Lindome

Grantjärnsvägen 2

Alla bilder
+

Unik fastighet med sjöutsikt!

7 rok 140/10 kvm 27 000 m² tomtarea

Vi har nu glädjen att få presentera denna naturskönt belägna fastighet om totalt ca 2,7 ha belägen i Inseros, drygt 20 minuter från Göteborg. Högt belägen på fastigheten är uppfört ett boningshus i klassisk lantlig stil med hänförande sjöutsikt över Västra Ingsjön. Huset med anor från mitten 1800-talet har den charmiga andan bevarad samtidigt som den löpande renoverats. På entréplan finner ni tre allrum, nyrenoverat kök med både häll och charmig vedspis, badrum, klädkammare samt tvättstuga med bastu. I ett av allrummen finns givetvis en braskamin som skänker stämning och trevnad. Ett av allrummen på entréplan har anknytning till terassen, där sjön hela tiden är i blickfånget. En rogivande utsikt ger en speciell känsla med stora kontraster och spännande skiftningar året om. Ett av allrummen går att göra om till ett rymligt sovrum, allt utifrån behov och önskemål. Uppvärmning sker genom bergvärme med vattenburen golvvärme på entréplan.

En trappa upp finns ytterligare ett allrum samt tre sovrum, varav det största har ett badrum, en-suite. Från allrummet nås balkongen som bjuder på hänförande härlig utsikt. Fönster i alla väderstreck gör att rummet badar i ljus. Källaren är en råkällare med mycket tjocka naturstensväggar med förråd och matkällare. Härlig naturtomt i nordvästsluttning, på ca 8 200 kvadratmeter, med äppleträd, plommon, björnbär, hallon, röda vinbär, krusbär samt fläder. Vidare finner du ett växthus som förlänger säsongen för odlingsintresserade. På tomten finns även en äldre stallbyggnad som idag används som förråd och gym. Egen strand vid Västra Ingsjön med brygga som delas med grannar. Huset är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Drömmen om ett eget hus med strandtomt för dig som vill bo helt ostört men ändå ha nära till Göteborg kan nu bli sann vid Västra Ingsjön. Vidsträckta naturområden med småstigar, bärmark och svampskog omger fastigheten. De mindre skiftena är dryga 1000 kvm styck, men känslan av att plocka svamp i sin egen skog är oslagbar. Västra Ingsjön är en fin bad-och fiskesjö med gott om abborre, mört och gädda. Goda kommunikationer med buss , hållplatsen ligger med ca fyra minuter promenad från tomten. Tomten storlek ger för intresserade möjlighet till avstyckning eller till uppsättande av friggebod (-ar.)

Varmt välkommen att trivas!

Fakta

Snabbfakta

Budgivning pågår
Antal rum
7 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Bo & biarea
140 + 10 m²
Fast.beteckning
Inseros 1:7
Areakälla
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Tomtarea
27 000 m²
Slutpris
4 240 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggnadsår
1909
Fasad
Träfasad
Stomme
Trä
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Grundmur
Naturstensgrund
Tak
Tegel
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärmepump
Vatten/avlopp
Djupborrad brunn / Enskilt avlopp
Ventilation
Självdrag samt mekanisk frånluft i badrum

Renoveringar

Huvudbyggnaden har renoverats löpande 2019 Ny bergvärmepump 2019 Totalrenovering av kök 2019 Målning övervåning samt trappan 2018 Ny tvättmaskin samt torktumlare 2016 Ommålning av fasad 2014 Nytt godkänt avlopp, trekammarbrunn med infiltration 2000 Renovering av övre plan inklusive badrum 1999 Ny fasad samt tilläggsisolering samt nya fönster, renovering av entréplanet inklusive badrum 1998 Djupborrad brunn och bergvärme 1997 Nytt betongbjälklag med golvvärme i entréplanet 1995 Isolerat vinden med lösull 1994 Nytt tak inklusive takstolar. På taket lades danskt lertegel

Tomten

Fastigheten är uppdelat i tre skogsskiften.
Skifte ett där byggnaderna är uppförda är ca 25 200 kvm fördelat på ca 13 600 kvm vatten och ca 11 600 kvm land.
Skifte två är belägen ca 1 km öster ut belägen intill kommungränsen och omfattar ca 1 110 kvm.
Skifte tre finns ca 2,5 kvm väster ut vid Brännåstjärn och omfattar ca 1 058 kvm.

För fastighetens skiften och utbredning se/använd mätverktyget; https://karta.molndal.se/spatialmap.

Uteplats

Stor altan och balkong i nordvästläge

Bilplats

Parkeringsplats på tomten med plats för flertalet bilar
Driftkostnader
Hushållsel
15 012 kr
Vatten/avlopp
4 818 kr
Sotning
388 kr
Renhållning
1 347 kr
Vägavgift
332 kr
Summa
21 897 kr/år (fastighetsavgift på 9 287 kr/år tillkommer)
I elkostnaden ingår både uppvärmning samt hushållsel
Dokument/länkar
Område

Allmänt

I harmoniska Lindome finns det mesta man kan önska sig. För den som söker ett lantligt boende med naturen som närmsta granne är det här ett perfekt område.

Lindome är en barnvänlig tätort ca 2 mil söder om Göteborg, halvvägs till Kungsbacka. Tillhörande Mölndals kommun. Lindome med sin lantliga miljö har närhet och bra kommunikationer till både storstaden Göteborg och Kungsbacka. Om du bor i Lindome så bor du också i en dynamisk storstadsregion fast i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare. Här finns många trivsamma och naturnära bostadsområden. Läget är strategiskt intill E6/E20/Söderleden och med pendeltåget kommer du till Göteborg på 18 min.

Lindome har en blandad miljö, Hällesåker med sitt vackra jordbrukslandskap och Fagered med sina väl bevarade järnåldermiljöer. För den naturintresserade går Bohusleden genom Bunketorp och det finns fina vandringsleder i Sandsjöbackas naturreservat som sträcker ut sig i Lindomes västra delar. De varma sommardagarna tar man sig enkelt till någon av de vackra sjöarna för ett bad och för den som vill ha salta bad är Billdal inte långt borta.

Med ca 8 förskolor och 5 skolor att välja mellan, i kombination med ett lugnt och tryggt klimat är det här det ultimata området för barnfamiljen. Lindome centrum erbjuder flertalet butiker samt vårdcentral. För den shoppingsugne ligger Freeport, Kungsmässan och Kållered Köpstad i närheten. Med Lindomes centrala läge med närhet till både vacker natur och Göteborgs puls kommer man garanterat att trivas!

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse