Biskopsgården

Vintervädersgatan 13

Alla bilder

Optimal etta med fina ytskikt och låg avgift!

1 rok 22.1 kvm 1 502 kr/mån

Tillfälle att förvärva en mycket trevlig kvadratsmart etta med fina ytskikt i en stabil HSB-förening. Perfekt som ditt första boende eller övernattningslägenhet med plats för allt du behöver. Här erbjuds ett trivsam hem med låg avgift, nymålade ytskikt och goda förvaringsmöjligheter. Den väldisponerade planlösningen ger en inbjudande och lättmöblerat boyta med gott om plats för säng, soffa, matbord med mera. Det stora fönstret ger ett fint ljusinsläpp och bidrar till en känsla av rymd med en härlig utsikt mot den blomstrande innergården. Lägenheten erbjuder också ett stilfullt kök med gott om förvaring i över- och underskåp och helkaklat badrum. Här bor ni i en populär förening med mysiga och lugna innergårdar där ni kan njuta av soliga dagar. I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, cykelförråd och en välutrustad tvättstuga. Garageplats och parkeringsplats går också att hyra. Endast ett stenkast från bostaden har ni närmsta spårvagnshållplats och vagnen tar er enkelt in till centrala Hisingen eller Göteborg på ca 15 minuter. I närheten av bostaden erbjuds ett utbud av service, mataffärer och närhet till skog och natur.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Ljusa laminatgolv och vita väggar som är genomgående. Här finns plats för avhängning och förvaring sker i ett platsbyggd garderob med spegeldörrar. Takbelysning med dimmerfunktion.

Köksinredning i vitt och ovan arbetsbänk i valnöt sitter svart kakel med spotlights. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt skafferi. Takbelysning med dimmerfunktion. Matplats för cirka 2-6 personer.

Rymligt och trivsamt allrum med plats för enkelsäng med tillhörande möblemang samt läshörna. Alternativt soffgrupp eller dubbelsäng.

Badrummet är helkaklat med blått klinkergolv och vita helkaklade väggar med blå bård. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med draperi. Badrummet är utrustad med tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Soluret äger fastigheten Biskopsgården 53:1-4. Föreningen är en välskött stabil förening som registrerades 1958 och sköts av HSB. Det finns i denna fastighet sammanlagt 267 st lägenheter, tre lokaler, 12 st garage och 184 st parkeringsplatser. Till föreningen hör adresserna Vintervädersgatan 1-21 (udda nummer). Föreningen koordinerar studie- och fritidsverksamheter med kringliggande föreningar. Varje år ordnar föreningen gemensamma aktiviteter såsom pub-kvällar, teaterbesök, föreläsningar, resor med mera.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga samt cykelförråd. I området finns en övernattningslägenhet samt en lokal. Dessa tillhör inte föreningen men går att hyra.

Parkering

I föreningen finns det 184 st parkeringsplatser, 14 besöksplatser och 12 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250 kr/mån , max 1 parkering per bostadsrätt och 500 kr/mån för garage. Kö till samtliga platser.

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1987/1988: tilläggsisolerades och renoverades fasad och fönster.
1995/1996: stambyte.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2018: Utförd utbyte av plåtbeklädnad av fönster.
2021: Renovering av vissa av hissarna.
2022: Renovering av resterande hissar. Samtliga hissar är nu renoverade.

Se årsredovisningen för övriga kommande underhåll.
Namn
HSB BRF Soluret i Göteborg
Adress
Vintervädersgatan 13
Byggnadsår
1958
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9103
Föreningens ekonomi
Avgiftshöjning skedde 2023-07-01 med 4%.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
265 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Antal rum
1 rum och kök
Boarea
22.1 m²
Våningsplan
Våning 1 av 9. Hiss finns.
Månadsavgift
1 502 kr/mån
Ingår i avgiften
I Månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Andel i föreningen
0.14638%
Indirekt nettoskuldsättning
647 631 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 195
Slutpris
875 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1958
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Kabel-TV ingår i avgiften (grundutbud via Tele2). Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren (förberett för bredband via Tele2 och Bredbandsbolaget).
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Renoveringar

2015/2022 Allrum har målats om samt ny garderob med spegeldörrar har satts in. 2016 Sattes nya skåpsluckor in i badrummet samt nytt munstycke och slang till duschen installerades 2015 Renoverades kök och ny köksinredning installerades

Parkering

Ja
Driftkostnader
Hushållsel
120 kr
Försäkring
80 kr
Summa
200 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I Biskopsgården finns det 5 skolor, en i varje primärområde. Tre av dessa, Ryaskolan, Svartedalsskolan och Sjumilaskolan är F-9 skolor. De övriga, Landamäreskolan är F-6 och Jättestensskolan är F-9 skolor.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse