Billdal-Uggledal

Uggledalsvägen 143

Alla bilder

Underbar gavelfyra i etage i fritt & soligt läge!

4 rok 124 kvm 5 356 kr/mån

Med ett av områdets absolut vackraste lägen ligger den här ljusa och trevliga gavelfyra i etage. Här på våning 2 njuter du av rofylld natur och vacker utsikt över gröna ängar och hästar som betar här under sommartid. Bostaden bjuder på stor härlig uteplats med rum för flera sittgrupper där du utan insyn från grannar kan njuta av grönskande vyer som breder ut sig. Takhöjden i vardagsrummet på 4,30 m, hörnläge och fönster åt två väderstreck ger ett fint ljusinsläpp och rymd. Nedre plan disponeras av stilfullt totalrenoverad kök och badrum med materialval av hög klass. Ett stort vardagsrummet i anslutning till balkongen ger en härlig trivsam sällskapsyta. Intill finner du masterbedroom med klädkammare. Övre plan erbjuder två bra sovrum, varav ett större. Vidare finner du här ett nyrenoverat badrum med dusch. Nyinstallerad fiber, egen carportplats samt anslutande förråd med god förvaring.

Här bor du i ett omtyckt område med närhet till underbar natur, salta bad, kommunikationer, barnomsorg och direkt anslutning till all tänkbar service i Nya Hovås. Området kännetecknas av vackra ängar och härliga promenadstråk som skänker ro för både kropp och själ. Mycket trevlig gemenskap i området. Här trivs och bor både unga, barnfamiljer och äldre. Hela området bestående av Brf Dalen och Brf Ugglan är mycket fräscht och välvårdat. Carport ingår i avgiften! Brf med god ekonomi, gästlägenhet, extra parkeringsplatser samt 4 nyinstallerade laddstationer för elbil!

Välkommen och anmäl dig till visning!

Beskrivning

Interiör

En trappa upp och välkommen in! Ljuset och rymden är direkt påtagliga. Härifrån kan du överskåda näst intill hela nedre plan. Praktiskt stengolv i hallrumsdelen. Garderober tar hand om ytterkläder och skor. Ekparkett mynnar ut i resten av lägenheten.

Till höger i hallen ligger det moderna köket som totalrenoverades 2018. Ett kök med gedigen känsla och plats för hela familjen kring matbordet. Stora fönster med vacker utsikt över de gröna ängarna. Milda grå toner på luckorna och vitt kakel som stänkskydd, och ljus granit som bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, induktionshäll, diskmaskin samt varmluftsugn och micro.

I anslutning till hallen finner ni ett renoverat badrum från 2018 med tidlösa materialval. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av en smakfull mörkgrå klinker med antislip. Handfat med kommod i vitt och dusch med vikbara väggar i glas. Bekvämt med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme och handdukstork. På det hela ett mycket stiligt badrum med fina material, finess och bra utrustning. Litet fönster utan insyn ger skönt ljus.

Vidare en bit in i lägenheten når vi vardagsrummet. Här infinner sig en fantastisk känsla och ett sällan skådat ljus. Hörnläget överraskar med många fönster - och så den fina balkongen i absolut rätt väderstreck. Öppenheten och grönskan mot gården ger en härlig luftighet. I vardagsrummet finns gott om plats för en soffgrupp, bokhyllor och läshörna. I mitten av vardagsrummet är det öppet i taket upp till övre plan och med unik takhöjd på 4,30 meter infinner sig ljuvligt ljus och en härlig rymd.

Utgång till balkongen i soligt söderläge med utsikt över grönskan. Trappa ner till trädgård som tillhör bostaden. Gott om plats för större matplats och grill på trädäcket med insynsskyddat och fritt läge. Här kan man trivas under stora delar under året. Utanför trädgården finns en stor gräsplan där barnen kan leka. Bakom gräsplanen ringlar Krogabäcken vackert fram. Njutfullt villaliv fast i lägenhet.

Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng och kanske en liten arbetsplats vid fönstret. Klädkammare som ger god förvaring.

Vitmålad trappa leder upp till övre plan som bjuder på mindre allrum först med plats för exempelvis läshörna.

Ett större sovrum med gott om plats för både stor säng, skrivbord och en garderobsvägg för förvaring. Det mindre sovrummet har ett stort fönsterparti med utsikt över natursköna vyer.

Även badrummet på övre plan totalrenoverades så sent som 2018. Inrett i sobra, tidlösa färg- och materialval. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av en smakfull mörkgrå klinker med antislip.

Till lägenheten hör en parkeringsplats i carport som ingår i månadsavgiften. För bil nr 2 och gäster finns extra parkeringsplatser. Till lägenheten hör även generöst förråd.
Brf/BF

Förening

Bostadsrättsföreningen Dalen är en äkta förening bestående av 6 flerbostadshus och 5 småhus med totalt 40 bostadsrätter. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och har adresserna Uggledalsvägen 60-76 (jämna nummer) samt Uggledalsvägen 121-181 (ojämna nummer). Brf Dalen är en mycket solid och omtyckt förening, där man under 2015 gjorde en sänkning av avgiften med 8 %. Här bor du med naturen som närmsta granne. Området ligger bara några minuters promenad från havet som med fina vyer, badplatser och båtplatser förgyller området. Även Billdals Park ligger i närheten och här är det underbart att ströva runt i det gröna och bara koppla av. För dig som gillar aktiviteter så finns Billdals ridhus, fotbollsplan och Askims ishall i närheten. Det är även gångavstånd till Nya Hovås, post, frisör, system, vårdcentral och mycket mer. Från området är det lätt att ta sig till Amundön som bjuder på fina miljöer och bra badmöjligheter på sommaren. Kort och gott, här bor du i ett underbart charmigt bostadsområde beläget i vackra omgivningar och med bara drygt en mil till Göteborgs centrum. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Hästebäck 6A:4 som förvaltar gångbroar, gångvägar, inomkvartersgata m.m. Föreningens andel är 57%.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två cykelrum samt två soprum. Tillsammans med Brf Ugglan delas gemensamhetshuset Ugglebo innehållande styrelserum kombinerat med övernattningslägenhet/samlingslokal.

Renoveringar

2018-2019 Genomfördes andra och tredje etappen av områdets fönster som då fick en uppfräschning med nytt kitt och färg.
2018 Ommålning av samtliga carportar och förråd
2017 Genomfördes första etappen avseende underhåll och målning av fönster. Samma år byttes belysning i samtliga carportar.
2016 Genomfördes underhållsarbeten av carportar.
2011 Målades fasader.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2000 och sträcker sig fram till 2030.
Namn
Brf Dalen
Byggnadsår
2001
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769605-9331
Föreningens ekonomi
Föreningen har sänkt avgiften med 10% 2016 samt 2% 2017. 2019-01-01 höjdes avgiften med 2%. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
Överlåtelseavgift
1162 kr (betalas av Köpare)
Fakta

Om bostaden

Budgivning pågår
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
124 m²
Våningsplan
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift
5 356 kr/mån
Ingår i avgiften
Ingår i avgiften: Bergvärme, Kabel-TV Ingår ej i avgiften: Ett obligatoriskt tillägg om 176 kronor för vatten samt 750 kronor för carportplats tillkommer.
Andel i föreningen
0.028195%
Upplåtelseform
Bostadsrätt, lghnr 00143
Slutpris
4 125 000 kr

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
2001
Äger föreningen marken?
Ja
Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar

2018 Totalrenoverat kök 2018 Totalrenoverat badrum både på nedre samt övre plan 2017 Ny maskinpark i kök och badrum

Uteplats

Uteplats 1: Balkong
Uteplats 2: Uteplats.

Bilplats

Till varje bostad hör en parkeringsplats i carport (ingår i avgiften). Utöver dessa finns det 35 st parkeringsplatser avsedda för boende och besökande. Föreningen har dessutom nyligen installerat 4 laddstationer för el- och hybridbil i området. Det kostar cirka 500 kronor i månaden för att ladda en elbil samt 300 kronor i månaden för att ladda en hybridbil. Abonnemang tecknas med ordförande i föreningen
Driftkostnader
Hushållsel
759 kr
Försäkring
250 kr
Summa
1 009 kr/mån
Antal personer i hushållet
4 st
Dokument/länkar
Område

Ansvarig mäklare

Pedram Ebad Fastighetsmäklare, Civilekonom 070-967 84 98 [email protected]
Entréplan
Övre plan

anmäl intresse