Sannegårdshamnen

Vintergatan 9

Alla bilder

Genomgångstvåa högst upp i huset med slående älvutsikt!

2 rok 66.5 kvm 3 822 kr/mån

Högst upp i huset med attraktivt läge i hjärtat av Sannegårdshamnen erbjuds nu en genomgångstvåa med slående älvutsikt! I detta hem råder en rogivande stämning och bostaden har många starka värden. Balkongen är ca 14 kvadratmeter och belägen i sydväst vilket gör att man njuter av solens strålar under hela eftermiddagen och kvällen. Enligt Brf är grillning tillåten på balkong och uteplats förutsatt det användes en gasol eller elektrisk grill. Något som är svårt att finna i Sannegårdshamnen. Den generöst tilltagna ytan gör att ni får plats med både en sittgrupp och loungemöbler. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och ger en utmärkt yta att bjuda över vänner och familj för umgänge. Här finns också stora fönsterpartier så ljuset flödar in i rummet och bostaden upplevs som mycket ljus.

I Sannegårdshamnen bor ni i ett harmoniskt område där stadsbruset är som bortblåst. Ta en promenad längs den träskodda kajen som löper ändå bort till Eriksberg med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni åt stadspulsen är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben. Här finns alla förutsättningar för att trivas!.

Beskrivning

Interiör

Bostadens disponerade enligt följande:

I bostaden möts du av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob till höger om entrén. Väggarna går i vit ton och på golvet ligger ekparkett som är genomgående i hela bostaden. Hallen är centralt placerad i bostaden och härifrån nås samtliga rum.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köket kommer från Marbodal och går i ett stilrent, vitt utförande och ovanför arbetsbänken sitter ett grått kakel som harmoniserar fint mot bänkskivan. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn, mikro, fläkt och diskmaskin. Vid fönstret finns en naturlig plats för ett köksbord där många gäster får plats.

I vardagsrumsdelen finns stora fönsterpartier vilket ger hela rummet ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås balkongen som vetter mot sydväst och är hela 14 kvadratmeter. Här sitter man och blickar ut över vattnet och båtarna i Sannegårdsbassängen. På balkongen är det även tillåtet att använda gasol- eller elgrill. Trall

Sovrummet är rejält tilltaget och rymmer både säng och tillhörande sängbord. På golvet finns ekparkett och väggarna går i en vit ton. Härifrån nås en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Sovrummet har en fin utsikt över Ramberget och är dessutom fritt från insyn.
Brf/BF

Förening

Föreningen Riksbyggen Brf Akterspegeln äger fastigheten Lindholmen 35:2. På fastigheten finns två st flerbostadshus med 85 st lägenheter fördelade på adresserna Vintergatan 9-11 och Stenbocksgatan 5-11. Bostadsrättsföreningen äger marken som föreningens hus står på.
Brf Akterspegeln projekteras som Silver vilket innebär att fastigheten uppfyller alla krav vad gäller energiförbrukning, material, kemikalier och inomhusklimat.


Gemensamt i föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet, tvättstuga.

Gemensamma utrymmen

Gemensamt i föreningen finns cykelrum, övernattningslägenhet, tvättstuga.

Parkering

Brf Akterspegeln delar garageanläggning med tre andra föreningar. Föreningen Brf Akterspegeln har 55 st garageplatser av dessa 104 st garageplatser totalt. Dessa nås via hissen och ligger under innergården. Till dessa är det separat kö. Kostnad 1100 kr/mån. Fullt i garaget men ingen kö (2021-10-18).
I området finns parkering via Göteborgs stad kan erbjuda. Kostnad och tillgänglighet finns på Göteborgs parkeringsbolag.

Renoveringar

Fastigheten stod inflyttningsklar 2015. Inga planerade renoveringar utan föreningen följer underhållsplanen. Besiktningsåtgärder har genomfört från garantin under 2020.
Namn
Riksbyggen Brf Akterspegeln
Adress
Vintergatan 9
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-4224
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I föreningens prognos finns en årlig höjning av avgifterna med 1-2%. Ingen avgiftsjustering beslutad.
Antal lägenheter
85 st
Gårdsplats
Trevlig innergård med bland annat vackra körsbärsträd, lekytor och plats för grill.
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
66.5 m²
Våningsplan
Våning 7 av 7. Hiss finns.
Balkong
Ja
Månadsavgift
3 822 kr/mån
Ingår i avgiften
Månadsavgiften inkluderar värme. Obligatoriskt tillägg om 200 kr tillkommer som avser TV och bredband. Den totala månadskostnaden är då 4022 kr/mån.
Andel i föreningen
1.08338%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 4161
Slutpris
3 825 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2015
TV/bredband
TV och bredband via Telia finns genom gruppavtal och är ett obligatoriskt tillägg om 200 kr utöver avgiften för bostaden till föreningen. Bredband har en hastighet om 250 Mbit.
Fönster
3-glasfönster isoler
Uppvärmning
Fjärrvärme

Uteplats

Stor balkong i västerläge mot innergården och vattnet (dockan) och älven med möjlighet till inglasning.

Bilplats

Brf Akterspegeln delar garageanläggning med tre andra föreningar. Föreningen Brf Akterspegeln har 55 st garageplatser av dessa 104 st garageplatser totalt. Dessa nås via hissen och ligger under innergården. Till dessa är det separat kö. Kostnad 1100 kr/mån. Fullt i garaget men ingen kö (2021-10-18).
I området finns parkering via Göteborgs stad kan erbjuda. Kostnad och tillgänglighet finns på Göteborgs parkeringsbolag.
Driftkostnader
Försäkring
270 kr
Summa
270 kr/mån
Antal personer i hushållet
1 st
Dokument/länkar
Område

Allmänt

Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng, byggdes 1908 och har framförallt använts för kol- och kokshantering men även fungerat som salthamn. I början av 2000-talet startade förnyelsen av Sannegårdshamnen med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och fortsatte därefter på den västra sidan. Förutom Sannegårdshamnens egna tillgångar finns mycket att upptäcka på promenadavstånd både i västlig och östlig riktning. Mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster går en sju kilometer lång kajpromenad markerad av vita stolpar med vågmönster på. Längs kajpromenaden hittar du parker, restauranger, kaféer och sköna sittplatser i sollägen. Du passerar över fyra vackra broar, upplever spännande skulpturer och ser både gammal och ny arkitektur.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Övrigt

Samtliga skolstadier finns representerade i närområdet. Här finns flera förskolor, fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar, samt många gymnasieskolor där några har specialinriktning som t ex Ester Mosessons Gymnasium. På Lindholmen finns dessutom Campus Lindholmen med IT-universitet och Chalmers. På Västra Eriksberg finns Taubeskolan för åk 0-6 och förskola. Herrgårdsskolan åk F-9 och Centrina åk 6-9 (friskola) ligger på Lindholmen.

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]

anmäl intresse