Biskopsgården

Vintervädersgatan 11

Alla bilder

Rymlig tvåa om ca 63 kvm med balkong i söderläge!

2 rok 62.9 kvm 3 632 kr/mån

Tillfälle att förvärva en mycket rymlig tvåa om ca 63 kvm med insynsskyddad balkong i soligt söderläge. Här erbjuds en fantastisk tvåa som imponerar med sin genomtänkta planlösning och moderna inredning. Bostaden har ett vackert kök i öppen planlösning som smidigt integreras med det rymliga vardagsrummet. Köket är komplett utrustat med moderna rostfria vitvaror. Hemmets badrum är helkaklat. Det generösa sovrummet rymmer en dubbelsäng med gott om utrymme, och hallen pryds av en praktiskt garderobsvägg. Från den söderläge balkongen kan man njuta av en trevlig utsikt över föreningens charmiga innegård. Populär förening med låga avgifter.

Här bor ni i en stabil HSB-förening med mysiga och lugna innergårdar där ni kan njuta av soliga dagar. I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, cykelförråd och en välutrustad tvättstuga. Garageplats och parkeringsplats går också att hyra. Endast ett stenkast från bostaden har ni närmsta spårvagnshållplats och vagnen tar er enkelt in till centrala Hisingen eller Göteborg på ca 15 minuter. I närheten av bostaden erbjuds ett utbud av service, mataffärer och närhet till skog och natur.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Stig in i en stor och luftig hall. Till vänster i entrén finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläderna samt möjlighet till extra möbler om så önskas. En hel garderobsvägg erbjuder generöst med förvaringsutrymme. Ljusa väggar sträcker sig genom hela lägenheten och enhetligt parkettgolv (förutom i köket) ger en sammanhängande känsla.

Vardagsrummet nås från hallen. Med öppen planlösning mot köket skapas en social och inbjudande atmosfär. Det stora fönsterpartiet ger ett härligt ljusinsläpp och utsikt över innergården. Här får du med enkelhet plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och även ett matbord om så önskas.

Stilrent och modernt kök med vita skåpsluckor med över- och underskåp. Ovanför arbetsbänken i mörk laminat sitter ett snyggt mosaikkakel i turkos nyans. Köket är fullutrustat med induktionshäll, ugn, kombinerad kyl/frys, fläktkåpa samt diskmaskin. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade i vitt.

Från köket nås balkongen i ett soligt söderläge med utsikt över föreningens innegård. Här kan du sitta och njuta många timmar om dagen.

Sovrummet ligger längst in i bostaden som med enkelhet rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Sovrummet är ljust och harmoniskt utan insyn och med grönskan utanför fönstret.

Det helkaklade badrummet är utrustat med toalett, tvättställ, dusch samt ett flertal förvaringsskåp. Klinker och kakel i beige ton.
Brf/BF

Förening

HSB Brf Soluret äger fastigheten Biskopsgården 53:1-4. Föreningen är en välskött stabil förening som registrerades 1958 och sköts av HSB. Det finns i denna fastighet sammanlagt 267 st lägenheter, tre lokaler, 12 st garage och 184 st parkeringsplatser. Till föreningen hör adresserna Vintervädersgatan 1-21 (udda nummer). Föreningen koordinerar studie- och fritidsverksamheter med kringliggande föreningar. Varje år ordnar föreningen gemensamma aktiviteter såsom pub-kvällar, teaterbesök, föreläsningar, resor med mera.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tvättstuga samt cykelförråd. I området finns en övernattningslägenhet samt en lokal. Dessa tillhör inte föreningen men går att hyra.

Parkering

I föreningen finns det 184 st parkeringsplatser, 14 besöksplatser och 12 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 250 kr/mån , max 1 parkering per bostadsrätt och 500 kr/mån för garage. Kö till samtliga platser.

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1987/1988: tilläggsisolerades och renoverades fasad och fönster.
1995/1996: stambyte.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2018: Utförd utbyte av plåtbeklädnad av fönster.
2021: Renovering av vissa av hissarna.
2022: Renovering av resterande hissar. Samtliga hissar är nu renoverade.

Se årsredovisningen för övriga kommande underhåll.
Namn
HSB BRF Soluret i Göteborg
Adress
Vintervädersgatan 13
Byggnadsår
1958
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
757200-9103
Föreningens ekonomi
Avgiftshöjning skedde 2023-07-01 med 4%.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
265 st
Antal lokaler
3 st
Överlåtelseavgift
1432 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Fakta

Om bostaden

Högsta bud
1 250 000 kr
Visa budhistorik
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
62.9 m²
Våningsplan
Våning 4 av 9. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 632 kr/mån
Ingår i avgiften
I avgiften ingår V/VA och kabel-tv via Tele2 (grundutbud)
Andel i föreningen
0.3397%
Indirekt nettoskuldsättning
78 941 kr.
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 216
Slutpris
1 250 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1958
Äger föreningen marken?
Nej
TV/bredband
Kabel-TV ingår i avgiften (grundutbud via Tele2). Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren (förberett för bredband via Tele2 och Bredbandsbolaget).
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Bilplats

Föreningen disponerar över 184 st parkeringsplatser som kostar 200 kr/månad. 12 st garageplatser som kostar 400 kr/månad. Separat kö.
För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen i samband med inflyttningsdatumet.
I området finns 14st besöksparkeringar
Driftkostnader
Hushållsel
390 kr
Försäkring
180 kr
Summa
570 kr/mån
Antal personer i hushållet
2 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

En mångfald av kultur och språk utmärker stadsdelen. Här bor du i en citynära stadsdel med goda kommunikationer och gott om naturområden. Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek. Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen.Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I Biskopsgården finns det 5 skolor, en i varje primärområde. Tre av dessa, Ryaskolan, Svartedalsskolan och Sjumilaskolan är F-9 skolor. De övriga, Landamäreskolan är F-6 och Jättestensskolan är F-9 skolor.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse