Askim

Hållstamsvägen 37D

Alla bilder

Bostadsrätts-parhus i nyskick med havsnära läge!

5 rok 138.5 kvm 5 011 kr/mån

Vi har nöjet att få presentera ett av de få bostadsrätts-parhusen på Hållstamsvägen i Askim. Bostaden som uppfördes 2017 är som i nyskick trots att tre år har gått sedan inflyttning. På terrassen som vetter mot sydväst sitter ni i ett soligt, ostört och skyddat läge med naturen som närmsta granne. Entréplanet bjuder på rymd, öppenhet och ljus med köket som husets hjärta och samlingspunkt. Här finner vi även ett rymligt vardagsrum, sovrum, badrum samt tvättstuga. Tvättstugan belägen i groventré finns på husets kortsida. Övre plan erbjuder två bra sovrum, badrum samt ett riktigt stort allrum som går att stänga igen till förmån för ytterligare ett sovrum. Mycket eftertraktat och populärt område med närhet till skolor, affärer, kommunikationer, motions och promenadslingor samt flera fina badplatser.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Entréplan
Ljus öppen hall med vita väggar och ekparkett som sedan löper genomgående i hela huset. Plats för avhängning och hallmöblemang. En garderob för förvaring. I bostadens hall möts vi av husets ljus och öppenhet.

Rakt fram ligger bostadsrättsparhusets vackra vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och skogspartiet. Ljusa vita väggar och ekparkett på golvet. Gott om utrymme för soffa, TV och läshörna. Utgången till bostadens härliga uteplats ligger även här.

Uteplatsen ramas in av stenparti och ligger enskilt och ostört. Stor yta med trall där det ryms matgrupp, solstolar, krukor och växter. Här kan du grilla och njuta av livet. Läget är lugnt och soligt och vetter mot sydväst och skänks möjlighet till många soltimmar! Bjuder på ett härligt uterum under de varma månaderna.

Trevligt kök med gott om plats för förvaring, matlagning och umgänge. Vita luckor och skåp. En gråsvart bänkskiva i laminat bryter fint mot det vita. Dubbelho i rostfritt och ovanför arbetsytorna sitter vitt kakellaminat. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, kyl och frys (side by side), diskmaskin, samt en kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är högkvalitativa från Bosch. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Stora sovrummet ligger med rofyllt läge och utsikt mot uteplatsen. Plats för dubbelsäng utan att ta för mycket yta i anspråk. Vita ljusa väggar och ekparkett på golvet. Fin förvaring i form av en fyra platsbyggda garderober.

En mycket praktisk groventré med vita väggar och våtrumsmatta. Här finns tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Husets panna är placerad här.

En gästtoalett finns på nedre plan. Helkaklade vita väggar (kakellaminat i storformat) och våtrumsmatta i grått på golvet. Handfat i vitt med kommod undertill. Ovanför sitter ett spegelskåp. Fönster för vädring. Duschhörna med glasdörrar

Övre plan
Via trappan i ek når vi övre plan där vi först möte av en stor trevlig innerhall med snedtak. Ytan är så generös så här skulle ytterligare ett rum kunna skapas. Fina takfönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Idag används denna yta som sällskapsyta. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum II används idag som barnrum. Tapetserade ljusa väggar i diskret mönster och ekparkett på golvet. Trevlig med snedtak.

Intill sovrum II ligger det tredje sovrummet som används idag som tonårsrum. Ljusa väggar och parkettgolv. Även här finner vi snedtak.

Badrummet på övre plan har vita väggar i kakellaminat och våtrumsmatta på golvet. Vitt handfat med kommod undertill samt spegelskåp ovanför. Duschhörna med glasdörrar.
Brf/BF

Förening

Brf. Askimshöjden ligger med ett härligt läge på Askims fina höjder. Föreningen består av två parhus med fyra lägenheter, total lägenhetsyta om ca 554 kvm och areal om ca 2165 kvm. Husen är Älvsbyhus och stod färdiga 2017 för inflyttning. Varje hus disponerar eget förråd som ligger på uppfarten till bostäderna samt två parkeringsplatser. Planlösningarna är mycket trevliga och med möjlighet till skapa ytterligare ett sovrum på övre plan. Föreningen äger marken. Föreningen förvaltas av SBC och ekonomin är god. Varje lägenhet har sin egen panna, frånluftsvärmepump och uppvärmning via vattenburna radiatorer. Ventilation består av mekanisk frånluft. Varje hus har en härlig uteplats och denna disponerar och sköter medlemmarna själva om. Snöröjning ligger också på medlemmarna i föreningen. Tvåårsbesiktningen är nu genomförd och med inga större brister kom upp - det som uppdagades är åtgärdat och bestod av mindre sättningar. Fördelen med denna trevliga boendeform är möjligheten att få bo i villa men där föreningens står för det yttre underhållet och medlemmarna enbart det inre underhållet av fastigheten. Fastigheterna är så pass nybyggda att underhållet framöver är ringa. Ovanstående information är baserad på samtal med styrelsen, information från säljaren, ekonomisk plan samt årsredovisningen. Den köpare som anser att en viss uppgift är av betydelse för köpets fullbordan och bestånd uppmanas att undersöka informationen vidare.
Namn
BRF Askimshöjden
Byggnadsår
2017
Byggnadstyp
1 1/2-plans parhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4 st
Fakta

Om bostaden

Antal rum
5 rum och kök
Boarea
138.5 m²
Månadsavgift
5 011 kr/mån
Ingår i avgiften
Kallvatten, två parkeringsplatser, sophämtning & TV grundutbud
Andel i föreningen
0.25%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 21001
Slutpris
5 300 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
1 1/2-plans parhus
Byggnadsår
2017
TV/bredband
Fiber finns att tillgå, men medlemmen själv bekostar anslutningen av denna. Annars får respektive medlem teckna upp bredband själv med vald leverantör. Kabel-TV grund (kanal 1,2 och 4) ingår i avgiften.
Fönster
3-glasfönster isoler
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump med vattenburna radiatorer
Ventilation
Mekanisk frånluft

Uteplats

Uteplatsen ligger på föreningens mark och är inte upplåten vilket är den vanligaste formen i bostadsrättsföreningar.

Bilplats

Två parkeringsplatser finns att tillgå.
Driftkostnader
Hushållsel
1 333 kr
Försäkring
250 kr
Summa
1 583 kr/mån
Antal personer i hushållet
4 st
Kostnaden för el inkluderar även husets uppvärmning. Driftskostnaden är en schablon och baserad på fyra personer i hushållet. Kostnaden kan variera efter personlig förbrukning och behov och skall ses som en uppskattning av kostnader.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Askim är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust, skog och storstadens utbud. För att lära känna kustremsan, dess badplatser och smultronställen, är ett tips att cykla längs den tidigare banvallen för Säröbanan. För den som vill vandra och vistas i vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet.

Kommunikation

Göteborgs centrumkärna tar man sig lätt till genom flera busslinjer till och från Göteborg utan byte. Från Askims Stationsväg tar du med linje Rosa Express till centrala Göteborg på ca 20 min.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse