborg, Kungsbacka och Borås. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Snabbfakta

Antal rum
6 rum och kök, varav 3 sovrum
Bo & biarea
134 + 82 m²
Fast.beteckning
Hästebacka 1:18
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
1 233 m²
Slutpris
3 000 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggnadsår
1951 (1951)
Fasad
Trä
Stomme
Timmer & Trä
Fönster
3-glasfönster isoler & 2-glas kopplade
Plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor & Plåt
Grund
Betong & Plint
Uppvärmning
Flis/pellets/briketter och el (vattenburen)
Vatten/avlopp
Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

2020 Ny avloppsledning mellan brunn och stenkista 2020 Reparation av sprucken avloppsluftare 2019 Ny ytterdörr huvudentré (ny ytterdörr källarentré finns men ej monterad 2019 Ny kyl- och frys 2018 Ny balkong 2017 Ny pelletspanna samt ackumulatortank 2017 Ny altanmarkis 2016 Tillbyggnad av altan 2015 Tillbyggnad sovrum plan 1 2014 Ny tvättmaskin 2014 Ny taktäckning (papp och betongpannor) 2013 Nytt kök 2013 Nytt gästrum i garage 2012 Golvslipning inklusive lackning vardagsrum plan 1 2011 Ny djupborrad brunn 2011 Ny altan 2010 – 2011 Tilläggsisolering samt ny fasad och nya treglasfönster 2010 Tillbyggnad av hall och badrum plan 1 2010 Ny dränering samt isolering av källarkonstruktion 2010 Ändrad rumsbildning plan 2
Driftkostnader
Uppvärmning
13 654 kr
Hushållsel
8 980 kr
Vatten/avlopp
1 000 kr
Sotning
500 kr
Samfällighetsavgift
1 320 kr
Renhållning
1 956 kr
Försäkring
3 060 kr
Övrigt
6 090 kr
Summa
36 560 kr/år (fastighetsavgift på 9 287 kr/år tillkommer)
Antal personer i hushållet
4 st
I posten övriga kostnader ingår: Ubbhults Fiberförening och Grupp avtal Com Hem och Hästebacka Brygga.
Elförbrukning
5700 kWh/år
Nätbolag
FORTUM
Elleverantör
ELLEVIO
Område

Allmänt

Sätila ligger högt och synnerligen vackert vid sjön Lygnerns norra ände och den som en gång bosätter sig här blir gärna kvar. I Sätila är det enkelt att trivas och känna gemenskap och anledningarna till detta är många. Liksom övriga tätorter i Marks kommun är Sätila placerat i en naturskön trakt. Här finns svampskogar och fiskevatten och rika möjligheter till avkopplande friluftsliv. Sätila har en fin och påkostad F-9 skola vilket såklart är en stor fördel för alla familjer med barn. Vidare finns förutom ett engagerat byalag flera aktiva idrottsföreningar där basket, fotboll och handboll är några exempel på inriktningar. Ytterligare en anledning till att människor i alla åldrar väljer att bo i Sätila är att det finns gott om service så som vårdcentral, tandläkare, affärer och bank m.m. I det attraktiva samhället vårdar du även kropp och själ på Hälsohuset – byns eget träningscenter och vill du lyxa till det bokar du en behandling på lokala Lygnern Spa. Restaurang Båthuset serverar god och närproducerad mat samt ordnar temakvällar med bland annat ölprovning, livemusik och quiz. Båthusets ombonade lokaler går även att hyra för tillställningar så som bröllop och kick-off.

Kommunikation

Att det är enkelt att pendla in till Göteborg med bussen som passerar byn flera gånger om dagen bidrar naturligtvis till Sätilas enorma popularitet. Faktum är att här är det faktiskt möjligt att bo lantligt utan att vara beroende av en bil. Förutom kort pendelavstånd till Göteborg och Borås är det mycket nära till Kungsbacka och Landvetters internationella flygplats. För den shoppingsugne ligger Freeport, Kungsmässan och Kållered Köpstad i närheten. Shoppingmeckat Gekås ligger en kort bilresa bort för dig som tycker om att göra fynd.

Övrigt

Närmaste tätort är Lindome som är en barnvänlig tätort ca 2 mil söder om Göteborg, halvvägs till Kungsbacka. Tillhörande Mölndals kommun. Lindome med sin lantliga miljö har närhet och bra kommunikationer till både storstaden Göteborg och Kungsbacka. Om du bor i Lindome så bor du också i en dynamisk storstadsregion fast i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare. Här finns många trivsamma och naturnära bostadsområden. Läget är strategiskt intill E6/E20/Söderleden och med pendeltåget kommer du till Göteborg på 18 min.

Lindome har en blandad miljö, Hällesåker med sitt vackra jordbrukslandskap och Fagered med sina väl bevarade järnåldermiljöer. För den naturintresserade går Bohusleden genom Bunketorp och det finns fina vandringsleder i Sandsjöbackas naturreservat som sträcker ut sig i Lindomes västra delar. De varma sommardagarna tar man sig enkelt till någon av de vackra sjöarna för ett bad och för den som vill ha salta bad är Billdal inte långt borta.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse